Iklan

Sharemyloves Geng!

11 June 2015

Hello im back, after krikkrikkk for 3 mons! :p

Salam

Dua tiga meow berlari
mana nak sama si meow belang
Dua tiga boleh mu cari
Mana nak sama mommycha seorang....meooow!

Eceh siap pantun ko! Hoi lama sungguh tak menulis kat sini. #jangankecamsaya biasela dah memegang status ibu anak 3 semua kelam kabut. Anak lahir setahun sorang wei... Tak sempat la dah nak bermanja diri sendiri, mandi pon 5 saat je dalam bilik air pastu zass siap. Tengok tu betapa terer nye aku sekarang.

Wow! banyak sungguh benda yang diceritakan kat sini dari masuk labor room, bersalin pastu berpantang then konvo then masuk keje balik. Fuhh..memang la tak akan aku cite dalam satu entry. Kot-kot aku rajin nanti ku buat entry lain jugak. Secara peribadinya aku sendiri nak bagi award supermom tu dekat diri sendiri. It was no easy being a mom with 3 kids. Matikla dalam pantang pon macam tak pantang, mengasuh anak-anak yang sedang membeso. Hiruk pikuk bergaduh berebut barang, kang sana nangis, sini jatuh, sana nak makan, sini berak, sana nak kencing, sini nak susu, fuh! its make me stronger than ever. Fuiyooo sket dekat diri sendiri. Jap pikir camne orang yang ade anak seblas dua belas orang tu....wuwuwuw!

Oh dalam mase berpantang pon aku dah start meniaga menjual BUN. Haaa jangan buat muka pelik pulak. Memang before this aku attend course buat roti tau huhuhuhu... Maka semasa ku ber pantang terlahirlah The Roti by Natasha Farina #bunbymicha. Bukan sesaja aku pantang duk menggoyang kaki kot. Aku takreti goyang kaki kat rumah. Kalo boleh semua nak buat. Pastu malam mengerang kat laki sendiri sakit kaki, sakit pinggan, sakit bahu laa. Pangggg diri sendiri kang!

For the first ever entry kita perkenalkan dulu #bunbymicha. Aku jual murah-murah saje. RM1 sebijik. Bun ni kompom gebus, inti pon banyak. Ku buat inti dengan penuh kasih dan sayang dari lubuk hati paling terdalam. Eceh...haaa nak ape lagi. Sesekali ubahla selera dari makan roti Gardenia ke #bunbymicha ni pulak. Murrr murrrr saje dan yang penting bun aku gebu macam aku eh??? Pastu aku buat insyallah bersih dan semestinya halalan toiyiban. Hahahahaha! #bunbymicha ade 5 flavor setakat ni ade coklat, kacang merah, kaya, sambal bilis, sardin. Insyallah lepas raya kita upgrade kepada flavor lain pulak. Yang bestnye bun ni boleh aku poslaju. Tapi please expected some "kepenyekkan dan keremukkan" bun semasa proses mengepos. Paham jela kan poslaju tauk-tauk barang cane. -.-'

Setakat  ni alhamdulillah bisnes #bunbymicha ni amat menggalakkan. Sampai terpakse customer tunggu list untuk dapat bun. Yela yang nak buatnye tu mak anak 3 so pepaham sajelah. Komitmen not 100% untuk bun saje. Anak-anak ngan laki pon kena jaga jugak. Mana nak masak, ngemas rumah, ngepam susu lagi hohohohoho! Tangan sotong la aku kat rumah. Sotong takpe jangan jadi takoyaki udah le..

So itu saje untuk update first entry. Amboi masuk-masuk je terus baca entry bun yek? Muahahahahahaha! Promosi gitew. Oh menjelang puase ni bisnes tetap jalan seperti biase, kot sesapa nak sedekah kat surau ke, buat berbuka pose or bersahur boleh roger-roger Micha tau. Mana tau terbangun lambat ke taksempat makan nasik...zasss terus grab #bunbymicha dan ngap-ngap! Taraaa dah dapat bersahur dengan cepat dan tuntas kan? Tayah gosok gigi pon takpe...halal jela....Agagagagagaga...Alaaa apeadahal sehenggek je pon...

Nak oder boleh wasap/tele: 018-282 6795 yek! Pisyawww..


introducing....my new baby "The Roti by Natasha Farina" atau nama glemernye #bunbymicha

hot from oven :)

flavors yang ade dan akan diupgrade selepas raye nanti, with more new filling :)

#testi1


#testi2


#testi3


#testi4


#testi5


#testi6


#testi7


#testi8


#testi9
ok. tata!
 
sharemy
mommycha

11 comments:

Mila Hilas said...

awk duk putrajaya ke kat mana? kalo putrajaya blh cod...mcm nak try je...

Mimy Hamid said...

haah mmg aku baru sebut..bulan puasa nak eh buat sahur

Chekgu Azrine said...

semoga sukses dalam bisnes baru mu dik...inshaAllah...
happy for u supermom

Shasha Azmar said...

hohohoho..welkam back!! nak bun lagik!!!

ctmah said...

bun puasa bun puasa bun time tak puasa haha!

Nory Zoulkefle said...

haah gebulah....mesti sedappp ni

puan.mila said...

daku after 5bulan xupdate..ishh2

lapo plak memalam tgk bun micha T__T

intandayani said...

Eh memang terliur la

Aeen said...

gebussss....
nanti nak try la...geram plak tgk..hehe

SweetLikeWhat said...

wahhh sedapnyeee..dah boleh pos, leh order nanti ni

malynd_anggun said...

best nye bun micha! kalo order smpai jb, penyek la pulaak..huhu

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...