Iklan

Sharemyloves Geng!

09 February 2015

Update suam-suam kuku...

Salam

Once a while datang gaya mau menulis kita tulis. Kang dah malas "menguasai" diri parah kang, lagi tak update ape pulak. Muehehehe. Eh...Hai u ols. Currently kite dalam good condition. Cuma mengah-mengah dan makin membeso dengan jayanya. Come on im in 35 weeks today, haruslah mengah-mengah :)

Firstly aku rase aku kena enjoy this pregnancy. Di sini aku nak umumkan bahawa mungkin ini adalah pregnancy ku yang terakhir......sehingga 5, 6 tahun yang akan datang. Hek eleh! Oii jangan la hek eleh kat aku. Kite seyes ni awak. Cuti aku dah amek maksimum 3 bulan untuk ketiga-tiga anak. So, kuota untuk bercuti bagi anak keempat hanya tinggal beberapa hari sajo. Selebihnya kalo aku nak beranak lagi kena la amek cuti tanpa gaji or cuti rehat. Sobs! :(

Bukan tanak mengandung tapi, enuff for now. Anak-anak masih kecik-kecik belaka. Yang sulung baru pandai baca ABC dengan lancar, yang si dara baru pandai sebut cucu (susu). So cukup-cukuplah dulu. Marilah membesokan anak-anak dulu. Taklarat dah aku ni nak beranak tetiap tahun, beranak satu hal nak menjaga pon satu hal. Expenses budak lagi satu hal.

Sentuh pasal expenses kan, kadang tu pitam tengok rege susu dan pampers yang semakin mahal. Mujur lah dekat Putrajaya ni ade Kedai Darussalam tu. harga maintain je. Tu pon kalo dah sekali borong Drypers 6 pek, susu Sustagen 6 kotak (1.3kg) susu Dutch Lady 4 kotak. Dah berapa tu totalnye? Itu belum masuk yang baby punya. Waaaa....boleh bayo Alza Full Spec Auto sebulan tau!

Dats why kita masih ber myvi itu ke sana sini. Cukuplah mana yang mampu. Eh...itu belom cite bab bayo pengasuh tau. Kadang terpikir nak amek bibik sorang sebab kos bayo pengasuh untuk anak 3 sama macam bayar gaji bibik #urutdadatengokexpensesanak

Itu belom gatal-gatal tangan nak beli baju anak-anak, bawak makan luar, jalan-jalan, beli jajan bagai. Sehingga ke hari ni bila orang bergaya tudung neelofar ku mampu tengok je. Bukan tak mampu cuma, eh takpela baik aku beli susu or barang anak giteww! Sanggup la tengok anak minum susu mahal dari kite ni beli baju baru. Yang Erie lagi sadis, baju dari zaman bercinta pon dia muat pakai lagi. Wuwuwuwu.....

Now, aku memang concentrate nak bersalin dulu. Tolak tepi soal, takut, sakit nak bersalin sebab kalo boleh nak cepat-cepat pastu balik umah dan jaga ketiga-tiga anak. Tak sanggup tinggal Mikhail dengan Mikayla lama-lama. Itu pon semalam dah buat perjanjian dengan MIL suruh tolong jaga Mikhail dalam 2-3 hari mase aku dalam ward, dan Mikayla aku suruh mama tolong jaga kejap. Harus berpisah sebab aku takmo susahkan mama jaga kedua-dua dari pagi sampai malam. Sian pulak orang tua tu. Erie pulak kena jaga aku kat sepital tapi kalo aku rase boleh jaga diri sendiri aku suruh je Erie balik tengok anak-anak. Nurse kan hadoooo...

Ginilah sesekali luahan perasaan ibu-ibu ni. Kadangkala benda-benda camni buat kita jadi lagi tabah dan kuat semangat. Nasib baikla aku dah habis belajar tau. Tu pon bulan Mei/June kang nak sambung Degree pulak. Berangkut pulak aku dengan anak-anak ke Shah Alam umah mertua seharian. Campak anak-anak situ dan aku zassss ke kelas sampai petang. Tengahari balik hantar susu pam  kat baby pulak. Oh...semoga semuanya dipermudahkan!

Semoga semuanya dipermudahkan!
Semoga semuanya dipermudahkan!
Semoga semuanya dipermudahkan!
Semoga semuanya dipermudahkan!
Semoga semuanya dipermudahkan!
Semoga semuanya dipermudahkan!

#bersalinkanakudenganmudah
#bersalinkanakudengansekelipmata



bab buli membuli serah ke adik

BFF la kenkadang tu..tapi selalunya musuh dalam selimut muehehehehe!

I love my famili!

sharemy
mommycha

9 comments:

Aty_Fared said...

aku baca pon..fuuhh... memang mncabar.. aku baru nak masuk 2 ni pon dah pikir2 banyak hal.. pasal nak tinggal anak tu pon sama.. aku ni tak tau mana nak di tinggal anak aku tu waktu aku bersalin nanti.. mertua jauh..tak sihat pulak tu.. semoga sampai masa nanti..Allah bagi jalan lah pada aku..

untuk ko jugak.. semoga di permudahkan..
dan gud luck tuk sesi pembelajaran akan datang..
rasa nak sambung master..tapi kalau pastu dok umah membajir pulak rasa..hahahaha...

DYatie ABakar said...

Oh Micha..
Rindu nak baca tulisan awak.. Hehe..

Dah 35 weeks dah kan? Wiwiwiwi.
Cepatnya rasa masa berlalu.

Semoga dipermudahkan segala urusan mu Micha..

e k i n ♥ y u s r i said...

xpe micha...
micha kan super mommy...
sekurang2 micha ade jugak parents yg dekat...
ekin? jauh...huhuhu
semuanye kene sendiri...

semoga semuanya dipermudahkan yer micha...
amin

Mimy Hamid said...

tumpang seronok anak ramai...doakan aku ye

Chekgu Azrine said...

Akk pun xd berneelofa dik..hahahaha..
Tudung semua cap ayam je..hahaha..
Asalkan santik di mata anak2 murid...eh

eima said...

semoga dipermudahkan ... fuhuuhh klu pk perbelanjaan takut huhu ni bln masuk bln april lagi ..klu dah april nanti .... lap peluh tgk GST plak

ctmah said...

all the best laling!
xsabar nak tunggu march!hihi

Rina Ellisa said...

Amin.. Semoga di permudahkan urusan awak yea :)

Fiza Rahman said...

Good luck mommycha. Smoga dipermudahkan semuanya.

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...