Iklan

Sharemyloves Geng!

11 February 2015

Update: Barang kita.

Salam

Teruja kejap tengok entry kengkawan "sepermengandungan" yang update pasal sopink baju-bajan dan kelengkapan baby (Aty & Erin). Wuuuuuu nak update jugakla. Walaupon takde la kita membeli segalanya baru, tapi...tapi...tapi...70% barang untuk baby adalah barang baru. Kohkohkoh! Pada aku tak fair kalo dah namanya adik semua kena pakai barang turun-temurun UNLESS barang tu elok lagi (cth: barut, bedung, lampin, baju-bajan). As a mother kita mahukan yang terbaik untuk anak-anak walaupon, kita ni kadang baju pon tak bertuko ganti. Gitew konsepnye, Senah.

Untuk baby M ni, hatiku aku tertarik dengan personalized items. Contohnya blanket yang stitch nama baby, towel pon stitch nama, bantal pelok jugak ade stitch nama baby. Wuuuuu over sikit tapi takpela, kata anak bongsu, eh? Muehehehehe. Semua ku prepare since aku lepas trimester pertama, setiap kali gaji ku peruntukkan sedikit untuk keperluan baby. Takdela beli "segedebok" centu gaji kerani bukan puluh ribu kan? So kita pepandailah bajet. Contoh bulan ni setel order dan bayar blanket, next month set tilam. Oh ya..untuk set tilam kekabu pon ku ade order. Kain pon ku pilih sendiri pastu ku pos ke akak yang buat set tilam kekabu tu. Recommended lah akak tu buat kemas, cantik dan terpaling penting sarung boleh bukak dan cuci. Puas ku survey harga dan kualiti akhirnya akak ni jugak jadi pilihan hati :) satu set kekabu tu include (1 tilam, 1 bantal tido, 1 bantal karipap, 2 bantal pelok dan 1 comforter) RM150. Ni sebab kain dari aku sendiri. Aku suka invest kat tilam sebab tilam ni akan jadi tempat melepak anak-anak sampai beso. Sama macam Mikhail & Mikayla sampai loni baring depan tv pakai tilam since baby. So bagi aku sangat worth it!

Dan sekali lagi kesemua personalized items ni ku cari dekat IG jugak. #sayajualtowelbaby #sayajualtilamkekabu melambak keluar. Muahahahaha. Whereas, untuk baju pulak aku dah cite aritu borong dekat expo baby je. Takde penambahan ape pon, eh ade la beli sleepsuit dari Tmah dan dua helai beli kat kedai baby. Jugak sleepsuit. Baju jalan non-hado lagi... Kuakuakuakua! Bab baju bajan takpo online sajo janji akaun duit ado. Huhuhuhu.

Excited tu memang ade walaupon dah nak masuk anak tiga. Perasaan bercampo baur. Preparation pon dah setel rasanya. Last week dah beli botol susu baby jugak. Beli dekat Mothercare sebab kebetulan keluar pegi Alamanda terus zasss survey dan beli. Hoooo, lupa mittens & booties pon dah beli jugak dekat Carefour sebab murah. Hahahaha. Yang tu takleh turun temurun sebab yang abang dengan kakak dah berbulu dan getah dah "terbarai" hadoiiii la. So, membeli yang barulah kite :)

Gitulah serba sedikit update beli barang. Kang update bebanyak orang kata hover pulak. Wuuuu, kita share mana yang perlu jela kan. Kot-kot la jadi inspirasi dekat ibu yang lain jugak. At least bagi idea kat korang barang ape lagi nak beli kan? 

Hoi...kemain update tapi beg ape pon lom kemas -.-"

Till then, semoga dipermudahkan aku bersalin dengan MUDAH DAN SEKELIP MATA!

okbai!


mittens & booties brand OK baby je. Okletewww!

ni mase membasuh baju aritu, abam sibuk gak nak menolong

ku beli personalized Minky blanket ni from someone dekat IG jugak :)

ni mama punya segala kelengkapan nak bersalin :)


sharemy
mommycha

9 comments:

eima said...

wahhhh dah ready dah uye... semoga dipermudahkan

Aty_Fared said...

aku pon ngah pikir2 pasal tilam baby ni.. nak beli tempah sekarang kan comel2... seb bek ko ingatkan..
ha tu lagi satu..stokin.. nak kene beli gak tu.. dolu2 punya laki aku dah rembat buat main badminton.. hape kah....

Chekgu Azrine said...

baby baryu..barang2 pun kenala baru kan??hehehehe

Zahira said...

Girl ke? hehehe!

insyaALLAH semoga dipermudahkan dan dapat bersalin dengan sekelip mata! hehe

Liyana said...

alolo comeynye.. rindu pule nak nandong lg hewhew

Aeen said...

stockin kaler2 pelangi tu cantik la plak...haish....rindu nak berpantang...eh2..hehe..

Nurul Aziz said...

Girl eh? Miitten ada ribbon... Hehe..

e k i n ♥ y u s r i said...

eleeellelee...
saje je black n whitekan
hehehehe

erin said...

aku doakan ko bersalin sekelip mata, aku doakan diri aku bersalin x smpat kelip boleh..kuekekeke...

kemain abg mikha sengih tepi beldi :)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...