Iklan

Sharemyloves Geng!

13 February 2015

Ape saya perlu buat hari ini?

Salam

Today aku ade check-up untuk 35 weeks. Takpo tak gigil sangat sebab check-up dekat DEMC saje bukan klinik kerajaan lagi. Muehehehehe. Paling kuat doctor Norleen sengih kat aku sebab tak berjaya membeli/meminjam/membuat test BSP yang dah berbuih mulut dia dok suruh buat tu. Kuakukaukuakua! Maaf le doc saye tak berjaya menjumpai mesin ituponyeadoiiii ;p

Dekat DEMC pon satu hal, bila laki aku tanye mase nak pegi pinjam mesin diabetes tu. Amboihhh mase ni lah mesin dekat homecare tu semua nak rosak. Pastu nurse tu suruh aku beli baru. Haiii nurse takkan nak buat sekali test aku kena beli semua pulak?. Pastu doc pulak suggest suruh aku warded sehari untuk buat bsp dekat lab DEMC saje. Hoi lagi aku takmo sebab last cucuk BSP tu pukul 9 malam. Takkan aku nak tinggal anak-anak seharian. Cannot...cannot! Makanya disebabkan segala alasan di atas, tak terjadilah BSP aku. Kuakuakuakuakuakua!

Today jugak aku ade janji dengan akak set tilam kekabu nak self-pick up set bantal tilam kekabu ku itu. Aku dah set date dekat Petronas Sek. 7 Shah Alam, huish memoga result set kabu aku adalah seperti yang aku harapkan, bersih, suci, gaya, mutu, keunggulan. Gitchewwwww! Bukanlah nak harap high expectation tapi janji comey udehla....Lama jugak ku order dan bayar since Disember tahun lepas dan alhamdulillah sempat siap. Wuwuwuwuwuw...

Today jugaknye aku nak pegi servis keta. Bulan ni kemain myvi ijou aku mintai dibelai dan dimajnai. Amboih sangat ni. Dengan kena servis tuko minyak itam, filter bagai, pastu ekon pulak kena tambah gas. Sebab bila naik keto kemain rase berbahang macam duduk dalam oven. Kang tak memasal keluo keta jadi macaroon kang kihkihkih. Pastu elok pulak roadtax mati bulan Mac. Amboihhh sangat dia tu bese tuuuu.... Semua nak pakai duit sesajo. Aku bukan ape teringat pulak kes accident sebab owner tu tak servis keta camne ntah. Pastu accident teruk, pulak mase tu aku tengok berita dengan mama aku. Dah panjang cite orang tu dok suruh aku pegi servis..pegi servis...pegi servis. Iyela mak japgi anakanda pegi melangut kedai cino servis tu yek.

Ape-ape pon semua tu kena buat mase lunch hour yang panjang dihari Jumaat yang mulia ini. Kiranya petang i ols tak masuk opis dah sebab mintak time slip dari DEMC. Wuwuwuwu. Pengakuan berani mati sangat ni. Pastu kot ade time nak menyinggah beli baju baby lagi sebagai tambahan kehkehkeh. Itula tu selagi tak beranak dok keje mengangkot baju budak sajo.

Till then, doakan kelancaran semuanya. Dalam pada kita dalam kegembiraan marilah kita sedekahkan jugak Al-Fatihah kepada sesiapa saja tak kira yang hidup atau yang telah tiada. Sesungguhnya tiada apa yang lebih baik dari mendoakan antara kita sesama Islam.

Amin.

okbai!

throwback: masa zaman sebelom perot buncit, berselfie disamping 360 camera apps. Kuakuakuakuakua!
sharemy
mommycha

8 comments:

Chekgu Azrine said...

banyaknya urusan sis..heheh
semoga dipermudahkan urusan...

Rai said...

Semoga dipermudahkkan beranak mommy cha :)

eima said...

wahhh byk xtvt hari ni harap2 result bsp ok ...

Allene ALineWorks said...

lek lek micha.... good luck ye..

LisaLisut said...

adekah EDD u around 15-16 march. cz we're in the same weeks now. haha. nx week i wk36. tak sabar nk beranakkk lol. i doc jumeah hehe

erin said...

banyaknye koje mu rini. td aku g chekap jugok. ambik swab nk check gbs..penat je aku takut rupanya dia colek2 je..hahahaha

e k i n ♥ y u s r i said...

hot mommy!

ctmah said...

tak sabar nak melawat mu 3hb or 4hb lalalallaa

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...