Iklan

Sharemyloves Geng!

08 December 2014

Sakit gigi ketika mengandung oi!

Salam

"Ya Allah, ya tuhanku Kau hilangkanlah sakit gigi ku ini, permudahkanlah kehamilan ku. Jangan kau sulitkan. Amin!"

Uiii. Sakitnya gigi. Ini lah satu bab masa mengandung yang paling aku benci. Sakit gigi tu merobek-robek dalam jiwa raga ni. Uiiii sakit uiiii! Berdasarkan pengalaman aku dulu mase Mikha pon aku sakit jugak. Sampai tangkap kepala tu punya sakit gigi. Tang tempat berlobang tu adoiyai nyuuut-nyutt rasenya.

Mase Mikayla pulak takde sakit sangat. Ade la jugak cuma lite-lite je. Ni masuk bab baby nombor 3 ni. Haaa..amek ko saket macam kena gigit rimau! Kisahnya dah 3 hari gigi bongsu aku yang sememangnye berlobang ni berdenyut-denyut sakit. Segala ubat dah ku try tapi tak jalan jugak.

Ubat kaki tiga, panadol, kumur ayor garam, letak serbuk cengkih, ubat hurix tu segala mak nenek ku try dah. Hasilnya mendukacitakan. Aku agak ni mesti pasal kurangnya kalsium ni. Dah lama tak teguk fresh milk, gini la kot jadinya. Ohstress mak! Payoh fefeling omputeh ni ;p

Itula padahnya masa tengah sihat tak mengandung tanak buat pemeriksaan gigi, bila dah terboroi-boroi ni baru sakit itu ini. Tapi kalo g klinik gigi memang horror oi. Tak sanggup nak sesengaja pegi kalo tak sakit. Tapi bila dah meracau sakit sampai takboleh tido malam pukul 2,3 pagi tu rasa nak pegi ketuk pintu klinik gigi. Huahuahuahuahua!

Tapi dalam dok sakit-sakit gigi sampai berdesing telinga tu ade jugak ngidam itu ini. Haa... bab ngidam tu memang obat terbaik la untuk sakit gigi. Nak tau ngidam hape? 

Next entry please! Kihkihkihkihkih....

Eh chhop! semalam punya sakit gigi sampai rase nak suh Erie tumbuk pipi bio tercabut gigi secara naturally, natural remedy kekdahnya kohkoh!

 
okbai!

sharemy
mommycha

3 comments:

Chekgu Azrine said...

Akk xsuka dentist..
Bila sakit gigu jadi menyampah sangat..
Tp bila dj thp sakit angat2 bru g cari dentist..
Ishh..nymaph betul kena g kinik gigi..huhu

IeRA said...

salam singgah..

Jemput follow blog saya ye..tq

Aeen said...

hahaha..ayat last tu xleh tahan..tumbuk pipi bio tercabut...gara2 xnak gi klinik gigi yeh..hehe

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...