Iklan

Sharemyloves Geng!

05 December 2014

NEWS: Celebrating World Pneumonia Day 2014

 

Let’s Get KidStrong!
Celebrating World Pneumonia Day 2014

KUALA LUMPUR, 26th November 2014 – Pfizer Malaysia bersama-sama dengan Malaysian Official Designer's Assoccition (MODA) meraikan Hari Pneumonia Sedunia 2014 dengan melancarkan kempen KidStrong - satu kempen yang bertujuan untuk kesedaran dan pendidikan mengenai penyakit pneumokokal.

Kempen KidStrong menonjolkan tema superhero yang memberi keutamaan dan perlindungan untuk kanak-kanak supaya terus kuat dan sihat dalam usaha untuk membangunkan potensi diri mereka. Simbol kempen superhero ini, melambangkan perlindungan untuk kanak-kanak dan simbol keselamatan untuk mereka menangani penyakit yang semakin dipandang remeh terutamanya oleh ibu-bapa.

Ianya adalah kempen yang berlangsung selama 6 bulan dengan objektif untuk meningkatkan kesedaran di kalangan orang ramai bahawa kanak-kanak, sejak dari mereka dilahirkan dapat dilindungi daripada penyakit pneumokokal ini. Sepanjang 6 bulan itu juga, pelbagai program akan dijalankan antaranya, penglibatan masyarakat melalui pendidikan dan kempen kesedaran yang berpanjangan. 

semasa kempen dilancarkan, baru-baru ini

let's FIGHT PNEUMOCOCCAL!

KidStrong Campaign 2014

We can fight for it!

Pakar Perunding Pediatrik Hospital Pakar Damansara, Datuk Dr. Musa Mohd. Nordin.


sharemy
mommycha

No comments:

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...