Iklan

Sharemyloves Geng!

10 December 2014

Ke DEMC lagi lah kite...

Salam

Last week aku berkesempatan bawak Mikayla cucuk untuk 18 months tu. Amboi siap guna perkataan berkesempatan macam la bz sesangat ni :p Benonya aku memang ade check-up dekat DEMC so dah alang-alang bawak la Mikayla cucuk sekali. 

Disebabkan nombor aku naik dulu so, aku lah yang check up dlu, after that baru bawak anak dara pegi cucuk. Kali ni check up aku went all smoothly. Baby pon membeso ikut graf yang sepatutnya 25 weeks at 730g. So oklah. Cuma bila doc tengok result MGTT tersengih je dia. Hewhewhew. "Sha kena repeat bsp lagi sekali ni."

 Erks. Baek doc!

Overall semua seems ok. Air ketuban cukup, uri pon dah naik. Next check-up on January tahun depan pulak. Semoga semuanya dipermudahkan, dan semoga aku dapat bersalin semudah-mudahnya, hanya dengan sekelip mata :)

Next check up Mikayla pulak. Anak dara ni masuk je bilik doc dan terpandang Doc Koshy terus melalak. Haiyo drama sangat ni. Doc Koshy pulak macam Santa Claus, dengan gelak kuat dia, tanjat le anak dara aku. Kuikuikuikui. Masa doc tunjuk graf tumbesaran Kayla tu dia buat tanda good dekat aku. Dia cakap Cha (panggilan dia dekat Mikayla) punya development is very good. U kasi dia makan ape? Hahahaha. Aku jawab makan nasik ngan sayur bayam doc! Kahkahkahkah!

Berat Mikayla 18 mons adalah 11kg. Oklah tu takde berat or ringan sangat. Pastu masa nak cucuk tu punya la sengsara, dia dah besar kan. Punya melalak dan takmo dok diam walhal, Erie, aku, dengan nurse dah pegang tu. Masa kena injek terus nangis kuat gile. Sian oit anak dara aku. Mase keluar bilik doc pon teresak-esak lagi. Kihkihkih! Dah ni last cucuk dik, esok umo 5 tahun pulak jumpe Doc Koshy yek?

So, itu jela kisah bawak Mikayla injek dan sekaligus check-up mama at 25 weeks. Semuanya in good condition. Terima kasih Allah. Tiada apa lagi yang aku perlukan selain kesihatan yang berpanjangan bagiku, anak-anakku dan semua ahli keluargaku terutama bagi ibuku. Amin!

amboi sempat main sebelum dicocok
main dengan abam-kekakak kat DEMC tu
hi baby.. baby boy ke gegel ni ek? kikikikiki :p


sharemy
mommycha

7 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

biarlah rahsia
hehehe

mommychaa said...

kahkah ekin biola resia :)

hoi nape ade word verification lak ni kat comment blog aku!!!!

Aeen said...

mikayla kalau senyum....sangat la sweet...suka tgk...tgk muka dia senyum..kite pun senyum sekali....micha..mmg skang ni setiap kali nk comment kat blog mane2..mmg keluar word verification ni...daku punya pun sama gak..

Allene ALineWorks said...

kayla muka bapak dia sangat...

ala micha boy ke girl ke, mesti ko tak kesah.. sbb dah ada 2-2.. aku je ni, girl xdok lagi.

Chekgu Azrine said...

Mikayla 11kg bru setahun..
Aish dah 2tahub lbh baru 10kg..uhuk

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Hehee..jeng jeng jeng..Semoga segalanya dieprmudahkan ye Micha..Mikayla soo anak dara..kejap je tu sayang..tak sakit pon..eceh..hehee

LYAfrina said...

hihi,mikayla takut doc ye..

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...