Iklan

Sharemyloves Geng!

08 December 2014

Jom Makan Buah!

Salam

Hi semua.....Salam hari Isnin. Kali ni nak cite pasal experience pegi event "Jom Makan Buah" di Taman Warisan Putrajaya. Memula rasa teruja gilak nak pegi, tapi bila dah pegi aku macam laa...camni je ke? Hok olo...

Kisahnya, aku ingat program ni macam kita bayar sekepala untuk sekali makan. Maknanya contoh, bayar RM20 untuk makan je buah ape yang ade. Tapi rupanya bukan! Kat program tu sebenarnya more to orang datang jual buah dan kita beli. Pastu harga pulak mak aih, tadek murah-murah. Semua nak mahal je. Durian sebijik RM25. Pitam mak! Memang kemsalam nak membeli.

Actually aku bukan berkira ke ape tapi bila tengok alahai doyan nye cinonet ajes. Bukan Musang King Kong ke hape, so memang tak berbaloi lah. Agaknya kalo kat kampong RM25 tu boleh beli doyan 5 bijik kot? Dari segi pemerhatian aku semalam yang banyak dijual cuma mangga. Yela sebab viral mangga asam boi tu kot. So berlumba orang nak jual mangga. Eh viral lagi ke?

Mase aku pegi tu cuaca memang agak panas, nasib bawak Mikayla sorang je sebab Mikhail ikut opah balik kampong. So keadaan masih terkawal hehehehe. Yang aku beli masa tu cuma, jagung manis, air roselle, air jagung, eskrem potong, kepok lekor cheese, dengan otak-otak goreng. Hehehehe! Pasar malam sangat. Yang laki aku dok ulang kali tanya, Sayang nak doyan tak? Nak tak? Aku kata taknak lah, takde rase ngidam pon.

Itu sajalah yang boleh aku laporkan sepanjang program tu. Whatever it is, manusia memang ramai, nak mencari paking pon berebut -.-" Next time kalo nak makan buah balik kampong jela masa musim buah. Boleh makan sampai pengsan.

okbai!


antara buah yang dijual disitu

ohmy durian nape mung mahal sangat?

anak dara bersama babanye

kemain makan eskrem potong :)

antara banyak-banyak eskrem potong paling win!

tetiba masa nak beli jagung terbau doyan kuat gile, rupanya ade orang buat lempuk doyan...semerbak bau. Tapi ai is tak makan lempuk ni hukhukhuk ;p

sharemy
mommycha

3 comments:

Aeen said...

sabtu lepas ingatkan nak pergi..tapi x kesampaian pun...menyimpang tempat lain pulak..hehe

eima said...

Mahai nk mampus...penipu plak tu..tulis d24....bj biji besaq...hagak2 la...dah la tawar je hissshhh

LisaLisut said...

br scroll n bc entry lama2. lg ketingaalan ketapi. nk tye. pesta buah ni ade lg ke? ke dh abis dh event ni? huhu..

seb baik sbijik rm25.kalau sekilo rm25? lg xbole blah. lainla musang king ke ape.haha

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...