Iklan

Sharemyloves Geng!

02 December 2014

Demam kembali lagi!

Salam

Last week anak-anak demam panas. Bukan seorang tapi dedua sekali. So omaknya terpaksa handle both anak yang demam walaupon tengah perut kian membeso dengan jayanya. Disebabkan aku punya cuti dah yilek pocik so aku cuma sempat amek time-off untuk bawak depa berdua ke KK Presint 3 dan jugak DEMC. Oh watodo?

Memula badan Mikhail yang panas macam bara api. Pastu disebabkan dedua ni tido atas katil yang sama, so berjangkit dekat adik pulak. Huh, boleh main pas-pas ni demam. Aku ni redha jela tengah-tengah malam bangun dok mengelap badan dedua budak ni. Takut pulak suhu naik mendadak kan? Dah le nak makan ubat pon susah. Sabo jela.

Hari pegi KK tu dedua meraung macam hape sebab doc nak check. Sabo jela aku. After dapat paracetamol & ubat flu, balik terus aku dengan Erie "kekoh" dedua budak kasi sumbat ubat. Esoknya still demam tak hilang, so marilah ke DEMC pulak.

Sesampai di DEMC macam biasa Mikhail akan pow aku kinder bueno telo tu dekat Mynews.com dekat situ. Hoi stress sebab rege mendalah tu makin hari makin mahal, seketul dah RM3.80 kalo 2 ketul? Baik mama lanjer kamu makan roti canai -.-'  After registration bagai, tibalah mase untuk jumpe doktor.

Memula Mikayla yang kena check, so takpela dia merengek sikit je. Sampai tang Mikhail huh!!!!!! Drama swasta ko dekat situ, melalak panggil mama...mama..mama... sakit, sakit. Padahal doktor suruh nganga mulut nak check tekak je pon -.-'
#mamapasrah

Punya la penakut takut macam terjumpa hantu depan-depan tu. Oloh anak jantan ku. Then banyak pulak doktor ni kasi ubat dari ubat demam pastu flu, batuk, allergic, antibiotik. Berchenta nak kasi makan! Balik rumah jenuh pulak drama nak kasi makan ubat berlangsung. Gitulah peel anak-anak semakin beso, kalo bab demam memang kadang aku surrender awal-awal!

Mikhail after that alhamdulillah sehari dua je demam. Tapi Mikayla still sampai seminggu demamnya but bila consistent makan ubat alhamdulillah berjaya jugak sembuh, tu pon hasil bantual opah mengelap badan bebudak tu disiang hari :) thanks opah! Kalo hantar umah pengasuh/taska gamaknya dibior anak aku demam kot? Oh tidak!

Itu jela kisah demam kembali lagi. Moga pasni anak-anak takmo demam lagi. Penat la nak jaga pastu nak berdukong merengek aje :( Tapi watever it is inilah kemanisan menjadi seorang ibu, bapa yang bukan semua orang dapat rasai kan?
Amboi sastera nye bahase, kohkoh.

mase tengah tunggu turn nak check up

I am Mikhail & I am Mikayla....setelah ngepow kinder bueno telo dari mama!

steady bang...steady hikhikhikhik ;p

okbai!

sharemy
mommycha 

6 comments:

Chekgu Azrine said...

Ank demam ni la perkara paling bt mak2 runsing kan sis

Allene Hadlene said...

demam pun tetap comel... cantik baju.. nak buat gak la... hihihi. kekoh tu pe menda micha...

Aeen said...

memang letih kalau dua2 demam serentak kan..ain pun penah alaminya...mula2 abang demam..lepas tu adik...jadi mata panda bila malam2 nak kene lap badan dua2 bradik ni..yg paling x tahan bila dua2 merengek nak bdukung..huhuh..

Nazima said...

kehkehkeh..demam2 pun baju anak2 maintain sedondon gitteww.. sian bebudak ni kalau demam..mak memang x lena tidur jawabnye

Liyana said...

Musim kot kan...

Faiq pun tengah demam :(

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah anak² dah sembuh. Memang agak penat kalau anak² demam secara berjemaah nih.

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...