Iklan

Sharemyloves Geng!

10 November 2014

Wishlist beranak

Salam

Nak beranak pon nak ade wishlist. Ngadenye titew niew! hahahaha tampo nak?? Ok la tu nak beranak kena la ade wishlist, berbaloi kot dengan sakit beranak tu. Hoi sakit tau tak..macam kena gigit rimau bila dah buka 10cm tu. Harharharhar! Matikla Nurul takut nak beranak pasni ;p

Beranak kali ni aku dah senaraikan wishlist seperti dibawah (dengan harapan toklaki baca & beli) #bacasajatakguna #kenabeliuntukbinitersayang #takbelikenasumpahjadimatyo
 1) Bengkung 
Nape nak beli?
- sebab aku benonya takde bengkung sendiri, memanjang pinjam orang kali ni nak wish nak beli bengkung kat sini sebab macam best nengok bengkung tu. Katanya nak badan macam anok dara so kena la invest sikit. Agagagagaga! Kalo takbeli bengkung pastu aku gumuk, jangan nak salahkan aku di mase hadapan!!

2) Katil bujang
Nape nak beli?
- sebab aku tanak tido atas tilam & toto lagi masa dalam pantang ni. Sakit belakang, lagipon katil dalam bilik dah fully occupied dengan Mikha, Kayla & baba. So kesimpulannya, mak incik nak jugak katil supaya lebih lena tido ku bersama baby baru ku nanti. Harap permintaan mak incik jangan diingkar perintah ye kekanda, jika tidak...awas buwok padahnye ;p

3) Peti sejuk kecik
Nape nak beli?
- sebab nak letak stok EBM untuk baby. Ampon serik bila takde freezer untuk letak susu. Memang bercampo ngan ikan, udang, ayam, sotong, daging dalam freezer tu adududuh. Kadang dah berbau ikan susu haku wuwuwuwuwu...pastu kalo hari paso malam penuh freezer dengan barang basah, achaner susu nak bertahan lama centu? Kata nak support saranan kerajaan supaya menjayakan penyusuan sehingga 2 tahun. Kohkohkoh. Tang ni ko tau la guna nama gomen bagai yer Cha? Agagagagaga...

4) Kereta baru
Nape nak beli?
- sebab hahahahahahahahahaha nak gelak dulu, sebab anak dah 3 orang rasanya myvi hijo aku tu dah tak muat nak load barang anak-anak dengan mak paknye. Tau lah bontot myvi tu space bonet nye kecik sangat. Letak satu stroller dah penuh. Itu belom taruk baju, pampers, beg susu, bahan-bahan lain lagi. Haishhh kalo la tercapai Alza pon dah kira okey sangat dah, comfly la sikit untuk anak 3 ni. Hukhukhuk...

Gitu lah antara wishlist nak beranak aku ni. Kahkahkahkah. Nampak macam alahai ngadenye ko ni nak beranak pon nak wishlist, tapi ketahui lah wahai pembaca sekalian bahawa itu antara benda yang penting pada aku yang perlu ada. Tak penting kat korang gasakla la kan...Harharharharhar. 

Semua tu pon nak kena tengok bajet la. Takde la arini nak keta esok ketiiitingggg ade keta baru depan mata, oiii Lord of The Ring sangat tu. Nak masuk anak 3, banyak lagi nak pakai duit, kena pandai-pandai bajet itu ini, tapi percayalah rejeki itu ade dimana-mana. Amin!

Eh! ba.. jangan lupa bace semua perkara di atas, wishlist katanyer....wishlist ba! kalo tak...batu belahhhh oo batu bertangkup....!


katanye letak gambo sendiri dengan harapan laki cair bile nengoknye kikikikikiki..... #mukamintakpenampo

ini among wishlist...tapi dah dapat dah :)

untuk sharing pada bakal ibu, moga berguna kelak :)


okbai!

sharemy
mommycha

12 comments:

aznor ibrahim said...

kete pon termasuk wishlist beranak ye..ahaha

Umie Aisya said...

hi mommycha, salam kenal :)

wishlist yg new car tu sama lah.tp hubs la kena tukar. haha. anak nk masuk 2 ni mmg x muat dh kete skrg. yg sorg ni pon serabut dh kereta

~ NANA ~ said...

hahaha rasanya nk tukar kereta tu paling win...tp betulla, anak 3 mmg kena pk mpv kn? hari tu pn ada ckp dgn fahmy, anak 3 nanti kita tukar alza/innova je la...hihi

Chekgu Azrine said...

Kereta tu rasanya yg plg best baca.betulla sis.anak ramai trs kereta pun dh kena carik hat besar kan?akk ank 4 yg dh besar ni pun bwk brg mcm xmo balik2 dah..hahahaah

♥ ROS ♥ said...

Nk jugak ckp ngade...hhaha...
Micha, susah tau nk dpt ngade ni.. time pregnt ni je la snang dptkan wishlist kita.. haahaah

Didie Kamila said...

amboi siap ada wishlist lg..yg best2 pulak tu..hehe..

Aeen said...

wishlist kereta tu rasanya kalau ain pregnant ke3 pun nak letak wishlist ni jugak...skang ni keta kecik je pun...tu pun kalau balik kampung penuh kereta sumbat beg anak2..huhu

Nadira Ismail said...

Salam perkenalan mommy
wah wishlist keta tu...
anyway good luck k..
when the due date?
*following you.... :)

Wawa Ezrill said...

gudluck my fren.. harus kena bagi yea en erie..

nanti tukar link wawa tau..tq

http://wawa-ezrill.blogspot.com

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Suma wishlist tu adalah perlu!seriously..macam katil bujang tu kan, aida start guna waktu Medina, time Aqil just atas tilam je, susah sikit nak bangun duduk..ni bile duduk atas katil, rilek je..hehee..bab keta tu pun memang perlu..anak dah tiga kot kan, Alza pon ok ..hehee

Shakina Farhan said...

paling suke wishlist no4..mpv please! hahaha..ni rse nk mengandung lg ni..hahaha..

LYAfrina said...

Hihi. Wishlist ni insyallah akan tertunai.. cuma tukar kete tu msti kira budget dulu. Insyallah klo lebih n mcukupi ambik MPV trus.. utk keselesaan anak2 gak kan

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...