Iklan

Sharemyloves Geng!

11 November 2014

Result esok?

Salam

Esok result final exam aku keluar. Perasaan sekarang ni berdebo-debo. Banyak ups&down. Camne kalo aku failed? Camne kalo aku kena repeat sem? Camne? Camne? Lama sangat dah aku belajar kat UiTM tu, since 2009 kalo budak full time gamaknya dah boleh dapat master. Tapi itulah cabaran belajar part time ni, pastu mase belajar cabaran nak bersalin 2 orang khalifah Allah SWT ni pulak hadir. Acaner nak grad lelaju dah camtu? Habaq mai sat?

Sebab ape aku berdebo? Firstly, sebab semester ni adalah final semester bagi aku. Lama nya kat tangga diploma tak menginjak naik degree lagi. Sobs. Dan keduanya ade satu paper yakni paper Statistik yang aku rase sangat mencabar dan susahnye lahai. Siap skip-skip soklan masa jawab aritu. So berserahlah dengan result esok. 
-.-"

Siang malam aku berdoa moga aku lulus paper tu. Aku tanak la mengulang satu sem kerana hanya nak repeat balik statistik tu. Hukhukhkhuk. Tudia emo dah makbuyong nan sorang ni. Tapi seriously, dah banyak malam aku mimpi pasal exam statistik aritu, igauan ngeri woooo... 

Kita pulak jenis bukan pale otak mengira so jadi lembss la sikit bab tu. Cer ko suruh aku hafal sejarah Malaysia, haaaa semua dalam tangan kot. Kuikuikuikuikui. Kalo bebudak diploma lain (fulltime) belajar 6 bulan kot subjek ni, tapi yang e-pjj ni belajar sebulan 2 kali je tu pon sekali kelas dua jam jer. Caner nak maju gitchew? Hahahaha. Alasan sangat ni.

Oklah itu je luahan hati ku petang yang sepoi-sepoi manje ni. Moga segala penat jerit perit aku study sehari sebelom exam membuahkan hasil kahkahkahkah :p

Nota kaki: Last minute study sebab keadaan mase tu tengah moning sickness teruk.

yela..yela attention to all students termasuk haku lettew...

kite tido dulu...Zzzzzzzzz
okbai!

sharemy
mommycha

7 comments:

lia said...

InsyaAllah... dengan hikmah lahirkan dua khalifah Allah, semoga lulus cemerlang, amin...

sofie adie said...

moga dapat yg terbaik!!!

dalila said...

insyaAllah... good luck :)

Chekgu Azrine said...

Akk doaka sis lulus dgn cemerlang ye..
Bagus btul sis gigih belajo..
Solute u dik..

.ieLah. said...

Aku benci statistik. Wah gtewww.


Moga cemerlang micha!

LYAfrina said...

Huhu.. insyallah..doakan y baik2. Wak rileks je ye.. insyallah..

Mama Likha said...

eh.. ni gmbr latest ke... masih tk pcaya lg u pregnant huhu *gosok mata....

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...