Iklan

Sharemyloves Geng!

31 October 2014

Yeay! Dah tahu jantina baby kite...

Salam

Last 2 weeks aku ade check-up dekat Klinik Kesihatan Presint 3. Tup-tup mase scan doc cakap "Puan, saya dah nampak gender baby puan lah....! Tu ha baby......" Ya Allah nak melompat aku rase bila doc dah bagitau jantina baby aku. Walau sebeno nye aku satu haram pon taknampak dalam scanner kat KK tu sebab gelap je...Kahkahkah! Tapi ku buat muka konpident...haa nampak-nampak...ooo tu la tut dia..oooo gitu ooo kaki dia tu....
Yang padahal aku krikkkrikrikrik nampak skrin hitam je. Takpela jaga hati doctor gomen katanye...

Then dalam last week pulak aku ade check up dekat DEMC. Tanpa disuruh dan dipinta jugak doc Norleen cakap dah nampak gender baby. Tepat betul sangkaan doc gomen, sama sebijik macam doc Norleen cakap. Adoidoiii berbunga hatiku lagi dah tau gender baby ni. Alhamdulillah! Baby siap kangkang buat senamrobik nak tunjuk mama ngan baba dia mase tu. Subhanallah kuasa Allah swt! Doc cakap boleh dah cari nama baby pasni hehehehehe....

Actually ade yang cakap "ala ko adepehal laki ke pompuan ke kan ko dah ade dedua kan?" Well for me penting jugak sebab aku jenis tak nyabor nak soping barang baby. Heheeheh. Excited nye sama bila nak dapat baby cumanya takde jakun macam nak dapat Mikhail dulu la semua nak beli hatta kalo boleh nak beli satu kedai baby kasik ke Mikha dulu huhuhuhuhuhu.

Buat masa ni bila dah tau gender biarlah aku, Erie, dan my bff saje yang tahu. Yang lain insyallah bila dah bersalin akan ku update nanti. Masanya akan tiba jua. Kohkohkoh! Bajet Che Ta sangat ni siap nak buat press conperence! Hew!

Lagi pulak duedate tak lama dah pejam celik dah ujung tahun. Pastu bulan satu, bulan dua then jeng..jeng..jeng bulan March pulak. Debo nak bersalin lain macam kali ni, sebab dedua kaedah "kebersalinan" aku dah rase czer maupon normal. Harap kali ni dipermudahkan dan baby dalam keadaan sihat, selamat dan cukup sifatnya.

Eh lupa pulak mase aku check up dekat DEMC aku bawak Mikha sekali. Dia ni kalo bab berjalan sungguh la tertib, diam je dalam keta. Sampai je kat DEMC aku cakap.. Mikhail be a good boy tau, mama nak jumpe doc yek... 

Sampai turn check up dia memula tanak masuk, takut jumpe doc. Pastu doc norleen tanye, Mikha nak tengok baby tak? Dia pon angguk je. Terus doc tunjuk kat skrin scanner tu. Haaa tu adik. Kusyuk je dia tengok ape doc buat dekat aku masa tu.

Balik je rumah terus dia pegi cite ngan achu dia. "Achu... Kael tengok baby mama dalam tv. Dokter kan gosok-gosok perut mama, pastu ade baby dalam tv"
-.-'
Siap buat gaya gosok-gosok perut dia macam doc tengah letak alat kat perut tu...

Hai la Mikha.. Cerita nombor satu, tapi cara nak cerita buat aku nak gelak je. Itu kalo bawak sekali masuk labor room mau dia cerita tak abes 4 hari 4 malam tu kat opah dia.... Kohkohkoh! Ntah2 balik cite "tadi Kael tengok baby keluar kot bontot mama..... -.-'


this is wat I call "perotfie" = perot selfie kihkihkih

Ini budak sangat banyak soalan dan banyak pertanyaan dekat mama macam inspekter shahab!
Kihkihkih kite blur kan gambo adik terkangkang tu....kang tak suprise, bak kat Siti Nurhaliza biarlah resia....


okbai!

sharemy
mommycha

11 comments:

Mila Hilas said...

mesti lelaki ni.hehe

Aeen said...

daku pulak excited tgknye...haih...rasa nak ngandung lagi la je...rindu nak scan2 perut ni..hik hik..

shura shushi said...

boboy eh eh :))

**tiba-tiba rindu nak pregnant

erin said...

lelaki ni, sbb lelaki je boleh nampok jelas..kahkahkah nak jugok aku teka :p

Chekgu Azrine said...

Sis.
Kalau tgk perut mcm boboy...hahahah

as ♥ Leenda said...

geng mikha nih..hihihi..

eh, mikha dah pandai buat ayat panjang2 mcm tu ehh..alalallala..asyraf tak pandai lagi buat ayat panjang2 mcm tu..hihihi..padahal beza sehari je umur ni..hahaha

Mimy Hamid said...

nak teka gak...its BOY...sbb ko mabuk mcm abg mikha kan...hehhe

amirah said...

boy??!!..selang bunga la micha...

Syima Syaz said...

Boy lettuw...

Pandainya mikha cakap. Sonoklah kalau anak dah pandai cakap ni

umie shahidah said...

mcm2 dh mikha ckp... letih melayan ckp pulak la ye...hehehehe...

gender adikbaby.. mcm boy je.. kikiki..

~ NANA ~ said...

nak teka BOY jugakkkkkk...kalau betul sila belanja makan kat magnum cafe kat jakartu tu ye...terima kasih...lalalala

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...