Iklan

Sharemyloves Geng!

30 October 2014

Tukarlah yang baru, anak!

Salam

Stick to one. Ewah ohmyenglish pepagi ni. Stick to one tu memang sesuai kalo didefinisikan pada Mikhail. Ok cerita pasal anak lagi, boring yek. Kohkoh dulik ape aku....! Berbalik pada stick to one ni dan ape kaitan dengan Mikhail adalah, dia memang jenis yang tak suka bertukar barang atau benda yang hakmilik dia.

Contoh macam ni, dia kan minum susu sastegen tu, so sampai ke sudah kalo kasi susu lain dia tanak. Oklah mungkin kena tekak dia kan? Mama redho jugak walaupon susu tu antara yang termahal di supermarket. Secondly, bab pampers disebabkan dari kecik dia memang pakai pet-pet, dia takmo tuko dah pampers lain. Baru ni kan aku pegi expo baby tu beli drypers pastu aku try pakaikan dia semalam....hoi dia bukak sendiri seletep pampers tu cakap "oii...ni adik punya la mama...!" 

Ok fine. Aku redho lagi. Lagi satu ku terpaling tak tahan bab botol susu. Botol susu brand NUK ydia tu actually dah nearly setahun dia pakai taknak tukar-tukar. Kenapa? Sebab NUK tu design botol nye selalu bertuko, so mana aku nak dapat design yang sama dengan yang lama. Pulak mamat ni jenis stick to one, bila aku beli botol NUK design baru dicampaknya botol tu.... "oiii! ni adik punya botol la mama...!"

Geram siot. Terpaksa pulak aku lumur satu botol dia dengan asam jawa extra Adabi tu. Padan ngan muka terus cakap eeiii ade taik lipas! Kohkohkoh..rasakan. Itu jela satu cara untuk aku hindarkan dia dari botol lama dia tu. Dah naik kelabu asap dah kaler botol tu...tapi still dia sayang jugak!

Selain tu sama lah dengan bantal dia. Jangan ko rase nak basuh sarung bantal or ganti bantal baru. Memang yang lama jugak dia cari, sanggup dia peluk bantal basah yang aku baru spin dari washing machine sebab takut hilang. Bukan ape, ade habit buruk dia suka gentel hujung bantal pastu bau pulak. Hoi dah bertuko kaler itam dah hujung bantal tu -.-" 
Bau jangan cakap le, bau paing! Hahahahaha!

Itu lah antara serba sikit perangai Mikhail ni. Peliknya Mikayla takde pulak camtu semua dia sebat. Beza sungguh dua beradik ni. Beso sok dah ade gepren untunglaaa Mikha stick to one je....dan untuk Mikayla jage-jage sikit jangan ramai sangat boipren mama tibai ngan rotan kang!

ni la aku beli botol baru tu siap ade gambo car, aeroplane, ship nak kasi anak teruja

botol lama ku dah lumur asam jawa hahahahaha

lama jugak nak amek masa untuk dia nak minum botol baru. gamaknya seperti berpisah ngan awek lama...pfft!

okbai!

sharemy
mommycha

9 comments:

Chekgu Azrine said...

anak2 akk yang kakak2 semua perangaui camni..event susu pun tak blh tukar..payah nau..
kalau yg kakcik yaya ni tak kisah pakai botol susu yang mana pun takpe..hehehehe

Liyana said...

hehehe. lawok anak bujang ni...

amirah said...

uiyooo...setia nyaaa...ikut sape la agaknya...mama ke baba?

sheisjaz said...

kihkihkih..come sangat tau myka ni..hehehe..

lia said...

ok letew... setia pada yg satu he3

shaliza aziz said...

setia betul ni hehe

umie shahidah said...

wakakak.... taik lipas... sabo je ler mikha.. mama dh beli baru tu...

Aeen said...

hopefully sampai ke besar la setia pada yang satu yeh...heheh..Raees pun botol brand lain xnak..nak pakai botol TT gak...yg adik jugak senang..botol panjang ke pendek ke tibai je...xkesah pun...hehehe..

Syima Syaz said...

Haha... Blh pulak dia cakap adik dia punya eh... Bijak.. Bijak... Setia hujung nyawa ni...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...