Iklan

Sharemyloves Geng!

28 October 2014

Midvalley Baby Expo, make me crazeeeeeeeeeee!

Salam

Entry tertangguh di angin lalu. Maapkan le Mak Kiambang ni. Almaklom terlupa nak update. Semalam dah janji nak selongkar kisah pegi expo baby kat midvalley kan? Kehkehkeh. Selongkar la pulak macam misteri nusantara gitew. Actually tanpa dirancang Kak Jenab, Erie and Eayla pegi Midvalley hanya untuk memakan Sushi King. Tak ku sangka rupanya ade baby expo. Apelagi tanpa disuruh moh le kite ke situ jua.

Disebabkan masa kitaorang sampai dah pukul 5 petang so keadaan disitu sangatlah crowded. Manusia berpusu-pusu macam lah esok lusa takboleh beli barang baby dah..hew termasuk la aku tu. Kahkahkah.  Di ekpo tu memang banyak lah brand yang ade macam pureen, fiffy, pigeon, baby kiko, autumz, sustagen, huggies, drypers, dan banyak lagi brand yang menarik. Maaple Mak Kiambang lupa brand ape lagi yang ade disebabkan entry throwback so ingat-ingat lupa doh. Heh!

Aku ni gigil la carik pampers kot murah. Memula dengar macam drypers 2 pack rm50. Punya la gigih nak beli siap siku-siku mak buyong sebelah aku kahkahkah. Sekali sampai turn aku salesgirl drypers tu cakap, maaf puan dah habis stok. Stor dah tutup esok kita tambah stok baru. Hoiii ciskek leleh betullll.. Penat aku siku orang takdapat jugak pampers murah! Gamaknya berdosa siku orang lettew, inilah balasannye -.-'

Pastu aku ternampak booth Fiffy. Selalunya Fiffy ni murah dan kainnye sedap. So ke sana lah kita. Eh Erie ngan Kayla aku suruh duduk elok-elok kat stage dalam expo tu. Kang aku nak memilih payoh ade org ngekor je, kalo ngekor je takpe ni siap buat sign mata ajak balik pulak!

Okey berbalik pade Fiffy tu sempat la aku rembat baju seluar dalam 4 pasang. Masa tu belum tau gender baby so aku amek kaler selamat lah macam coklat, pepel, hijau. Gile oit sepasang baru RM10. Kira murah la tu kan? Aku amik size 3-6, malas nak amek size newborn kang pakai kejap sangat rugi beli, yer dak? Pas beli baju aku meninjau ke booth Autumz pulak. Hoiii! gile punya sale, nursing bra baru rm16 oit! Kalo kat website tu dalam 30++. Menggawang tangan aku mencapai 4 helai bra size aku. Murah la mana nak dapat rege macam ni untuk nursing bra Autumz. Beli Kak Jenab jangan tak beli, benda pon nak pakai kan? So berbaloi la kita beli, yer dop?

Pastu aku tengok Erie dah follow dari belakang sambil pangku Kayla tido. Ala syian baby gangster mama sampai tertido. Jadinya mohle kita balik. Tapi niat dalam hati ade nak datang esok nak rembat pampers. Huahuahuahua. Kebetulan esoknya, Ahad Erie cuti jadi dengan penuh semangat waja pukul 8.30 pagi aku dah sampai Midvalley. paking depan pintu eskalator!!!! Haaa! semangat oi nak g expo. Sesampai ku makan dulu dekat OldTown yang sama level dengan expo tu, punya takut masuk lambat kang abes pulak pampers. Pukul 9.30 orang dah beratur nak masuk krem kaki aku sebab beratoq jugak hahahaha. Nasib datang sorang diri so boleh la free & easy sikit, kalo bawak bala tentera payoh-payoh -.-"

Bukak je expo zassss terus g beli pampers. Sekali tanye eh rege mahal le pulak satu beg dalam rm28, ala nyesal bangun awal hahahaha pegi expo. Tapi sebab dah pegi so beli aje la, Kak Jenab borong 7 beg pampers (Mikhail 2, Mikayla 2, baby 3). Hahahahaha! Pueh ati aku RM200 melayang untuk pampers. Pastu salesgirl tu tanya aku, boleh ke bawak 7 beg pampers?. Then aku dengan gagahnya jawab, boleh!boleh!boleh! Belum keluar expo dah menggigil tangan bawak beg pampers tu. Hahahaha! Nasib kat luar aku nampak troli terus ku sumbat semua dalam troli and tolak pegi paking. Gigih makyong, tolak pegi paking aras bawah (B1) pastu naik pulak untuk shoping baju baby. Kau mampu deknon? Kahkahkahkah!

Second round ku pegi lagi kat booth Fiffy tu. Takboleh jadi nak tambah lagi collection. Then aku pilih lagi 6 pasang baju seluar size 6-9 months pulak. Pastu pegi balik dekat Autumz and beli lagi 4 helai bra. Muahahahahah! Benda murah kena beli banyak-banyak buat stok. Kali ni aku borong jugak plastic storage untuk letak EBM (RM9) dan breast pad (RM12) yang washable untuk pakai masa menyusu nanti. Camnilah ibu-ibu berpengalaman menyusu, semua nak membeli. Kurang lebih pukul satu aku balik then terus zasss pegi melawat blogger Achiek Anis yang baru besalin. Maaple beb, ku beli ape termampu saje hehehehe. Duit dah banyak terlabur ke benda lain kahkahkah!

Itulah kisah pegi expo baby ku. Bukan mudah aku nak rajin camni, seingat aku last aku pegi masa Mikhail dalam perut lagi. Gilosss lama dah. Ni sementara kuat, gagah perkasa ku pegi la beli ape yang patut. Total damage dalam RM500++ jugak le. Tapi takpe ku rase sangat berbaloi untuk baby baru. Takkan semua nak pinjam baju abang dengan kakak kan? Tak macho ah adik...eh macho ke?


Ting-ting: First round!

Ni second day dah. Beratoq orang dengan bau orang takmandi pon ade -.-" #pitams

nun sampai ke belakang berbaris nak masuk expo

huhuhu siap seround borong pampers anak-anak

baju-bajan baby brand Fiffy ade 10 helai, jadila dik!

ni free gift mase beli pampers. Oleh sebab beg itik tu dapat satu, dah pulak berperang dua budak tu kat rumah nak beg ni #pitamkalikedua

my nursing bra :) terpaling pueh hati tengok rege clearance stok #pitamkalikeempat

breast pad pon beli siap-siap satu pek ade 3 pair so beli 2 pack terus. semestinya kaler coklat gelap....and ibu menyusu know well nape kena beli kaler gelap-gelap untuk barang penyusuan ni -.-"

yang ni pon ku beli siap-siap RM9 sekotak boleh la. Ade a few lagi yang beli lupa nak ngambek gambo. Ok pasni duduk senyap-senyap duit gaji dah abes ;( huwaaaaa baba nak claim balik!!!!

okbai!

sharemy
mommycha

7 comments:

Mr n Mrs Zaidi said...

wahhh syokknya shopping... lme dh xshopping kt expo baby... rindu plk...kikikikiki...

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Ahaha..akhirnya entry yang ditunggu-tunggu tiba jua..kikik..nak pastikan betul ke Micha yang kita jumpa kt booth autumnz tu..sekali betulla..sikit lagi je nak laga perut, tapi kita segan nak tegur, just tengok je mampu..hihihi..Tapi booth Fiffy mmg daku pun memborong sebab murahh..bra pun sama..Memang berbaloi-baloi!hahaa

Cik Puan Rann said...

saya pun pergi...ramai sangat orang, rasa nak pengsan.

Nurul Aziz said...

kalau pergi awal2 pg mmg beratur macam tu eh?? gila ahh.. gigih. hihihih. selalu pergi main pergi je.. tapi hari tu takdela memborong pun.. pampers tak beli, susu tak beli.. baju tak beli.. tapi blk rumah bila kira2 beli apa.. burn rm500 gak. tah hape benda merepek la main amek.. duit macam air T_T

Chekgu Azrine said...

Akk tak penah lagi pegi baby expo..kesiankan sis..nasib dh xd bb daj lepas ni..uhuk

Syima Syaz said...

Haha gelak2 baca entry ni...

Sepertinya ku kabarkan haritu.. Tiba2 aisya buat hal. Tak dapatlah mak dia nak masuk expo. Walaupun takde baby, baby besar pun jadi lah... Mengidam nak masuk baby expo

amirah said...

uiii...dasattt dasat....tak pernoh pegi expo..bila la nak merasaa...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...