Iklan

Sharemyloves Geng!

27 October 2014

Lens mana sedap?

Salam

Lama jugak tak ber update. Semenjak dua menjak nak jadi mommy pada anak 3 ni memang ai is kelam kabut and the very biziness. Memanjang check-up...kejap-kejap Klinik Kesihatan, kejap-kejap DEMC pulak rushhhhhingggg pulak pegi Shah Alam nun disana.

Eh..korang sape yang pakai lens? Cer angkat tangan sikit? Kak Jenab ni dah berkurun pakai lens, bajet pakai lens lawa lah sikit dari takpakai. Walaupon hakikatnya hauk jugak muka ku ini kuikuikuikui. Start dari form 3 aku dah pakai lens. Time tu lens mahal nye. Sepasang dalam rm80. Senak perut menabung nak beli lens. Tu baru lens takde kaler tau, kalo yang berkaler lagi mahal la gamoknya. Dulu pakai lens time kuor dating je. Kahkahkah! Ko rase nak pulak aku pakai spek tebal-tebal pegi detim? Memang rupe makcik laaa time tu dengan spek tebal, tapi takpe rambut tetap blow-blow bajet Naomi Cambell -.-"

Teringat aku kisah masa kawan aku datang umah nak pinjam periuk beso. Sekali dia ketuk pintu umah aku. Then aku sambil berbaju kelawar, memakai spek pon buka pintu. Pastu selamba kawan aku tu tanya..."Errr, Tasha ade?, nak pinjam periuk besaq dia sat....." Kahkahkah! bodo piang yang membukak pintu tu aku la kot. Sampai begitu kejadiannya bila pakai spek kawan sendiri pon dok kenai dah..haru!

Itu time sekolah punya cerita. Nowadays, eceh macam nak buat essay MUET pulak ber nowadays bagai, sekarang ni lens umpama isi dengan kuku untuk aku. Rela tak datang keje kalo tetiba lens jatuh celah lubang sink dan tak dapat diselamatkan lagi. Memang takla aku nak pegi keje pakai spek, kalo form 3 dulu dah rupa makcik-macik ni dah umo 33 ko hagak macam rupe apeee??? Tell me? Tell me?? Hahahahaha.

Sekotak lens pon tak mahal dah. Dalam RM50 dah boleh dapat 3 pair (yang pakai monthly) so bolehla tahan untuk 3 bulan. Hewhew. Nak lawa sikit beli yang kaler punya, tapi idok le nak pakai datang opis berkaler-kaler. Untuk occasion luo boleh la, bajet hijabista pakai shawl lilit-lilit pastu taruk lens ceklat kat bijik mata...auuwwww neelopak sangat ni. Hew!

Dalam banyak-banyak colorless lens aku suka brand softlens, hamboih lembutnya lens bila pakai kat mata rasa macam nak kunyah gitu. Kahkahkah! Pastu untuk kaler aku suka brand lofalens. Phewww kaler standard minah arab, pastu lawa dan yang penting bila pakai mataku tak merah. Kak Jenab ni bab mata sensitip sikit, salah brand terus mata bertuko jadi Kak Ponti...kohkohkoh! Tapi seriously bila pakai shawl lilit-lilit pas tu pakai lens memang letop u ols, tambah pulak muka mekap ala-ala gitu memang debomb! Sesekali bergaya tidak salah malah sang somi bertambah sayang kat ayang...hiks!

Berbalik pada lofalens ni aku beli mase nak raya aritu, so bergaya dengan mata kucing dihari raya. Lofalens ni ade banyak kaler so ikut kita berminat pada kaler yang mana pon. Masa aku beli rege RM58 include postage pastu siap dapat sampul duit raya lagi. Gitula cerita lens aku yang tak semenggah ni. Actually aku takde idea nak tulis ape sebab henpon tertinggal dan gambo semua ade dalam tu. Hahahaha, so kita main cite throwback sajo. Esok i pomes i update kisah pegi expo baby kat Midvalley...auuwwwwwwww!

hoi gambo terbalik!! layankan jela, bukan senang orang nak letak gambo terbalik hahahaha.

Ni yang aku beli tu sempena hari raya mata pon nak raya.

cat eyes brown yang aku beli ni, memang comfylah best!

ni among the color yang ade...

cantiknya lahai pasni nak beli glam grey nak kasi glem-glem sikit nak beranak kang. Dalam labor room ku sebat pakai lofalens kau mampu dik pakai lopalens dlm LR? kikikikiki

hello mama kot yek nak berselpie tu ketiak jaga sikit...ade bau okeyyyh! -.-"


sharemy
mommycha

5 comments:

Putri said...

still setia dgn boush n lomb 59. sebab mata kecik so diameter dan curve lens brand ni je yg seswai.pernah try brand lain....tp selalunya x sedap pakai

Mila Hilas said...

sy dh lama x lyn lens leceh la huhu

e k i n ♥ y u s r i said...

mama hot....

fifi said...

Aku lupa brand lens aku tp murahlaa..selesa.dulu pakai yg johnson tu tapi tak best.cepat kering...lofalens ni macam lawa jer....adeh...eh aku dah try eyeliner maybeline mcm ko tu.memang thorbaik sangat!

Syima Syaz said...

Gelak lagi baca entry ni...

Sama lah kita, kalau pakai spek muka bibik sangat. Tp takde la sampai tak dtg keja kalau lens buat hal. Gagah jugak pakai spek tp pakai tudung bawal... Nampak cam student itm org cakap... Kihkihkih (jgn muntah)..

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...