Iklan

Sharemyloves Geng!

03 July 2014

Tragedi Julai yang tak diduga....oh nooooo!!!!!!!

Hi Guys!

Semalam adalah bencana pada suami aku.
Diam tak diam "jodoh" dia bersama kesayangan tak panjang.
Hekkssss...tamo terkejut beruk.
Kak Jenab nak kasi ayat drama Cik Indah ngan abang Zin sket korang dah terkejut-kejut.
>.<

Actually..semalam henpon laki aku hilang.
Ya...henpon Iphone 5S yang baru bape bulan beli yang condition tiptop macam Raja Ema masa muda remaja dulu...bergetah meleleh caiirrrrr dimulut...haaa gitulah perumpamaan henpon Erie tu.
Kisahnya, lepas niaga kat PARAM Sec. 20 Shah Alam, laki aku terus zasss balik.
Sesampai dirumah muka "mangsa kehilangan ipong" masih tenang lagi sebab taktahu henpon dia hilang.
Then bila nak mandi dan dia selongkar beg...cari bagai nak gila takjumpe pulak henpon nye itu.
Meroyan sat "mangsa" tersebut.
Siap tampar-tampar muka sendiri sebab lupa henpon letak dimana.

Cari punya carik still takjumpe.
Then aku teringat ade apps untuk cari iphone "Find Iphone"
Terus masukkan apple ID Erie dan password.
Sekali nahhhhh gambaq ni keluar.

henpon still bernafas masa ni dan berada di kawasan Sec. 20 lagi. Tempat niaga Erie.


Dan maksudnya henpon tu still berada dekat Shah Alam tempat Erie meniaga.
Zassss terus dia pegi Shah Alam dengan henpon aku sebagai tour guide dia.

Aku ni menunggu dengan penuh debar dah le laki aku patah balik naik moto.
Degil orang suruh naik kereta taknak...
Ishhh!
Dan dalam debor-debor tu aku terlelap....gitew mithali sangat yang bini tu pon sampai tertido tunggu "perkhabaran" dari somi.

Pastu bukak je mata, laki aku dah balik.
Aku pon tanye...jumpa tak?
Dia cakap....tak.
-.-"
Sedihnyeeeee....dia kata last dia tracking ipong tu ade kat Federal Highway odw ke KL!!!!
Fuhhhh jauh kau lari yek henpon.....

Malam tu sempat lah aku jadi ustazah takrasmi siap bertazkirah dekat laki aku.
Tajuk tazkirah: "Cuai dan lalai" bersiaran langsung selama setengah jam.
Tiada siaran tertunda atau iklan...direk je aku bersyarah.
Kikikikikikiki...
Sian pulak laki aku terkebil-kebil tengok muka aku tengah bersyarah...hahahahaha.

Pagi tadi sahur aku tracking lagi ipong laki aku.
Dan henpon tu dah tak activate lagi, mebi dah di offkan or bateri habis.
Dannnnnn....last seen adalah di area Hutan Lipur Sg. Tua nun di area Cheras.
Dah ku agak..henpon laki aku nak mandi sungai ni!
>.< agagagagagaga.....
Ok tak lawak. Seyes balik..seyess.....#mukaketatbalik
Aku cepat-cepat bagitahu Erie dan dengan muka sedih dia cakap takpelah takde rezeki....
Ololololo syian anje-anje kite tu......

Pagi ni aku dah gogel serba sikit cara untuk block iphone tu...kata canggih kan.
Dan ternyata memang boleh!!!
Tapi aku lak takretinyeeeeeeee...hahahaha nampak tak kesengalan berpuasa disitu?
Ahahahahahahahaha....
Dah semua tulih bahse omputeh dengan wording device technical yang aku pon kureng paham.
So, takbley lah salahkan aku yer dopp.....

Tapi Erie kat opis pon dok struggling nak block henpon dia...tunggu member dia yang memang terrraaa pasal ipong sapsapsoi tu sampai opis, terus depa nak "melancarkan" serangan nekad memblock ipong ittew.
 
Kohkohkoh tetiba nak tergelak.
Teringat kata kawan aku blogger yongnana ...
"Micha...ade member aku iphone ilang. Pastu fon tu kena jual..ade orang beli, boleh orang yang beli tu p kontek member aku mintak password." 
-.-"

Adehh...manusia semakin bijak membodohkan diri.
Sekian wabilahiltaufikwalhidayahwasalamulaikum
warahmatullahiwabarakatuh!
As salammmmm....

 #entrybengistapitegas


henpon Erie jadi kaler hitam sebab mebi dah off @ habis bateri...

kalau tekan lambang "kereta" kat apps ni otomatik akan keluar map dimana henpon tu ade...34 min dari rumah kitaorang saje...hmmmm! bedebah tol!

inilah apps find iphone tu. memang kena ada apple id ngan password. kalau PETAI, PISANG, BUAH MATA KUCING, DURIAN ID taklaku..ahaks...okeh taklawak -.-"

ini sedikit guideline....ye..ye..kang aku study la bendalah ni...

last but not least, ghupenya laki aku hantar wasap kat henpon dia sendiri guna henpon aku semalam kohkohkoh. Nak bagi duit bape henggek tu bang oi?.... -.-"

sharemy
mommycha

10 comments:

amirah said...

adoiiii....siannya mangsa ni..hrp bersabor ye erie di bulan pose ni..dugaannn

safurara said...

micha! ko ni aku rasa mcm nk tampo tampo manja je ko ni! lawak doh! aku jd xsimpati pulak.gelak2 hadelah.hahaha.hmm xtau lah jumpa ke x eh.doa jelah eh.

Chekgu Azrine said...

KALAU AHKAK DIK NANGIS TAK BERLAGU LA JAWABNYA..
HARAP SANGAT ORANG TU PULANGKAN BALIK LA HP ERIE YE..

Mimy Hamid said...

ala kesian erie tau micha..leh bayang muka dia terkebil ko bersyarah...sabar eh erie...nak ganti iphone 6 maybe mana tau kan

MisZ FyZa said...

Aduh..hp mahal..mesti tido mlm x lena..hihi

Yana Ujang said...

sedih oii ipong hilang..samsung hilang oke lg kot? eh?sukati aku je...miahaha~

mekaseh kak nab bgtau psl tracking phone, blocked phone tu..aku pn xtau ada menatang tu selama ni..reti selfie je...kahkah >_<

Yana Ujang said...

sedih oii ipong hilang..samsung hilang oke lg kot? eh?sukati aku je...miahaha~

mekaseh kak nab bgtau psl tracking phone, blocked phone tu..aku pn xtau ada menatang tu selama ni..reti selfie je...kahkah >_<

Rizziela said...

x per..x ada rezeki tu..next maybe lg best dr tu dpat kan :D

eamy milea said...

adui sedihnye....iphone hilang,..thanks micha share info..kite pun tau pakai ipong untuk selfie je jgk hahaa....

Sharizaini Khamis said...

Baca yasin sehari 3 kali sehari.. Baca 7 hari & berdoa selepas baca yasin tu... 2 org kawan dah cuba & berjaya

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...