Iklan

Sharemyloves Geng!

14 July 2014

TEMA RAYA: Kaler "in" ke, kaler tak "in"?

Hi Guys!

teringat gambo 1st beraya dengan bujang mama 2 tahun lepas. rindu zaman ni...zaman kita pakaikan ape pon dia redo saje -.-" sekarang kasi pakai semua tanak. Asek nak baju trak...baju trak...adeh..adeh...

Sana sini orang update pasal raye.
Pitam -.-"
Ade yang 85% setel.
Pitam -.-"
Ade yang mostly 95% setel.
Ok pitam lagi -.-"

Kak Jenab????
Erk...baju anak-anak yang lebih pada si adik sajo.
Baju abam belum setel..padahal baju budak laki senang je.
T-shirt, jeans, kemeja.
Apa mau pening?

Tapi kalo ko tengok rege baju budak laki ni.
Pitam lagi -.-"
T shirt saje dah berpuluh, itu belum rege jeans selai, belommmm lagi rege kemeja.
Nak-nak..yang ber branded sikit.
Pitam untuk kesekian kalinya -.-"

Seriously aku kesian tengok baju Mikhail ni.
Semua dah sendat, kecik, senteng...adehlaaa dia makin meninggi bukan makin membeso.
pastu dah le nak baju trak je memanjang.
Ko tau baju trak tu baju ape? Tak kisah la bentuk ape pon janji ade gambo trak, trakter, ice breaker, excavator... haaa dah aku pon ngafal semua barang trak Mikhail ni.
Ok mama janji dapat bonus RM500 mama akan laburkan untuk beli t shirt trak Mikhail yek.
Giteewww..jangan melencong ke Zawara, Calaqisya, Minaz, Radiusite, Sugarcraft lah pulak mama yek.
>.<
Kohkohkoh..kongasam punye mak.

Untuk Erie lagi la sadis.
Yang hado cuma baju melayu sepasang yang tak matching kaler ngan aku.
Konsepnye paddle pop, kpop...ah lantakkan ajes.
Janji berbaju ko bang dipagi raye...takde baju lagilah ayormata jatuh berlinangan.
Dah le tahun ni raya belah kite.
Eh?
Kuikuikuikuikui...

Aku pulak?
Berbanyak terima kasih dekat Lyana MK Boutique (owner yana mk) yang ku rase muurrrrr muurrrrr sangat.
Loose top baru bape henggek, jadiklaaa aku nak rembat lagi selai duo.
Katanye dah mak-mak...kita utamakan anok-anok dulu lah ye.
Walaupon dalam hati meronta nak jugak baju raye jalan-jalan.
Hahahahaha...watefish Micha...watefish!

Tahun ni tema raya pulak kaler hijau.
Jangan tanye hijau ape...janji ijo ku sesah labu...
Tak kira lah kaler "in" ke...tak "in" ke kuikuikuikuikui.
Total damage baju anak-anak pon dah ke laut....tapi demimu anak ku tak rela berbajet ketat...
Walaupoooonnn.....
Muahhahahahahahaha!

Ni pikir-pikir lagi nak bagi duit raya ke mak, mil, fil, anak buah lagi, adehdehdeh......
Pitam lagi -.-"
Hahahahahahaha.
Baru dapat RM500, tapi rupa nak belanja macam dapat RM5000 achaner tu....
Syaitonnirajiimm betul!

okbai!

#bajetrayakelaut 


kalo dapat ceni mau pakai hari-hari takbasuh ni.... -.-"



ala mama ok wat baju trak, tengah "in" ape pesyen tu. apela mama ni oldpesen. kihkihkih!

sharemy
mommycha

9 comments:

Aeen said...

aah..ain pun lebih kurang sama gak..baju anak perempuan je byk beli..yg abangnya..alahai.....padahal bukan susah pun baju laki ni..tapi tu la..harganya..buat daku telan ayaq liuq la...hehe

Chekgu Azrine said...

Hehehe..setuju sis..dpt rm500 je tp mcm2 dh dlm kepla akk nk beli itu ink utk anak2

Mimy Hamid said...

misi baju melayu aku tak setel lg ni..helppp..tok laki nak aaron aziz la zizan razak la ngade...

Liyana said...

untung la bonus... iols nganga je. belom prepare apo2 lg omg

ctmah said...

hi tasha!lama tak singgah belog tasha!hehe

Syima Syaz said...

sama lah ni laki punya baju melayu tak settle lagi. daku nak pegi ke jakel sorang2 time opishour, husband tak kasi.adoi... rasa nak pegi gak senyap-senyap nanti.kalau tak, tak berbaju la dia...

::Cik Azie:: said...

manis dan handsome sgt anak teruna mycha tau!!!!

izura said...

raya dh msk 3minggu..tp xde pn update psl raya lg..

a_maya said...

Hai..selamat berkenalan...
jom singgah blog saya..
wwwww.mayanorhawati.com

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...