Iklan

Sharemyloves Geng!

07 July 2014

RESIPI MUDAH: ROTI DAGING KEJU MELELEH VERSI INDAH HALINA

Hi Guys!

Hari ni aku nak share resipi best ni.
Best giler ah.
Toorrbbaeekk penah aku buat.
Nak tahu resipi ape kah?
Mohhhle menjamu mata.

Eh...tapi jangan tanak kawan ngan aku pulak pas tengok resipi ni.
Aku sekeh kang!
Muahahahahahah!

ku cilok resipi dari sini yer kengkawan...


yeay barang-barang dah beli jangan lupa beli roti sekali.

mula-mula korang tumis la bawang dulu..aku tak guna minyak pon. hehehehe

then masukkan daging cincang. agak banyak mana korang nak la. aku letak 2 keping terus sebab nak buat satu loyang beso.

then aku letak sos preego mushroom and sedikit garam

pastu aku masukkan sedikit oregano, dan sedikit serbuk kari kasi rase ummpphhh!

lastly aku masukkan tomato dan masak sampai layu bahan-bahan tu semua.

camni gayanya bila masak...korang pepandai lah adjust letak garam or lada sulah sikit. ikut citarasa masing-masing. macam buat kuah spagetti tu jer.

sementara tu, korang pukul susu sekotak, telor and garam dalam mangkok lain.

rendam roti yang TELAH DILENYEK, dalam bancuhan susu tadi.lenyek tau roti tu kalo tak nanti roti jadi tebal sangat. pastu susun dalam loyang. jangan lupa griskan sikit loyang dengan butter. kang melekat pulak lasagna u ols.

then lapiskan pulak inti korang tadi ratakan.

pastu taruk keju cheesedale..ikutla nak bubuh banyak mana. yang putih-putih bawah cheese tu adalah lebihan roti aku. hehehehe.

ni lapisan atas roti tadi yang telah ditutup. erk buruk naa rupa roti tu hahahahha.

pastu korang taburlah cheese atas tu. aku sarankan korang gunalah mozarella cheese sebab cheese tu memang torrbaekk. aku guna cheese topping pizza sajo sebab ade offer kat Carefour mase tu heheheheh.

Dan inilah hasilnya bila bako....adehla berkeriuk perut aku teringat lasagna roti ni.

dan bila potonggggggggggggggg... -.-" usah dikenang Kak Jenab...usah dikenang...huwaaaa menangis teringat sedapnya lasagna roti ni.


Ok...ade ape-ape pertanyaan?
Kak Jenab nak tutup kedai dah ni.
Kihkihkihkih.

sharemy
mommycha

14 comments:

amirah said...

perghhhh ohsem giler!memang sempoi la resepi dia..senang kottt

Mimy Hamid said...

mudahnyaaaaaaaaaaaa...sekarang roti adalah bahan utama...tiada masalah tak makan roti eh..terbaik

Allene said...

micha.. mung ni leh jadi duta roti... hebak...

Chubby Hanna said...

Assalamualaikum awak! pas baca entry awak yg ceaser tu terus nak baca yg lain! sgt ohsem baca blog awak.. terus letak kat bookmark.. huhu.. anyway selamat berkenalan.

Nadt said...

konon nak buat gak roti lasagna ni..tengok2 roti kat rumah da expired! adoiiii..terpaksa tukar menu lain.

Aeen said...

harus dicuba ni...ade balik keje ni gi cari barang2 nk buat ..adoiii.terliuq betul dah nie..

Aty_Fared said...

senang jer gamak nya.. aku panggil ni roti perancis.. kat tempat aku ada jual.. kemahin mahal weyy..tapi memang sedaaaaappp... ddah tau senang camni.. aku nak buat sndiri jer.. thanks beb.. :)

lia said...

meleleh air liur hah... aiyokkkkk...

Aida Fendy said...

waaaaweee awesome nyerr ..lelehh mmg lelehh..menarik nak cube laa...bleh tak sya copy resepi ni lam blog...tak tau nak wat bile..klu simpan senang nak wat rujukan nanti..plss ek ;)

Syaz De Realzz said...

terbaek la...mohon share tqvm

kokna said...

salam pekenalan.. nmpak sedapnye... insyallah nnt nk cuba resepi ni..

mdm erin said...

Mmg buat perut kita bunyik2....adoi..

royanty baruddin said...

Terliur tengok gambar... nk try nanti. Tq

Lieza Zainal said...

Sedap weeiii... kak lza da try... marvellous. .. tq

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...