Iklan

Sharemyloves Geng!

09 July 2014

RESIPI MUDAH: Kerabu Bilis Simple Tajul Fahin

Hi Guys!

Semalam taksempat nak update entry beresipi ayor tangan Kak Jenab.
Tapi takpe hari ni Kak Jenab laju-laju hapdate yek.
Semalam sempat lah Kak Jenab buat kerabu simple.
Ateee..tekak dah teringin masam-masam lantas marilah tunaikan permintaan tekak.
Kang mengidam pulok.
Kohkohkohkoh!
Kerabu bilis simple Tajul Fahin nama diberi... amboiii over!

Resipi dan cara pembuatan adalah seperti berikut:


korang tiru je bahan-bahan dari sini.

ni yang aku guna hehehehehe. senang saje oiii!

semua bahan tu korang potong camni haa....

pastu goreng ikan bilis sampai garing
dah masuk ikan bilis perah pulak limau kasturi...aku perah dua bijik.
then masukkan gula and garam sikit....gaul sebati

ni haaa rupa bila dah siap.
hari tu kebetulan mama pon buat aiq asam versi utara, yang ni pakai kerisik sikit dan dia guna cili hijau yang letak dalam nasik arab tu. so takpedas pon. lauk dua ni kami lawan dengan ayam goreng berempah dengan lomak cilipadi petai bilis. Adehhhh tayah pegi buffet ramadon 70,80 henggek deknon...hokni pon dah thorrbaeekkkkkk!

Kadang dalam sedar taksedar lauk simple cenilah yang paling sedap.
Pastu berselera kita nak makan kan.
Dan aku until ke hari ni belum jejak kaki ke PARAMpampam lagi.
Heh...berlagak sikit ayat tu...kongasam!
Kohkohkoh!
Kadang tu beli kat param rege kemain hoii mahal nak mamppp..tapi bile makan alahai taksedap pon.
Baik masak....goreng telo taruk cili, bawang, kicap, ngan sos pon dah WIN!

So balik ni u ols try lah buat kerabu bilis simple Tajul Fahin ni.
Nescayaaaaaa....melettssss u olsss!
okbai nak Zzzzzzz....
>.<

sharemy
mommycha

5 comments:

Chekgu Azrine said...

clap2 to jenab..memang terbaik resepinya..kecuq liur tengok,..uhuk

Allene said...

kecur ayak liuq da ni micha...

achiek anis said...

tak lembik ke micha ikan bilis tu pas dh gaul semua? daku arini mcm nk ke PARAM...daku pun tak jejak lagi PARAM putrajaya ni...ngeee

mommycha a.k.a kak jenab said...

achiek anis: memang bilis tu lembik. cara paling nak win dekat nak bebuka baru gaul then boleh terus makan krupkrap bilis tu. wakeyy???

afiewithayie said...

sedap nih..tiru idea ek mommy cha..

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...