Iklan

Sharemyloves Geng!

11 July 2014

PROMOSI: Nasi to-wednesday Mak Wan the best in Shah Alam!

Hi Guys!

Secara tradisinya memang tak sah kalau di bulan puasa nan mulia ni tak menyinggah ke bazar ramadon or PARAMpampam tu.
Meh sini sat, Kak Jenab nak pomot sikit PARAM dekat Seksyen 2, Shah Alam nun.
Sebelum tu tengok la haaa...penuh orang kerumun sampai tak cukup kaki tangan tau...
Hikss...



Kak Jenab nak pomot sikit la gerai ni.
Gerai jual ape?
Moh tengok gambo moh....



Haaa...ni lah Gerai Nasi -to- Wednesday (Kerabu) Mak Wan a.k.a mil aku.
Huhuhuhu.
Untuk bulan puasa ni mak ade bukak dua tapak satu di Sek. 2 dan satu lagi di Sek. 20 Shah Alam (depan KPJ).

Antara lauk-pauk nasik kerabu yang dijual adalah......:


telo masin (wajib ade)

budu, cili, ngan penumis (wajib ade)

solok lada, ayam goreng kunyit, daging bako (wajib ade)

ini adalah nasik dagang juga ade dijual.

kerabu dan kelapa untuk nasik kerabu

daging bako

ayam goreng

daging masak kunyit

ayam percik

solok lada

ayam masak merah

lagi sekali gambo nasik dagang...fuh! lapooo -.-"


Opps! lupa pulak aku nak amik gambo nasik kerabu tu. Hehehehe...
So untuk korang-korang yang berada di kawasan Shah Alam dan sekitar bolehlah menyinggah dan pekena barang sebungkus dua nasik to-wednesday mak mentuo aku ni.
Original kelate ni...sebab mak mentua memang orang Kelantan.
Huhuhuhuhu...budu cap ketereh sokmo!
Kihkihkihkihkih....

Selain nasik kerabu ade jugak dijual kuih-muih "bermeja-meja" untuk pilihan berbuka puasa.

Badak berendam ade, buah melaka ade, popia basah, popia sambal, kuih lepat-lepat, pulut udang dan berrrrrrrrmacam lagi....
Fuh! Lap ailio....


badak berendam

macam-macam adeee

menarik bukan? eceh ayat aku...macam ayat Majalah Tiga sangat...kohkoh!

Mak dan Ira (adik ipo) sibuk menyiapkan meja untuk berniaga.


So, mohle kita try sekali pekena pelbagai juadah di Gerai Mak Wan ni.
Mak mentua i ols masak dengan penuh keikhlasan hati tau u ols...
Hewhewhewhew!Boleh jugak untuk membuat tempahan catering di musim open house.
Bukan setakat nasik kerabu, pelbagai makanan yang boleh di order. 
Kol saje number ni: 019 2996506 (Cik Ani @ Mak Wan)


Ramai orang serbu...pelbagai kaum, bangsa dan agama...hukhukhuk ayat majalah tiga lagi >.<

Steadylah mak...

Dari kiri: laki aku, pak mentuo, adik ipo dan mak mentuo aku :)

Nak cari gerai yang mana satu??
Ni haa...muka tokey gerai...tersenyum lebar...
Hihihihihi.
Eh haiii anak laki tokey...nak kenal boleh?
Kohkohkohkoh!

So, u guys...try jangan tak try!
Nanti menyesal berat badan tak naik di bulan ramadon ini.
;p

#ingatnasikerabuingatgeraimakwan
#thebestinshahalam

sharemy
mommycha

8 comments:

Allene said...

bestnya micha... tengok semua nmpak fresh... klu jumpa conpem aku singgah beli.

Aty_Fared said...

kalau sempat minggu ni aku ke sana boleh singgah kedai ko..laki aku mesti suka ni....

aznor ibrahim said...

jenuh la nak paham kenapa -to- Wednesday..rupanya ke-rabu! haih

Mimy Hamid said...

nk gi nak gi..semua besttttttttttttttttttt...rajin mak mentua ko..sangattttttttttttt...kagum

Pn Sheila said...

Sedap nye tgk je telan air liur. Salam Ramadhan.

~MommyAqilMedina~ said...

ALhai..serious terliur sangat ni..puasa kali ni tak sempat lagi nak makan nasi kerabu,nasi tomato bagai..haih nak kena cari jugak ni...tapi jauhnya lah hai Shah Alam nu..huhuhu

Farah Aniza said...

Ohhh gerai makcik ani rupenye...makanan mmg sedap sgt...mula dgn gerai kecik je tepi kuarters dulu skang dah beniaga pasar malam..kim salam makcik ani,kami berjiran dulu masa di kuarters polis seksyen 9...saya anak ani usop blok 2...

Zaridah Sulaiman said...

Kalau hari biasa meniaga kat mana sekarang ni

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...