Iklan

Sharemyloves Geng!

02 July 2014

Meruntun Jiwa Kak Jenab tau takkkkkkkkk! I hetchu!

Hi Guys!

Entry meruntun jiwa.
#gesekbiolasikit
Camni citenye dua hari lepas aku pegi umah mertuo ku di Kuaters Polis Shah Alam tu.
Tengah aku sibuk nak balik tetiba tup-tup ade sorang mokcik jiran tetangga datang.
Pastu dia tegur aku..
"Eh..lama tak nampak?"
Aku cakap ade jer makcik.
Pastu dia kata....
"Oo...ni anak Erie yang pompuan tu yek? Lain sikit dari yang ni (sambil tunjuk dekat Mikhail)...."

Aku macam....eh lain ape?
Nak cakap ape?
Nak cakap anak aku hitam eh?

Ok macam nilah makcik dan sesiapa saja.
Aku bukan manusia yang nak tetiba melatah meloncat tak tentu hala.
Tapi common' makcik...bila aku tanya lain ape??  
Nape ko diam?
At least jawabla sepatah dua kata.
Kheennnnn????

Well aku akuilah memang anak aku tu gelap sket.
So what?
Selagi dia sihat tak sakit...aku hepi sokmo.
Nape kalo anak gelap? Turun kasta bawah ke?
Isk..isk..iskk..

Makcik ni memang laser sikit, sekali dengan anak dia.
Sementelah anak dia adalah senior sekolah setahun dari Erie.
Meh nak cite....pasal anak dia pulak.
Ada satu hari tu laki aku up kat FB gambo aku masak nasik goreng ngan telo mata.
Erie ni dia jarang betul nak up-up gambo kat media sosial ni.
Kalo dia up means dia appreciate sangat lah tu.
Okeyla tu bang...appreaciate gambo nasik goreng telo mata bini kan?
Dengan caption "Mmm..bini aku masak nasik goreng sedap baq hang..."
Sekali boleh anak si makcik ni komen: "Ko dah kenape??"

eh ni kat IG rupanya..yang kat FB aku dop screenshot pon. nampak sedap lah nasik tu kan?kan?kan? -.-"

Bila aku baca tu terus...zasss darah naik ke muka aku!
Fuh...menyirap!
Aku pon komen balik...ape salahnya appreciate masakan bini...
Gitulah lebih kurang.
Dah kauuu tu yang kenapeee?????!!!

Kesimpulannya...kita ni manusia memang Allah SWT kasi mulut, tapi bila bercakap tu hagak-hagak la.
Kadang kita rase benda tu lawak but not for other people.
Eh..ke aku yang merentan emo taktentu pasal di bulan ramadon ni?
Takpelah..aku nak luahkan ape yang terjadi saje.
Aku dah pon maapkan makcik tu dan anaknya.
-.-"

Buat Kayla...if adik baca entry mama ni.
Mama tak kisah adik hitam ke kelabu asap ke pastel kaler ke.
Adik tetap jadi favourite girl mama sampai bila-bila.
Love u lots, adik........eh! untuk abang jugak!
Muah-muah-muahhhhhhhhhhhhhhh!


Kak Jenab ngan anak dara..Mikayla ku sayang...

Kak Jenab ngan anak teruna... Mikhail ku sayang...

amboiii banyaknye lop-lop.
Kau dah kenape...heh?
>.<

sharemy
mommycha

4 comments:

Our Story said...

sabar yer.... manusia camtu biasa la PHD lebih sangat hihihi..

Ros Anis Rusli said...

michaaaa!ni buat berbuka nati aku nak makan telur mata ltk kicap ltk sos!terliuqqqq

Aeen said...

ala dia jeles tu micha tgk husband micha up gmbr tu..huh..lantak pi la org mcm tu...jeles tgk nasik goreng micha sedap...

eamy milea said...

ntah ape2 makcik poyoss tu....

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...