Iklan

Sharemyloves Geng!

10 June 2014

Rahsia Mikayla Mencegah Nyamok!

Hi Guys!

Mikayla ni memang jenis tido berendoi.
Pastu kalau dalam buai tu nak kena kita tepuk bontot sampai lena baru leh pasang letrik auto henjut tu.
Memang pffttt jugak sebab kadang masa nak amik untuk bobok buntot sampai sejam baru betoi dia tidoq lena.
-.-"

Yang menjadi masalah nye bila nak tido malam.
Dan bila aku pulak sibuk nak stay up untuk study for exam.
Seperti biasa aku pon buai lah Kayla Beverly Hills ni.
Buai sampai tetido....bila kita bukak jer auto enjut tu dia ok lagi.
Untuk 15 minit pertama.
Pastu.....huwaaaa huwaaaaa boleh dia melalak renggah riau macam kena penumbuk Muay Thai.
>.<
Jadi cerita lah kau dikkkkkk!

Sebab utama dia melalak bukan pasepa.
Angkara NYAMOK!
Adehhhhlaa.....
Nak sembur-sembur ridset takut terhidu udara tercemar pulak.
Lagipun dekat hall kan?
Kejap je spray nyamok pon boleh mai balik.
Pffftttttttt!

Nak pasang ubat nyamok letrik dah bil letrik mahai.
So....aku pon mencari solution halau nyamok ni.
Rupanya mudah je Senah oiiii.
Beli sajalah kelambu buai.
Ada juai rupanya kelambu buai ni...
Sapalah merekacipta kelambu ni...nak je Kak Jenab laga-laga pipi ucapkan terima kasih bebanyak.
Geliga na otak u ols ni.

So, sekarang penyelesaian masalah nyamok dah pon dapat ditangani.
Pulak tu aku takbeli pon kelambu, kebetulan jiran sebelah opis aku ni kasi FOC je kat aku.
Rejeki rejeki... #bajetketat
Pasni tiada kompromi lagi untuk aku membaca buku.
Dengan adanya kelambu...nyamok ku tak risau lagi....
Gittew!


kemain macam princess tido siap berkelambu....

kalo org tanya belon tu buat apa? tu memang ku gantung bagi Kayla feeling everday is my besday gitew.


"Heyyyy..baba ape tido situ nanti nyamok gigit..pegi tido dalam buaian adik, ade kelambu tau". Kihkihkihkih!


sharemy
mommycha

7 comments:

DYatie said...

Takut gak dengan nyamuk ni. Bahaya. >_< ku pasang obat nyamuk letrik. 24 jam hokey bapak nya pasang sebab tkut. Kes dengi merata. Dia risau. >_<

Allene said...

nasib umah aku tak ada nyamok micha... tp, balik kampung berduyun2 nyamok... uhuhuhu

ieza ashaari said...

Dah darwish ni idok leh tido buai. Bdn dia mmg sarang nyamuk. Dia bg je nyamuk tala xde hal punya. Mama yg xleh tdo. Huhu..

mrs kayrul said...

dah memang macam princess..berkelampu pastu feeling birthday setiap hari...hehehe

Aeen said...

spray ubt nyamuk pun kdg2 x berkesan..ade je balik...amboi anak dara...tido siap berkelambu.....hehehe..

Syima Syaz said...

memang benci sangat dgn nyamuk... Aisya dah la jenis malam2 nak lena je 'gatauuurooo.... gatauurooo'... bila ada nyamuk lagi laaa....

tapi aisya tak tido buai dah.

Chekgu Azrine said...

Hahaha..u lawak la sis..

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...