Iklan

Sharemyloves Geng!

20 May 2014

Kerana sebuah kek. Cite sadis disini....

Hi Guys!

Sedang asyik murid-murid dan cikgu sibuk menyambut hari guru tahun lepas.
Kak Jenab pulak sibuk push-push...push seorang hamba allah di labour room.
Akhirnya akibat kejaguhan nurse bebadan sasa menekan-nekan perot ku makanya pluuupppppppp...lahirlah..
Nur Mikayla Aeesya.
Tak kisah la nak sebut Kayla ke Keila ke, Kla ke..Klah ke..berkelah ke, KLIA ke, KLIA 2.. 13 episod ke.
Kak Jenab okeh saje.
>.<

So untuk first besday Kayla ni, kitaorang celebrate simple-simple saje.
Takdelah sampai order kek patbelas tingkat siap ade fountain atas kek.
Dah le ade fountain pastu siap ade ikan emas pulak dalam fountain.
Kuikuikuikui.
No-no-no.
Kayla punye kek comey lote saje.
Macam mama Kayla yang comey bajet klon Che Ta tu.
Eh Che Ta ke kak Ton ke lagi mirip aku eh?
Bhahahahaha.
Ok. Haters sila jangan kutuk.
Nanti Umi MikhaKayla dapat pahala free.
-.-'

Kek Kayla adelah berbentuk princess barbie.
With "R" nicely pronounce as BARBIE...not without R.
Eceh spikin london bridge is fallin down sangat ni.
Kek adalah disponser sepenuhnya oleh Achu Kayla merangkap adik Kak Jenab.
Terharuuuuuu.......aku, sep bajet ketat beli kek.
:p

Sebetulnya. Seumur hidup aku inilah kali pertama aku tengok kek ni secara dekat.
Dan aku memang sangat jakun macam...
"Eh kalo potong kek ni mesti payah...Mesti terpotong kaki barbie doll ni"
"Eh..boleh makan ke barbie doll ni?"
"Eh halalal toiyiban ke doll ni"
"Eh rambut doll ni kena icing kek takpe ke makan?"
"Eh camne dia pacak barbie doll ni dalam kek ni?"
Haaa...gitu soklan bertalu-talu kat kepala ku.
Nampak tak jakun tahap ke berapa Kak Jenab?

Yela selama ni kek Kak Jenab bentuk pat segi je.
Dop pon bentuk bulat.
Tetiba tengok kek anak bentuk patung terpacak dalam kek.
Tak ke tanjat den melihatnye?
Maaple kak Jenab memang orang kampong sejati.
-.-"

Kek Kayla ni berat around 1.5kg, tapi sumpah cute overload.
Ecehh..overload kata kau..!
Dengan icing kaler pink-pink.
Wuwuwuwu. Menjejes ailio tengok.
Paling tak sabar...tu haa si Mikhail, dok cepat la mama..Hepi bessstay adek..hepi bessstay adik.
Ha.. bessstay kau...mampu?
Mana dictionary, wikipedia dia belajo ntah le.

Kau tau untuk upacara potong kek pacak barbie ni.
Aku usaha gigih pegi tukar baju Kayla.
Kohkohkoh.
Dari berbaju tido ku pakaikan gaun.
Siap letak headband...semata-mata untuk potong kek.
Kelas ko dik, hindustan sangat siap tuko baju.
Heeeeeeeeeee!

Ralatnya baba takde sebab keje.
Mikhail pulak sibok nak calit krim icing kek, pastu Kayla pulak nak pegi muahhhhhhhh anak patung atas kek tu.
T_____T
Penangan anak dua.

So, korang-korang camne sambut 1st besday untuk anak kedua ni?
Anak pertama ku tanak tanye sebab tau lah memang bersakan habis.
Umpama nak sambut menantu kekdahnye.
Siap bunge telo, bunge pahar, paluan kompang bagai...
Fufufufufufufu!

Ni hok anak kedua ni?
Camne? camne?
U tell me how? how?


Siap ade tong gas depan pintu rumah aku..kata nye sebagai senjata pertahanan. Kalo pencuri masuk kita terus hempuk dengan tong gas ittew saje >.< eh nampak tak tong gas dimana?

ewah kau senyum je barbie....sat tunggu sat.

Kemain kek...sepsi nyer.Rambut blonde berjurai...

Bile dah potong OKU rupanye barbie ni. Sedeyyyyy la -.-"
Manusia separuh..kek separuh. Mesti camporan kek ngan anak patung dia ni. Jantina pon tidak dikenal pasti. Pffft!


okbai!

sharemy
mommycha

20 comments:

Syima Syaz said...

tak dapat nak share experience celebrate anak no 2 sebab ada 1 anak je... hehehe

shehan ismail said...

haha. kelakar.

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik kek kayla

Aeen said...

hahahaha....tergelak den bace entry ni lah...apa2 pun tgk kek kayla sedapnyeeeee.....besday anak kedua ni xtau la camne..buat sama dgn abg dy kot..lgpun beza 2bulan je...baik buat sekaligus...bila pikir balik..ksian plak adik 1st birthday nak kene kongsi dgn abg..time abg dulu bukan main meriah..siap pasang banner lg...hehe

WaWa_EzRiLL said...

sweet tul kek tu..xsmp hati nak makan.. mesti mahal kek cam gini kan.. kami pun xpenah beli kek mcm ni.. xdealh citer sedey cik cha.. ni besday kayla kena hepi2..

Allene said...

pandainya adik mu buat micha.... dalam perasa coklat.. sedap2...

Mimy Hamid said...

bahahaha gile la ko ni....adeh klia 13 episod lak jadi nya...heheheh apapun ank no,2 ko buat la calon cari menantu pulak...plan sekali ngan abg nya cari jodoh anak dara...bulehhhhhhhhhhhh

amirah said...

hahaha....syiannnn dier tawww...

fifi said...

Hahahahahha....ok aku gelak.nak save batt...takleh komen panjang..

Cik Puan Rara said...

hahahahaha.gila micha.hahaha.aku asek gelak je neh! eh micah.asal ko cober tong gas dgn pokok munge.pandai coverr.hahaha

Diana Rashid said...

comel nye kek dia..tahun depan buat kek yang ada 2 barbie pulak..heheh..

Aty_Fared said...

hahahaha..lawak ar ko cha... tapi aku pon jakun gak ar..sekurang2 nya ko dah tengok..dah tau..aku belum lagi.. tunggu anak pompuan nanti..kot lah..heheh..

fiefa said...

comelnya..ni mommy yg comel lebih ni

lia said...

haaaa soklan2 psl kek & barbie tu sama dlm pala-hotak ni sbb jakun, x pernah sekali pon ada barbie seumur hidup ekekeke....

haaaaa besday anak ke2, sama ja dgn anak pertama... mak pak open table makan seafood & anak2 makan nasi putih sajork ekekekeee....

~MommyAqilMedina~ said...

ahahahh..series lawak..tapi kek ni serious comel..mikayla nak pegang sikit pon umi tak bagi..ape lah umi ni..hehehehe

Ros Anis Rusli said...

barbie mix kek rupanya..cian xdak kaki..

Chekgu Azrine said...

Hadoiii dik..
Mu ni kelakar la..
Mhlkan kek gini tp xbyk n besar kot portion dia..
Btw..happy birthday kayla..

SweetLikeWhat said...

wei aku pun jakun...baru la aku tau..rupanye separuh aje..aku pikir selama ni dorang amik patung barbie yg jual kat kedai menan pastu cucuk kat kek tu...wakakakakaka

mrs kayrul said...

baru hari nie aku tau barbie tue takde kaki..klu tak macam ko la micha macam2 pikir..hehhee

sarah shamsyul said...

Soklan ttg kek barbie tu sebijik la mxm kite slalu tertanya.skg da tjawab.haha.lawak

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...