Iklan

Sharemyloves Geng!

07 May 2014

Gold Coast Morib with love!

Hi Guys!

Hamboiii berjujuran ayormate nak type satu entry pon.
Dasar cuti tak hengat dunia camnilah jadinya.
Okey biarpon cuti lama tapi itu tidak "melemahkan" semangat Jenab untuk menulis di blog usang ini.
Gitew bahasa sanskrit ku dah keluo dah.
-.-"

Last week Jenab pergi bercuti bersama keluarga tercinta ke Morib.
Ha..haaa..haaa..yela Morib je pon.
Dekat tapi best.
Bajet ketat, so itu je termampu.
Bhahahaha.

Beli groupon Morib gateaway tu.
RM198 (include breakfast & dinner for 2, dan pas masuk ke theme park).
Children under 2yrs adalah percuma.
Jadinya kalau rase anak korang lebih sikit dari 2 tahun macam Mikhail tu, silalah bohong sunat.
Memang dapat masuk FREE punya.
Bhahahaha!

Upon check in silalah request bilik ye wahai kawan-kawan.
Macam aku ni ha request bilik bawah dekat dengan theme park, non-smoking floor, dan dekat dengan lif sebab malas nak menapak jejauh kekdahnya.
Bilik yang kitaorang dapat memang best, dan spacious lengkap dengan jakuzi yang ber function tau.
Bukak saje sliding door terus boleh dengar hiruk pikuk orang mandi-manda.
Sampai berkali-kali Mikhail cakap "Mama..nak mandi sungai...nak mandi sungai"
-.-"
Hahahaha. Sungguh kekampungan kau nak.

Experience pegi Morib ni aku boleh bagi 7/10 lah.
Semuanya ok kecuali tekak aku takboleh terima sikit dinner tu.
Hahaha. Dan disebabkan tekak yang mengada itu, malam nya after dinner kitaorang rush out pegi Pekan Morib.
Hahahah. Not so called Pekan lah.
Cuma ada macam foodcourt near pantai tapi awas rege nya agak mencekik darah.
Hawau tol..tapi ku pikir positip mebi sebab muka aku ala mix Europe itu pasal depa charge aku rege mahal.
Fufufufufufufufuiyooo!

So korang boleh la beli rege groupon yang without dinner tu dan makan saja di foodcourt Morib.
Ada macam-macam seafood, dan terpaling best adalah nasik lemak sebab sambal tu power bak kata Erie.
Im on atkins so mampu tengok jela nasik lemak Morib melambai mata aku.
Cis....cisss..!

Untuk yang ade anak-anak tu aku pesan awal-awal ni jangan lupa bawak pelampung tau.
Kalau anak dua sila bawak dua, jangan nak bajet ketat sampai nak share pelampong.
Kang naya nak mandi enjoy-enjoy pastu kena pegang riba anak pulak.
Haaa..macam aku lah tu.
-.-"
Takdan aku nak feeling bebudak terkinja-kinja kat theme park, ate dah kena pegang Kayla saje.
Grrrr!

Erie mana?
Kau jangan tanye.
Ntah mana lesap asik naik gelongsor giant tu berkali-kali.
Phewwww kemain kau bang.
Amboi sangat olideyyy ni.

Kepada yang bertanya eh nak pakai bikini ke mandi-manda tu?
Ha....gasaklah Senah nak pakai boleh takpakai ape pon boleh.
Eh?
Macam aku ni takdenya pakai swimsuit ke hape...pakai t-shirt beso kaler hitam ngan seluar tight sajo.
Cuma anak-anak ku kasi pakai swimsuit dan Mikayla berbikini pada hari kedau.
Auuwwww sangat anak dara tu.

So, ini sajelah yang dapat ku tulis pada  entry Morib Groupon ni.
Takkan nak buat entry sampai 88 part untuk pegi Morib je pon.
Tak musabahah betol, kalian-kalian ni tau.
Overall Gold Coast Morib okeh dan we are having fun sampai kecut tangan anak-anak berendam.
Insyallah ade rezeki kita repeat lagi.

Keeee korang ade ape-ape soklan nak tanye kat aku?
"Yer.... sauuudari berbaju merah bertudung hijau disana....dekat sikit dengan mickropon tu......ustajah tak dengo.."
Kohkohkoh!


pemandangan theme park dari bilik kami
weeee!

ade budak dop sabar nak mandi sungai -.-'
rest dulu minum susu, kasi charge bateri

hahahaha. having fun!

suasana dekat theme park! kitaorg sewa pelampong alih2 takpakai. cit! rugi sewa RM10 tau...pfftttt -.-'

takdelah kurus mana Jenab ni. still ade lelebihan lemak di perot. so takdpt menyembunyikan nye -.-' yang penting ko nengok Mikha. langsung tak amek fedulik! ade ku kesah katanye.

eh ni gambo sesampai tadi. alahai tengok la budak dua orang ni...jakun sebab jarang pegi holiday. bajet ketat dik...ketat.

baba selfie with adik gigi beso dua batang tu. time ni mase dinner kat foodcourt Morib.

Suasana di foodcourt Morib tak jauh dari GoldCoast tu cuma dalam 2km sampai.

I makan kerang-kerangan dengan kuah belachan....

Lagi sekali alahai Mikha -.-'


Mama pesan: Jangan boring bace. Ini baru entry GoldCoast Morib, kalo pegi GoldCoast Ostolia pat hari pat malam baru siap karangan mama. Okbai.

sharemy
mommycha

13 comments:

Mimy Hamid said...

bahahahahahahahahah ok komen gelak je...tak tahan...ok bye

aThidEaN said...

gambar last skali bergaya !

♥ Vna ♥ said...

kalau nak cuti express and murah, mmg best morib ni! nak repat lagi tahun nie insyallah

Aeen said...

wohohoh...daku belum berpengalaman lagi nak bawak 2 bradik tu gi holiday...nth mcm mane ghopenye nanti..hehhe..eniwey..bestnya dpt gi cuti2..walaupun kat morib je..tp ok la tu...ade gak gi bercuti..daku belum berkesempatan lagi...

Chekgu Azrine said...

Ala..bajet ketat pun dah smpi dah gold coast morib..ahkak ni xsmpai2 lg..huwaaaaa

Haslinda Sadiken said...

raja ema pun nak gelak jek..hahahahhaa :P

siap ko eh jenabb..den kepit kang!!!

Yana Ujang said...

xmo pi morib dh..haha sbb dpt bad experience..pheww~ tp x serik pi holiday..wewewewe~

eh gud luck dgn diet...

kbye! :)

SyimaSyaz said...

alaaa GC Morib tu 1st step nak ke GC aussie la tu micha... aminn....

takpe kalau micha buat entry part2 pun iols suka baca... sebab ayat2 tu klakar.hahaha....

Ros Anis Rusli said...

hahahaha...lawak la ko micha...bilalah aku nk smpai morib nih! lps bsalin nk ajak laki animoon morib lah!huhu

Beauty of Shasha Azmar Touch said...

Aaaaaachuuummmm!!!!! Hahahahhaha...lawok ahh ko micha oiii

Suffi Izzara said...

mommycha.. pakej ni nnt kat sane ade charge tambahan ape2 tak?

Liyana said...

cantiknya micha :)

~MommyAqilMedina~ said...

Entry yang penuh info..hehee..aida pon tak terbuat info penuh camtu..bagus Mommy cha..hehee..Tapi memang pon Dinner dia agak tak best..so agak tak enjoy n malam tu bantai Maggi lagi..sebab malas nak keluar kekdahnya..hehe..tapi bilik memang awesome!seronok!hehee

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...