Iklan

Sharemyloves Geng!

23 April 2014

Sehari sekali, cukup!

Hi guys!

Semenjak dua menjak "terjun" ke bidang diet ni.
Inilah antara yang aku makan bila lapar.
And even ini saja yang aku makan tika bersahur.
Selalunya hadap sekali dua ketul.
Sebab sedapnye lahai mendalah ni.
>.<

But please..dont consume too much.
Manis leting-ting-ting okeh.
Tak memasal kena potong kaki kang.
-.-'

Terpaksa kentalkan diri untuk dapat shape badan idaman.
Dah masuk 3 weeks tak makan nasik.
Bila orang tanye, "Eh..ko tak lapar ke?"
"Ko tak menggigil badan ke?"
"Perot ko tak gastrik ke?"
Jawapan aku adalah: TIDAK.

Otak kena set target.
Hati & jiwa kena kental.
Dan jauhkan godaan nasik dari aku!
Eh..lagi satu keep calm jangan dok memerli orang yang nak diet ok.
Perli itu keji!



laki aku beli RM15 sepaket.

namanya oat choco tapi takde lak choco pon. huhuhuhu

kalo kasik bebudak tu makan ni memang berterabur dalam rumah. so kena standby penyapu hahaha.

motivasi diri betul gambo no 1 tu. hehehehe.

kalo buat senaman no 12 tu alamat memang tepeot tangan terus tak bangun-bangun. muahahahah!

okbai!

sharemy
mommycha

13 comments:

Mimy Hamid said...

ko boleh....budak opis aku tak makan nasi 4 bulan...slim ko..aku je tak boleh mind set nak nasi makan...tak makan nasi takpe tp aku makan kudapan

Chekgu Azrine said...

Akk blm lulus xmkn nasila sis..huhu

ctmah said...

aku tgh membayangkan ko kat tahap nom 1 weh! auww auuw auuww chaiyok ratu kebaya! =)

Aeen said...

good luck micha...ku xtau la bila nak start diet nie..hehe..

Rizziela said...

skg tengah famouskan biskut ni

lia said...

atkin eyh... aishhhh hari tu dari bulan 11/2013 sampai bulan 1/2014 da buat, turun la 8kg dari 103kg... pas2 bajet da turun, terus mengketedarah sampai hari ni... ntah bler nak start xtau huwaaaaaa

as ♥ Leenda said...

caiyok2 micha..
diet2 jgk, jgn sampai sakit nooo..

*laki aku beli sepeket rm13 jeeee choco oat tu..hihihi

Allene said...

micha.. aku klu diet boleh puasa je la... klu control mkn mmg tak la... pelahap.

boleh ke control mkn.. nnt nak bf anak. tak yah diet la micha... wakakak... nnt aku xde geng tembam sama2.

~ NANA ~ said...

chayok chayok!!!

x dpt nak jadikn mung idola sbb ku payah beno nak control makan...kahkahkah

SyimaSyaz said...

daku tak makan lunch atau dinner, blh menyebabkan lembik badan... time2 tgh patah kaki ni la. itu lah kesannya kalau kurus sangat... T.T

UMIE SUE said...

Good luck erra fazira..ehhh!! Dah terbayang cha kurus mcm erra..heheeh

Nurul Aziz said...

hebatt! ni sehari kalau makan nasi sekali pun badan dah gigil-gigil, kena makan lebih dari sekali. macam mana mahu tak makan langsung?? kakakaka.. kurus dalam mimpi ajela :'(


err oat choco tu sedap ke? ramai cakap best2, tapi bila rasa takdela best pun, hahaha.. tekak nasi memang camni la kot.. makan lain semua tak sedap, nasi jugak sedap :p

Aty_Fared said...

ko kalau lagi kurus lagi gojes... sekrang pon dah cuuuunnnn...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...