Iklan

Sharemyloves Geng!

09 April 2014

Budak baru setahun dah teror masak? Bior betulllll!

Hi guys!

Cepat betullah masa berlalu.
Dan terasa cepat betul Mikayla Aeesya Zuhairie ni membeso.
Walaupon tak gedebus-gedebas macam baby lain tapi alhamdulillah sihat seadanya anak dara aku tu.
Itu yang paling terpenting.
Sihat!

Bulan depan Kayla genap setahun.
Bermakna bulan depan kena beli sebijik kek kat Kayla.
Bagi aku lah kan tak bermakna birthday tanpa kek.
Ala apelah sangat pengorbanan nak membeli kek tu, yer dop?
Tapi kalo rajin nak baked sendiri lebih afdollllll kuikuikuikui.
>.<

Kayla sekarang semakin mengasah skil membuka segala ruang laci di rumah.
Rajin dia "menyimpan" sekarang.
Paling feveret rak laci dapur yang ade sudip, senduk etc-etc tu.
Memang "rajin" sungguh dia bukak tutup!
Pfftttttt.

Sejak dua menjak dah boleh berdiri sendiri ni, lagi pantas dan cargas dia.
Sikit-sikit nak berdiri.
Atas katil berdiri, tepi sofa berdiri, tengah laman rumah pon berdiri.
Gigi jangan cakapla dah 9 batang aku rase.
Makan pulok?
Dah macam-macam aku suap masuk dalam perot dia.
Kuikuikuikuikuikui.
Anak kedua lah katakan...sensitiviti bab healthy food ke, homemade food ke, dah ke laut doh sket.
>.<

Lagi satu laci story book abang dia, laci simpan pampers, rak laci bawah tv semua dia bukak.
Pastu tempat feveret dia "korek" adalah plug.
>.<
Pftttttt.
Alahai anak.
Dan selain susah nak bagi pakai pampers ngan bagi pakai baju.
T____________T

Itulah nye peel nak masuk setahun ni.
Kot ade peel baru nanti aku explore lagi.
Eh! lagi satu Kayla ni since after pantang mama aku dah ajo mandi air sejuk.
So, sampai sekarang dia rilek je mandi air sejuk.
Jangan kan abang dia, Mikhail.
Baru bukak paip air dah meraung...cejukkkk cejukkkk cejukkkk!
Hohohohohoho..manjers kedondong!

Oklah.
Tetiba terlintas nak tulis pasal anak sebab teringat derang kat rumah.
Sian pulak teringat Mikhail yang tetiba badan panas demam malam tadi.
T_____________T
Eh....teringat kat abang tapi tulis entry pasal adik.
Mohtip?????

okbai!


masterchep junior season 10. huahuahuahua...

sebok ngendeng kat abang dia.

menjadi rahsia disebalik kejayaan opah meniaga popia nestum.
a good helper, indeed. pffttt! eh. aku cakap bahse omputeh ni paham dop? kuikuikuikui.

mengaco abang makan nasik memang kegemaran dia.
Hi nama saye Kayla. Pegi playground pon saye pakai headband. Kau ade? hahahaha!


sharemy
mommycha

7 comments:

Allene said...

nampak matang la si kayla ni...

DYatie said...

Comey nyerrr dak kayla ni.. ^_^

Putri said...

Tunggu dah bleh jalan nanti, dgn periuk kayla angkut buat mainan.semoga si abang cepat sembuh demam ye

Aeen said...

kayla rajin menyimpan yeh...hehe..
kejap nye kayla dah besar...kejap je da nak umur setahun...suka kacau abang yeh...:D

Umi Qi said...

Omey angat kayla heheh master chef sungguh nih ehheh

Mimy Hamid said...

sekejapan dah besar kayla...sekejap sgt..rasa dia baby lagi..best la ko pasni rileks anak 2

Ros Anis Rusli said...

micha...opah wat lg x popia nestum?mcm terliur dah!huahuahua

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...