Iklan

Sharemyloves Geng!

15 January 2014

Moh le kita...

Salam

Semalam kami-kami pegi visit baby baru dalam family.
Yakni my cousin punya baby.
Baby kalu dah tembun plus putih lepuk memang nak terkucil aku tengok.
ohyemji sangat!
Nama pulak alahai comel macam nak kena kokak-kokak.
Nur Tasnim Amani.
Or boleh panggil Tasnim je.

Tasnim je lahir bulan December haritu.
Kiranya sebaya Mikayla lah jugak.
Tapi dek kesuntukan masa baru hari ni Mommycha dapat peluang menjenguk Tasnim je.
Bhahahaha.

After balik tengok Tasnim je kami-kami pegi membawak anak-anak ke JJ Equine.
Buat ape lagi kalo bukan ke Kidzoona.
Bagi anak-anak main.
Terkujat aku sebab Kayla dah kena bayo.
Sobssss rupanye baby 6mons and above dah kena charge.
Ceh!
Tak ku tahuuuuuu....!

Sesekali bawak anak-anak keluar main camni memang fun.
Jangan lah selalu rabk mak-pak.
Anak sorang takpe.
Anak dah dua semua berdouble.
Kalo anak tiga?
Bertriple.
Ohyemji lagi sekalik!

Aritu bawak Kayla first time dia macam blur habis.
Takreti lagi.
Tapi semalam dah pandai sikit kemahen dia gelak,gelak, sengih-sengih tengok ramai rakan sebaya kat situ.
Mikhail pon sama semua nak main.
Sampai tak keruan hidup.
Pening aku tengok gelagat anak-anak.

Tips nak bawak anak main dengan jayanya tanpa gangguan emosi yang melampau adalah:
a) Sebelum keluar pastikan anak mendapat tidur yang mencukupi.
b) Pastikan jugak perot mereka-mereka ini kenyang.

Sebab semalam aku dah praktiskan dua benda ni dan alhamdulillah berjaya jugak mereka bermain secara tenang dan aman damai :)
Itu sajalah nak share pasal cuti semalam.
Boring nye entry aku.
Krik-krik-krik!

okbai!


taraaaaa....kici-kici bam-bam...Tasnim je!

sampai ngetap bibir naik truk! dia memang suka truk!....

ecehhhh! adik tu...kemain.

sampai tergolek atas ball punya naik shehhh main.

baba pon sama naik main jugak.

hehehe. mama pon turut enteprame.

adik cium bontot abang. amik berkat adik badik..hehehe!

siok kayla main walaupon time ni badan dia dah dedar nak demam T__T


sharemy
mommycha

14 comments:

CikNaa said...

eh jap jap.. apsal erie macam muka ajak shiro pulak nih..hehe..

big boy sgt abg long..

adik pulak kemain senyum menawan..

mama? always cun tetiap masa.. :)

achiek anis said...

eh...eh...JJ equene ada ek kidszoona...ok..nnt leh terjah...dekat sikit...ngeeee

Mama Safiy Arfan said...

klo mama papa masuk dlm tu kena byr jugak ke ?

amirah said...

steady la mikha bawak truck..

Mar Mansor said...

seronok tgk ank hepi bermain..tak seronok bila ajak balik,dia x mau..huwa..

Chekgu Azrine said...

Kayla byk ikut muka babah dia la..
Dik..mu dh kurus la...krikkrik

Misz Pinkie Winkie said...

yeayy..nantie boleh terjah kidszoona.
neway baby tue...eiii raso nak kunyah jo,,,mikayla plak makin lama makin cun tau..amboi abam long kemain sonok lagie tau!

Allene said...

hafidh nak mesra nak tempat plyground cmmni, amik masa setengah jam micha... pening melayan.. semua takut nak main...

mama ila said...

amboi kayla..kemain lagi sengeh yer...suka sangat ler tu dapat main kan..hihi... Tasnim sangat comel okey..bambam..geram!!

Aeen said...

seronok tgk dua beradik ni main...pic kayla yg pegang ball tu comey sgt la....:)

UMIE SUE said...

allaa....suke tgok happy family maaaaaaaaa

ct shah said...

pandai kayla main ball ek!:-)

~ NANA ~ said...

tasnim bambamnya! geram la tengok

mommycha owez gojes!

Maria Firdz said...

Comei.secomei namanya...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...