Iklan

Sharemyloves Geng!

27 January 2014

Kartun Kesukaan Anda anda? Share kejap ngan i....u olsss....

Salam

Dulu-dulu si Mikhail ni bukan reti tengok GTab aku ni.
Tapi semenjak dah reti main Gtab ni.
Berasap la "minatang" tu sebab dia rajin dok slide sana sini.
Pfftttt!

Eh.
Tapi bukan nak cite pasal Gtab sebenonye.
Nak cite pasal watak kartun yang Mikhail suka tengok dalam Gtab tu.
Seingat aku dulu dia suka tengok pinkfong dalam tu.
Hari-hari okeh pasang semua lagu dalam tu.
Naik cair taik telinge aku dengo.
Siap dah boleh hafal lirik lagu dalam tu.
Hoh!

Selepas menginjak ke usia setahun dia "jatuh cinta" ngan upin&ipin pulop.
Hari-hari upin ipin.
Dah le sebut pon pin-pin jek.
Pelat kekdahnye.
Bukak je Gtab upin-ipin senyap dia kau.
Kalo nak umpan dia minum susu pon aku pasang upin-ipin nescaya habis susu 8oz.
:)
Sambil minum susu, sambil silang kaki, sambil nengok upin-ipin.
Hohohohoho!

Loni bila dah meningkat remaja sikit.
Anak aku dah minat dengan "Twenty Trucks" dekat youtube ni pulak.
Hari-hari nampak jek aku depan pintu dah mintak truck...truckkk.
Hoi. Stress mama nak oi.
Ke rupa mama ni ade iras buldozer sket?

Mama aku cakap seharian dia kat umah takde pulak mintak Gtab tu.
Tapi bila aku balik jer zasssss cakap "Mama...nak terrrrraaacckkk!"
Hoh!
Sah..memang rupa aku ade mirip bulldozer!
Bhahahaha.

Dia punya ulang Twenty trucks tu berkali-kali oi.
Disebabkan dalam tu banyak jenis truck dia pandai pulak pilih satu truck kesukaan dia ni.
Haaa...nak tau truck ape?
GARBAGE Truck!
Hohoiiiiiii.
Napelahhh dalam banyak-banyak truck itu jek kesukaan mung wahai anak?
 Hanya Mikhail mengerti nape dia pilih yang itu.
Hohohoho.

Bila dia dah boring asyik bukak yang truck tu.
Sekarang ni ade lagi satu feveret dia.
Yakni "Tutitu".
Haa....yang ni pon best jugak sebab banyak kenderaan dalam tu.
Ade lori, bas, train, ah macam-macam la.
Memang kesukaan anak aku kenderaan nampaknye.
:)

So, anak u ols minat tengok ape pulak?
Macam-macam peel anak-anak bila dah meningkat beso ni.
Maknanye kesukaan dia pon berubah mengikut umur kan.
Siap sedia pasni sahih dia aim Ben 10 dan pengikut-pengikut nye.
Hohohoho!
T____________T


Anak aku bersama mama & adik aku di Karnival Upin & Ipin tahun lepas. Hoh...awat muka takde perasaan jek tu?


Aku rase dia teruja sampai jadi camtu. Hohohoho!


Ni lah kesukaan dia waktu tecit dulu. Pinkfong.


Sekarang ni pulak dambaan Mikhail.


Ni dia terpaling sukooo...Garbage Truck!



Ni pon dah tersuka juga "Tutitu" :)


Tu haaa...kan ade fire truck tu yang buat dia "meroyan" suka tengok tu.



sharemy 
mommycha

13 comments:

yUmiE AzuRa said...

iman suka pinpin dgn mickeymoushh..stended!!haha
kekdg je layan timmy time,pororo or pocoyo..

Allene said...

micha.. so far hafidh suka pin-pin ngn boboiboy je.. yang lain blum tunjuk minat...
tpi pinpin tu teruk bebeno fanatik nya...

Aeen said...

Raees favourite sampai sekaran g pinkfong tu..sampai mama n papa dia pun dah leh hafal lagu2 dlm tu..lepas tu lagu2 dalam kid songs 1&2..pocoyo dia layan kejap je..pas tu skang nie dia suka tengok karoot komedia part yg dikir barat tu..bagi tgk kartun upin ipin ke boboboi ke..mmg x layan..heheh

Ayu sukatiakula said...

Kartun Kesukaaan Anak-anak

Nurul Aziz said...

tak minat tengok kartun, tapi kalau bukak tu dia layan la sekejap2.. :)

lia said...

yg paling d suka;
- c mamat : hotwheel
- c minah : iklan zalora

;)

Wawa said...

naila layan lion je kot? hahaha... kat umah harem nak tengok katun...klu kat umah org kemahen pandai tengok katun...

CikNaa said...

hehe.. dia suka benor katun larva.latest tu la katun peberet dia..budok tu cpt jemu weh..hihi..

Chekgu Azrine said...

Klu yaya ckup suka upin ipin ngn cerita princess disney chanel tu..
Kalau aish dia dgr lagu2 je..tak kisah lagu kartun apa pun..mmg dia lyn..hehe

Maria Firdz said...

Upin ipin, toybox, semua kartun tvalhijrah...dan pada zmn dahulu..

Aty_Fared said...

semua yang ko cakap tu..semua jugak kesukaan dak qaleef...lagi2 upin2...haaa sama lah..pin pin..buat suara halus... jenuh aku sorok tab hokeh..memanjang habes battery aku... tak gune mak ko buat playrooms gempak2 kalau sudah nyer nak bukak tab jer...gggrrrr..... eeerr..anak aku sebut garbage truck -gedeberak - tak paham...huhu aku jer paham...ngeeee

ctmah said...

la ni Alisha suka kartun boboiboy..kalu dgr lagu ke iklan ke kt tv, laju je ckp ma boboi ma. pastu dok la ulang2 boboi boboi sampaila iklan tu habis..h0h0!
Aku rase di belajar kt nursery sbb kat uma nan hado tgk tv..fuhhhh

Mimy Hamid said...

Fayel baru berjinak ...fav terbaru PORORO

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...