Iklan

Sharemyloves Geng!

17 December 2013

Review: Berus Ajaib Murah Untuk Cuci Daki Botol Air


REVIEW: BERUS AJAIB BRAND TUPPERWARE

Salam

Mommycha selalu stress tengok botol air Mikhail.
Stress dekat straw botol air tu.
Kalau baru beli cantik lah kan.
Putih berseri saja.
Tapi kalau dah lama?
Erk.
Hitam melengit oi.
Atau dalam erti kata lain dah berdaki.
Euuuwwwwww!

Disebabkan itu setiap kali kalau straw botol air tu dah hitam aku buat macam-macam nak buang hitam-hitam tu.
Termasuklan korek guna cotton buds.
Tapi memang sia-sia Senah.
Tetaplah hitam sebab cotton buds tu pendek.
Mana nak sampai cuci straw yang panjang berkaler hitam tu kan?

Takboleh aku nak imagine anak aku minum air daki berlumut gitu.
Dan sebagai penyelesaian kedua aku rendam pulak dalam air panas menggelegak.
Kononnye untuk buang daki berlumut di straw tu.
Tapi resultnya?
Negatif.
Hampa Senah!
Agagagagaga.
Ala-ala macam nak check pregnancy pulak negatif upt bagai.
Bhahahaha.

Pastu aku try cuci dengan berus botol yang kecik untuk cuci puting botol tu.
Tetap tak sampai sebab berus tu beso dan pendek.
Last option aku BUANG je dah payah sangat.
Dan, terpakse beli yang baru.
Nangis dalam hati lah aku.
Yela botol minum tu bukan murah kan?
Beli pulak yang upin ipin original punya.
Nak jugak 20 henggek tu Senah.

Sekarang aku nak share satu benda yang di share oleh kawan-kawan aku di Gojes.
Benda yang terpaling magic.
Sap-sap soiiii boleh hilangkan daki dan lumut straw botol air anak kita.
Inilah dia berus kecik ajaib yang aku beli dari Nurul, Geng Gojes.
Berus kecik ni brand tupperware tau.
Murah saje.
Sila carik dimana-mana agen tupperware terdekat.
:)

Memola aku hampir berputus asa.
Tapi lepas guna berus ni....wallawey hilang toknek daki oit.
Memang berguna sangat.
Kau orang cuma jolok je berus kecik ni dalam salur straw tu.
Sila refer gambo testimoni aku kat bawah ni.
Terusss zassss hilang segala daki.
Takpayah memandai guna cotton buds, lidi, garpu macam aku tu.
Muahahahaha.

So, guys pasni jangan dibuang botol air yang dah berdaki hitam lengit tu.
Beli saje berus tupperware ni.
Berguna  dan rege nya cuma RM5.
Berbaloi dan murah.
Oklah tu dari kau orang buang botol dan beli botol air baru kan?
Jimat kos disitu.
Dari beli botol air baru baik ko derma dekat mangsa banjir Pantai Timur nun.
:)

Apelagi Malaysiaaaa...
Setitik joybaru mampu menanggalkan kekotoran degil
#gaya ala saripah shahira gittew.
Mihmihmihmih.

betapa melengit berdaki nye straw anak aku. Gulp!

inilah berus kecik ajaib tu.

memang ngam-ngam boleh masuk dalam straw botol air anak kita.

tengok tu segala kuman, kekotoran, kehitaman, melekat di berus itu.

dan jeng-jeng-jenggggggg macam baru kan??????

Ade apehal...sharing is caring kan?

sharemy
mommycha

23 comments:

missayu said...

rasenya ni memang keperluan every mommies...ayu pun ade..hehehe

Cik Cammy Lia said...

alahai kesian anak kn minum kotor2 mcm tu.mjr ada penyelesaian..hehe..

Mama Likha said...

btl2... hahaha pnah guna garfu !!! heh boleh beli ni.. borong 10 terus ! pakai buang kikiki...

Umi Qi said...

Waaa suka entry nih micha...review yg bagus sekali....since Qi belum pandai isap botol straw...nanti nak beli siap2...bersih sungguh haaa straw tuh tgk...cm baruuuu :)

Misz Pinkie Winkie said...

wahh,,memamng menarik sangat..ajaibbb..nantie nak beli lah..rm5 jer pon kennn..apade hal..haha

Rizziela said...

Harus mencari ni

ily♥ said...

saya pakai brand Dr. Brown. satu pack ade 4pcs. harge rm17.90 kot per pack..nk cuci parts freestyle yg kt lubang kecik2 tu, pki berus ni lah..

Maria Firdz said...

wah.. menarik ni.. mmg kna cari gak nih...

S.n.Fariza said...

tq micha
aku g beli skrg.
zasssssssssssssssssssssssssss

bye

Chekgu Azrine said...

Ok.nk beli jgk. Kwn2 ramai yg tokei tupperware..tq micha

Nurul Aziz said...

Nak beli tapi tak terbeli-beli lagi. Nasib baik anak sekarang minum air masak guna botol biasa je, dah tak guna sangat botol berstraw ni.. kalau tak memang jenuh gak la.. hitam-buang-hitam buang. macam kaya sangat >_<

Mimy Hamid said...

ok dah ada...tupperware tgh promo tu RM3.90 je

Mar Mansor said...

tu la..ramai y tak perasan ada berus straw..

UMIE SUE said...

terbaikk!!!

betul-betul..

ehh jadi ipin pulak

fifi said...

Aku minta kak mimy belikan...hehe..best kan benda ni..

Shafiqah-Napiah said...

mmg benda ni diperlukan la..slalu iqa cuci dengan cotton buds je..tu pun xbersih langsung..

~MommyAqilMedina~ said...

wahh memenag ajaib betul berus itu!harus cari ni..nak berus pump..huhuhu..Thanks Mommy Cha!nak pergi cari sekarang jugak..

amirah said...

akak beli kat kedai diy je. dia lg panjang..mcm2 size ada. mmng senang guna berus ni ha..

Nor Shafiqah said...

eh, kami cari x jumpa2 g berus gitu..
last2 guna cotton bud je.. keh keh.. ok la kan...

salam perkenalan. jom belek2 blog sy.. n follow..
http://iqsha-shop.blogspot.com/

Nurul Izayani said...

Aah..mcm baru!

CikNaa said...

ewah! iklan berbayor kah ini? hehe..

mcm baru! micha minum kopi ke? muehehe.. jgn marah aaa.. :)

ettyzukhair said...

benda wajib ade..sebab anak mmg minum susu dlm botol straw..murah2 je ade byk brand jual ni..org myb x perasan sbb halus2 pencuci tu hehe

Nurul Syuhaida Mustafa said...

Wah, saya tak tahu pun ada berus tu. Hhaah..biasa saya sental guna lidi satay atau tali yang ikat beg time masuk tesco tu. Tupperware punya ek? Nanti saya cari. Terima kasih sharing.

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...