Iklan

Sharemyloves Geng!

10 December 2013

Product Review: Ergo Baby Carrier

PRODUCT REVIEW:

Pernah rasa susah nak bawak anak kecil berjalan-jalan?
or anak kecil korang taksuke duduk dalam stroller?
or lenguh tangan bila asyik nak berdukung anak kecil sokmo?

Mikayla si anak dara aku memang mempunyai peel sebegitu.
Walaupon badan dia tidaklah sebambam baby lain.
Akan tetapi "aura" keberatan itu akan tetap dirasai bila dah asyik nak berdukung saja.
Terutama kalau bawak dia pegi mall.

Pernah dia menjerit-jerit sebab taknak duduk dalam stroller.
Mungkin sebab dari kecik memang takbiasa duduk stroller Ferrari abang dia tu.
Yela ma.
Apehal aku gegel, kau nak kasi naik stroller Ferari eh?
Itu sebab terus terjadi sedikit rasukan ablasa ketika berada di Alamanda aritu.

Disebabkan itu mommycha gigih.
Ya...aku gigih membeli carrier sebab dalam erti kata lain senang nak carry anak dara aku ni.
Survey punya survey.
Zasss..terbekenan nak membeli ergo.
So, adik-adik manes.
Ber "ERGO" lah kita.

 Info mengenai Ergo:
- mempunyai 3 cara carry baby: di depan, belakang dan sisi
- weight range baby: 3.2 kg - 20 kg
- mempunyai "hood" untuk menutup kepala baby
- recommended frog-leg (cara katak duduk :), seated position.

Ergo carrier ni ada banyak choices of color, design, pattern.
Semua lawa-lawa.
Tapi atas stok jugak.
Kalo takde stok memang takde lah.
Antara corak ergo ni:



 




Pada mulanya ergo carrier ini memang tahap hazabedah nak pakai.
Sumpah ku takreti.
Lepas tu belek punya belek.
Try & error, dan atas nasihat kengkawan  baru aku test pakai.
Senang giler rupanya.

Memula memang Mikayla agak cranky.
Yela duduk dalam tu macam anak kanggaroo.
Memang tak comfy kot.
Tapi after a while dia ok.
So...here u go, Kayla.
Duduk senyap-senyap dalam "kantung" mama yek.
:)

Ergo carrier ni sesuai untuk semua baby dari day 1 lagi. Jangan risau baby anda tak akan tenggelam dalam carrier tu, cumanya kita kena beli infant inserter untuk tampung baby yang kecil tu. Hape kebende pulak infant infant inserter tu? Begini rupanya infant inserter tu yer...

 



Bagi parents yang rase ehh..membazir pulak beli infant inserter ni, tapi nak jugak guna Ergo no worries. Korang buat tips mommycha ni. Amik dua selimut kecik baby dan gulungkan. Pastu letak dalam ergo korang tu. So, bolehlah selimut tu otomatik jadi inserter :)

Di bawah ni mommycha akan bagi tips on how to manage ur baby position bila guna Ergo ni.
Sebenarnya banyak cara untuk kita carry baby kita, sama ada dari depan, belakang atau dengan cara menyilangkan carrier tersebut.
Jap eh, mommycha tunjuk.

1) DIRECTIONS FOR FRONT CARRY POSITION WITH INFANT INSERT
"Our Infant Inserts are designed so you can safely carry your newborn baby from day one. Use the Infant Insert with babies 3.2-5.5kg or until baby has strong and consistent head and neck control and is comfortable in a splayed leg position."
Ergobaby Infant Insert and Front Carry
 2) FRONT CARRY STEPS
- pastikan dagu kita dapat menyentuh dahi/kepala baby.

Ergobaby Carrier - Front Carry Steps

3) BACK CARRY STEPS
You may use this position as soon as baby has strong and consistent head and neck control. Do not use this position with babies under 12 lb or younger than 4 months.

Ergobaby Carrier - Back Carry Steps


4) HIP CARRY STEPS 
You may use this position as soon as baby has strong and consistent head and neck control. Do not use this position with babies under 12 lb or younger than 4 months.

Ergobaby Carrier - Hip Carry Steps

Ni antara contoh cara mat salleh pakai ergo carrier ni.


 







Better Parenting By Design
Comfortable for Parents:
The ergonomic design is so comfortable, you can wear the carrier longer because the padded shoulder straps and padded waistbelt evenly distribute baby’s weight between your shoulders and hips.

Ergonomic for Baby:
The Ergobaby Carrier cradles your baby just the way you do with baby in a natural sitting position, aligning with the recommended carry position from the International Hip Dysplasia Institute*.



Seriously, mommycha suka guna ergo ni, walaupon belom mahir lagi nak pasang. Still kena mintak bantuan dari Erie jugak. Untuk yang berminat memiliki/membeli ergo carrier dan infant inserter ini bolehlah korang wassap saudari Ctmah dekat nombor ni: 010-221 7745.

Diingatkan kembali corak ergo ni bergantung kepada stok. Kalo ade stok yang korang nak ade lah yer.



Sorry bukan tahap Julia Roberts je boleh pakai ergo kaler ijau. I ols pon voleyy hahaha :)

mommycha & ergo. Kayla tak habis-habis carik "hasil tenusu" dia. Haish....

ade apehal...sharing is caring, rite?

sharemy
mommycha

11 comments:

nurul husna said...

saya baru follow akak...mmg tgh mencari baby carrier yg sesuai..wah, leh la saya beli... :)

ctmah said...

full information.tiptop micha!
anyway thanks dear =)
semoga rezeki u melimpah ruah..amin

Dell said...

selesa kan . ;) yang kaler belang2 tu . aww.
follow kamu ya .
ceritabakalpengantin.blogspot.com
hope sudi follow and jenguk blog kite .
;)

rossi rossa said...

Good rewiew...
Comeyyyyy part mencari hasil tenusu tu....I like

ily♥ said...

babywearing mmg best...saya pakai boba 3g. masa nk keluar duit nk membeli tu mmg mcm ngeri je rase takot anak taknak dok dalam tu kan. Alhamdulillah dia ok. Now da almost 12 months, mmg boba tu ku heret kemana saje..shopping mall, naik bot, naik flight..fully utilize. even kat rumah pun, sambil masak, sambil sidai baju...mcm mak kanggaru dah rase..hahaha..terasa berbaloi-baloi spend duit beli carrier..

Basyirah Abd Rahman said...

Waahh.. Baru tahu cara2 pakai carrier ni! Hahah.. Sebelum ni pakai siap2 baby carrier kemudian angkat baby masuk dlm tu. Ok pasni boleh try wat. Thanks mommy cha!

Maria Firdz said...

wah.. mcm best dan selesa je tgk... sy beli yg murah aje dulu ni... 2nd bby ni tak tahu la nk beli lain ke tidak...

~MommyAqilMedina~ said...

babywearing moments are the best moment ever kan..kita pon rasa comfy je!

Me too happy sangat dapat beli Boba 3G..still value for money n berguna sangat kan..good review dear..lepas ni boleh usha Ergo pulak..hihihi

Mama Likha said...

Yeahhh rupanya tk pyh mne..cuma ergo tu sndiri nmpk serabut skit la.. Keras n susah nk lipat/simpan.. Cth: penuh dlm keta.. Dgn stroller lg car seat lg.. Bag2 lg tu huhu tu bru nk g jln2 shopping mall... Hihihi yg pening bapak die ngankut brg2 ank... Alahhh itu pun tkkn nk ngeluh kn.. apa sgt la nk dibandingkn dgn penat kita ni kehkehhhh dok gtu....


Eh nti nk cuba carry atah blakang lak... Cam best jerrr

~wani~ said...

Tq for the info..baru nak beli ergo ni..hehe..sebelum ni dah beli 2 baby carrier..xserasi..

rahmah omar said...

Thanks for review...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...