Iklan

Sharemyloves Geng!

20 December 2013

At 7 months: Mikayla Aeesya

Salam

Tiga hari lepas Mikayla Aeesya dah berumur 7 bulan.
Fuh.
Dah beso sikit anak dara aku ni.
Ade improvement sikit berat dari 7.6kg ke 7.75kg.
Bhahahaha.
Ape ke hey mu ni yong diet sangat ni?

Mikayla memang anak DEMC.
Sebab lahir kat situ, check-up dekat situ, cocok pon dekat situ.
Al-maklom bukan aku berlagak kaya..kalau aku kaya ke ape.
Tapi sebab baba dia keje DEMC so ape kes tak guna panel DEMC jugak kan?
So kita lenjan sebaiknye...
Dah ade panel pastu takgune itu memang dikira weng atau ade fius terbako kat mana-mana kot?
Khheennn???

Paeds Mikayla adalah Doc Koshy.
Ya. Seorang lelaki India.
Tapi dia sangat best.
Sangat huuu-haaa-huuu-haa.
Masuk je bilik terus nak hi-5, hi-5..
Pastu sayy Heloooo Aeesya!!!
Sekali imbas macam Santa Claus pon ade.
Mihmihmih.

Style Doc Koshy dia akan bukak bunyi music box dia.
Pastu baru dia start check Mikayla.
So, Kayla akan tertarik dengan bunyi dari music box tu.
Salah satu cara untuk tenangkan budak kot eh?
Pastu Dr. Koshy akan check badan, dada, belakang, "anu" Kyla.
Nak tengok ade infection ke idok.
The best part bila Doc Koshy cakap...
"She's a very healthy girl, badan ok, takde fever, takde flu, takde bunyi kahak, lung clear dan she's gaining weight!"
:)

Doc jugak tanye "Mommy are you still "menyusu badan?"
Dan aku jawab yer doc!
Doc selambe cakap..."Boleh tak you pegi berdiri dekat depan selama 5 minit dan beritahu to all mommy out there...susu ibu itu sangat baik?. So, that derang takpayah bawak baby derang every month jumpe saye sebab batuk, kahak, demam, flu, infection itu and ini?"
"Less my work, then...."
Kahkahkah.
Tergelak aku bila Doc Koshy cakap camtu.
Idok pulak koser aku nak jadi "speaker" dekat DEMC cakap pasal susu ibu.com
Masing-masing punya rezeki lah Doktor.
Susu orang ke.
Susu FM ke.
Janji anak sihat sudah.
:)

Berbalik pada Kayla.
Sekarang bila dah menginjak ke 7 bulan Mikayla dah selamat injek yang wajib-wajib.
Yang tak wajib pon dia amik, yakni pneunomococcal.
Alhamdulillah dah nak masuk dos 3 next year.
Mampu ke tak lain cerita.
Yang penting anak sihat sudahle, Senah.

Erk.
Sori arini aku rase entry aku macam skema.
Ini puncanya sebab ade orang request nak tengok gambo aku paling latest.
Bajet retis hot memang payah.
#muntah hijau.
Hahahaha.
Terpakse aku up entry check-up Mikayla yang tak berapa bagi info ni untuk tatapan minda & rohani korang semata hanya untuk masukkan gambo aku sekali.
Bhahahaha.
Yer.
Ini gambo paling baru bertarikh 16/12/2013.
Nak mintak sign dop?
Beratur-beratur...beratur.
Mihmihmih.

Okbai.


inilah aku & anak dara ku. Mengaku awal-awal ini gambo edit. bhahahahaha!

Dah beso anak mama. Edit jugak. Nak masuk IG katanye.

Hok ni aku letak gak gambo tak edit. Suka aku dapat baby girl. Bagi pakai skirt ropol sokmo. Hehehe!

Kang kata aku kaki edit je. Ni gambo aku tak edit langsung. Saksikanlah rupa aku yang tak seberapa ni. Ade apehal cantik ke idop, janji hepi sudah.

sharemy
mommycha

20 comments:

Cik Puan Rara said...

micha.mu edit ke xedit ke pic tetap mu lawo! ku suka tgk muka mung! t jumpa nk snap pic bebanyok k! dh besar dh kayla! be a good girl k syg~

Mr n Mrs Zaidi said...

COMEL...2 2 COMEL....

amirah said...

tang mana yang byk sgt lelemaks tuuu...takde pun..micha mana ada berisi la..okey je..kang kurus aneroksia kang..tak cantik ler..pape pun kayla sebijik sgt abg mika takde gigi...hehehe..cumil

achiek anis said...

xpe...tak edit pun comel che ta...eh...haha

Allene said...

makin cntik la kayla ni....

susu ibu mmg terbaik!!!

Umi Qi said...

Ku suka mu micha....jujur ku ckp....micha cantik sgt2...edit ke x edit ke sama cantik ngan anak...

Micha ku comel!

Siti Asiah said...

lawo sokmo...suke tgok...peace yo..;)

Misz Pinkie Winkie said...

alolo..gojesss jerk tue...sama jerk ngan pegang binten tue...tetap putih gebus merah kemerahan...auwww

Mimy Hamid said...

cantik nya headband kayla..stylo...habis la ko nak besar nanti mama micha ko duk melaram....

Chekgu Azrine said...

Cantik sgt..sis putih melepak..homei..homei..hehe

intandayani said...

Anak dara ni da selim-melim la..

Rizziela said...

Comelnya

ctmah said...

hi kayla!happy 7mos yayang aunty!aunty cayang kayla bangat!kat mama kayla lagilaaah

Roha said...

salam kenal ..

mommycha ngan adik kayla sama comel tu..edit or not edit sama je so sweet:)

yUmiE AzuRa said...

waaaaaaa aku suke hairband kayla.npe iman xsuke pkai hairband??nape??nape??sobss

rossi rossa said...

Mommycha chomel n kelakar...
Heheheheh...
Bestkan ada anak dara...leh sama2 beropol2......

Asz Miza said...

Edit ke tak edit tetap gojes gitu Micha..

UMIE SUE said...

mommy cha tetap cantik di mata i...hahhaa...semua org comeyyyy

~MommyAqilMedina~ said...

Alahaii..Mikayla yang ayu..cute je..tapi tang Dr koshy suruh buat announcement tu memang tak tahan!!kalau ai pon malu uolss..hehe..Happy Breastfeeding Moments Micha!!

Mama Likha said...

Hahaa santa claus.. I pun dh stick dgn dr koshy,. Die panggail raaed,., heyyyy yu abg botak!!!

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...