Iklan

Sharemyloves Geng!

14 October 2013

Tips: Milkbooster murah & senang

Salam

Hari Isnin opis lengang mak Limah.
Siok pulak.
Boleh jimba ramba.
:)

Today Micha nak share satu solusi kepada kaum ibu yang menyusu badan.
Yang mana takut beno susu akan drop.
Sama macam aku ni.
Dah le kuat minum kopi.
Memang sah susu akan drop sebab kopi tu kan ade kafein.
Bersedap lah Kayla hari-hari minum kopi susu melalui teteks mama dia ni.
Hehehe.

Pengakuan jujur.
Aku tak minum Esp Shaklee dah.
Sebab?
Biarlah hanya aku yang tahu.
Tapi still aku makan vitamin Shaklee yang lain-lain tu.
Dan alfalfa opcos wajib everyday makan.
Sampai kencing pon kekuningan yang hamat.
Kaler gold diraja gittew.
Muahahahaha.

Eh..jangan lari dulu kaum ibu.

Belom habis baca jangan larik lagi.
Aku bukan nak cerita pasal Shaklee okeh.
Aku nak cerita pasal milkbooster yang senang dan cepat yang insyallah boleh tolong increase susu u ols.
Yang aku dah buat dah aku dah rasai ade sedikit peningkatan.
Kang cakap banyak peningkatan kata aku riak pulop.
So cakap ade sikit peningkatan baru cover sikit riak tu kan?
Huhuhuhu.

Lately aku kureng rehat, kureng tido, stress memanjang.
Almaklom lah exam mood kan?
Pastu aku dapat "habuan" yang mana bila kita kurang rehat ni susu akan drooooppppppp banyak!
Do u get wat i mean?
Drroooooooppppp banyak hokeh!
Aku paling risau sebab Kayla memang minum susu badan je.
Dah tu camne nak buat?

*Tingggggggg*

Bukan bunyi duit syiling jatuh tau.
Tapi bunyi dapat idea la tu...
Hasil dari IG seorang blogger fofular aku pon dapat idea tiru cara dia increase susu badan.
Aku apa lagi...teruss zasssss try buat dan-dan tu jugak.
Senang jek resipinya.

Bahan-bahan: halba & madu diulangi halba + madu je. Tayah gegatal letak garam ke, ajinomoto ke, whipping cream ke..paham?

Jangan lawan tokey. Hehehehe!

Mola-mola: Korang taruk halba bijik dalam satu sudu beso dalam periuk, then tambah air didihkan sampai menggelegak dalam 5 minit kalo api kuat. Tengok halba dah kembang tu kira ok lah tu. Pastu tapis air halba tu dan tambah madu. Pastu minum suam-suam panas. Rasanye memang sedap lah. Minum sejuk kang rasa macam jamu kedai sensei pulak. 
Minum je suam-suam kuku. Jangan minum kuku pulak. 
Suam-suam KUKU! Ado paham?
Hehehehe.

Aku lebih suka taruk extra madu. Yumeehhhhh! Macam rasa chinese tea pon ye jugak.
Aku minum selang 2 or 3 hari.
Tengok kerajinan aku le.
Dan hasilnya atas korang jugak.
Kalo kena halba tu memang milkbooster alamatnye, menjejeh basah bra korang esoknya dengan susu badan u ols.
Try la.
Kalo tak kena milkbooster ni carik le alternatif lain pulak kan?

Macam Micha, alhamdulillah terasa berat je breast bila minum air halba ni.
Lagi pon kos nye murah jek.
Halba baru bape sen kan?
Madu pon guna ape-ape brand pon boleh.
Aku guna brand Giant je pon. 
Kang ade yang tanya aku nak pakai halba brand ape pulak?
Halba takde brand pakai beli dalam paket tu jek.
Kenal tak halba camne?
Yang letak dalam kari, nasik lemak tu.
Pegi gugel kalo tak kenal.

Buat ibu-ibu dalam pantang sila dapatkan nasihat pakar orang tua-tua.
Takut anak still kuning kang panas pulak kan?
Tambah tinggi kuning nye.

Micha ni Kayla dah 5 mons alhamdulillah ok je bila minum air halba ni.
So...untuk all mommy out there.
Jangan lupa add halba dalam soping list korang yek.

Selamat mencoba!


halba tengah nak mendidih


bila dah siap tapis taruk madu (ikut sedap rasa) masing-masing

after letak madu memang sedap okeh

hasil esoknya. pam tepi hiway putrajaya sebab sakit sangat oi. dah rasa tajam-tajam jer tetek aku time ni. kalo tak pam jugak mau banjir myvi aku time tu hehehehe. tak banyak mana pon tapi alhamdulillah dapat jugak kenyangkan Mikayla Aeesya :)

sharemy
mommycha

15 comments:

ayahmamilisa said...

mekasih atas tips ini micha..sebabnye skarang memang ngah kemeruduman yang amat..

~aYu~ said...

nice share.. tapi mmg betul kalau makan kari mamak mgm cepat bengkak susu.. kari mamak kan ada taruk halba.. :)

Aty_Fared said...

Nak try jugak since qaleef masih tegar nyusu badan... :)

FieZaLieSa said...

Tq micha..akan ku cuba...:)

FieZaLieSa said...

Tq micha..akan ku cuba.. :)

eamy milea said...

halba ni mmg banyak kebaikan dia...tq for sharing dear..

Chekgu Azrine said...

wah...sennagnya tips..harus mencuba nih..
susu da start drop sebab dah start period..
wuwu

♥ ROS ♥ said...

Wah seronok tgk hasil susu..
Ros ni nak pam tkut ...hahhaha..

amal said...

wah mabeles! daku baru beli halba td. nak buat nasik dagang utk raya esok kikiki..

Cik Puan Tqah said...

penah try mnum skali.. tp cm xmenjadi..pdhl mnum skali je..hahhaa

Mimy Hamid said...

ooo begini cara nya...dulu ku buat halba salah...aku gi telan ngan biji halba tu ..pastu serik nak makan dah..pahit....hahaha....

Umi Qi said...

Sonok tgk hasil susu...bgus micha uar-uarkan petua...nanti umi Qi ada 2nd baby mau buat apa micha buat...insyaAllah amin...

Riana said...

tq mommycha..syg u..my aisyah pun xmau susu lain..tp skrg mcm redha je minum enfalac..waaa..

aznor ibrahim said...

harusss try ni..tq mommycha :)

mrs kayrul said...

nampaknya kena cari halba nie...sebelum nie dah beli, asyik la terlupa nak buatnya...sudahnya expired terus halba tue...huhuhu

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...