Iklan

Sharemyloves Geng!

24 October 2013

Seromantis mana kah lelaki kau orang?

Salam

Orang laki-laki ni jarang betul nak membeli barang untuk anak.
Ntah le memang sejak azali kot memang perangai depa camtu.
Bab nak membeli untuk anak kemain liat.

Eh.
Jangan salah sangka.
Bukan lah aku gadoh ngan Erie pasal tak membeli barang untuk anak ke ape kan.
Tapi overall orang laki-laki ni memang macamtu.
Dia boleh kasi duit dekat kita.
Rather than dia pegi beli barang untuk anak kita.
Fitrah orang lelaki taksuke membeli.

Tapi hari tu balik rumah terkejut beruk makye aku oit.
Laki aku punya buang tebiat kot.
Membeli pjyama untuk Mikhail & Mikayla.
Terkedu aku sebentar.
Betul ke tak laki aku ni?
Demam ke, bang?
Tapi pegang dahi rase suam-suam kuku je.
Takde demam pulak.
Muahahahaha.

Sekali dia cakap, ni haaa beli dekat akak opis.
Aku pon...oooo yeke?
Dengan keadaan yang "rasa terpukau" dengan keromantisan ayat laki aku.
Eh kalau nak kira romantis memang tak le kot.
Laki aku bukan kaki romantis kot.
Tak kot...tak kot.

Tetiba nak cerita pasal hal romantis.
Sepanjang 3 tahun berkahwin susah aku nak tengok laki aku romantis.
Dia bukan jenis suprise kasi bunga, kek, eskrem, ceklat time besday aku.
Sampai aku majok-majok.
Pastu baru dia beli bunga ros ade jugak ferrero roche 3 bijik.
Tu pon 3 kuntum je...konon ailebiu lah tu.
Memula sejuk jugak hati.
Pastu dia cakap... "B tanye Abu nak beli katmana bunge sebab bini merajok"
Pastu Abu cakap pegi la beli dekat Giant 13 tu.
Jangan beli bunge saje, beli la coklat jugak. Abu cakap macam tu".

Oh.
Gedebuk jatuh aku oi.
Nak beli bunge dengan coklat mase besday bini pon kawan yang suruh.
Hahahahaha.
Sungguh tak romantis laki aku.
Choi la lu, bang.

Tahap romantis laki aku cuma aku rase bila bangun tido aku tengok dia dah sidai baju.
Alololo.
Sweet nye laki aku tolong sidai baju
Takpon dia rela membuang sampah tanpa disuruh
Bagi aku tu pon dah cukup sweet.
Oh..lagi satu kan kalo dia tolong basuh pinggan pon aku dah rase sweet sangat dah
Muahahahaha 
:)
Yang lain aremm la rase nak sweet romantis bagi.
Nak candle-candle lite dinner lagi lah ke laut.

Korang lak camne?
Adekah lelaki-lelaki korang "seromantis" lelaki Micha?
Meh le share ape kah moment paling romantis lelaki korang penah buat untuk korang.

Boleh kiteorang gelak sesama orang-orang.
Muahahahahaha.

Tapi kan tak romantis-tak romantis lelaki aku pon, tetiap tahun keluar sorang anak aku tau.
Muahahahaha.
Itu bukan romantis nyah.
Itu tanggungjawab batin, nyah oi.
Kikikikikiki
#jalanmendadabontotmelentik

wat?? baba yang beli ni? oh yeemmgeeeee!

sweet tak kittew masak megi kat binik kitteew?

sweet tak kittew bawak hanbeg bini kitteew sambil posing dengan ketel camni?

sweet tak kittew pasang meja study bini kitteew?

hahahahaha. mintak ampon caption memang caption mintak lempang.
jangan le lempang kitteeww 
;P


sharemy
mommycha

37 comments:

erin said...

lawo pyjama mikha, cap moogoo papa beli..hahaha mentang la dah jadi pengguna moogoo sekarang. senyum baba tu yg aku x menahan..kakakaka, tapi sebijik rupa mikha bila dia senyum. asrul pun x romantik, plg romantik dia dtg office masa besday aku, ambik cuti diam2, bwk kek ngan bunga sejambak besor, lepas tu tunggu belakang pintu and say "happy birthday sayang!" holoh..holoh

achiek anis said...

wakaka...micha oi...leh masuk raja lawak ni...laki iols kdg2 romantis juga....makan suap2 gitu....pas2 suka sgt ckp ilebiu...ilebiu....ngeee

ehem2...nampak mcm ada sofa batru la...teeeeetttt....larikkkkk.....

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Tergolak bosar den baca entri ko ni michaa...laki kita sama micha oiii..laki iols lagilah..dia ingat dia amik gambo bini tgh tdo ailio meleleh tu romantik sgt gamaknya.hahahha

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

salam pekenalan dari umi ..

sis ni pandai buat lawak .. tersengih2 umi baca entri sis ni la hihi (^_^)

♥ ROS ♥ said...

Untunglah... Sedih bca entri ni... Boleh gitu :p

ct shah said...

laki saya pun x romantik.tapi bila dia selalu kata "i bersyukur sgt dpt u,eryn dan anne dlm hidup i",saya kira dh romantik sgt lah tu.kombang jap bulu idong.:p.
sbb rasa dia hargai kita selama ni.:-)

Allene said...

hahah...hai...!
lawok2...
same je laki kita...
lin siap mintak nak bunga masa besday..
baru la dia belika... choii....
nak tunggu suprise dari dia harem....

tp btul la ckp u micha...
basuh pinggan, sidai baju... tu sume da cukup romantik...
ada niat nak tolong bini kan... gitewwww... :P

Aeen said...

pyjamas yg moo moo tu cantek la...printed seluar dy lawa....pandai baba pilih yeh..hehe..

Cik Puan Rara said...

woi micha.ko ni mmg pak lawak lah.hahaha.mu dera hubs mu suh bawak handbag ye.hahaha.laki ku pon sama,masa reti nk beli beli.haku beli pas tu mintak duet dye adalah.hahaha.

fifi said...

Hahahaha....gelak jer baca entri ni.erk...takdelah romantik.sama jer..

Ilya Melissa said...

hi micha..romantik sgt dah hasben micha tu..laki kitew kan suruh ambik gambar bini pun xmau..segan kot..hehe
Paling romantis tiap2 pg dia bgun awal, buat bfast n cium dahi kite n anak..mmg rutin dia kot. Morning person lah katakan..
Tapi part beli brg anak, mmg dia je lah yg selalu beli. Ada je menan dia bwk blik. Dia gak yg pilih bju, kasut anak. Kalau kite pilih kang xcantik lah ape lah.Mak dia jd pelakon tambahan je..hehe
Part nak buat surprise ke, bg bunga, ke xde makne nye lah..cuma selalu gak dia beli coklat sbb bini dia suka coklat..hehe (",)

Zuraidah Butang said...

hahha boleh la tu..kire romantis jgk...takut nnt terlebih romantis...dgn org len pun die romantis jgkk

cikpingu said...

kdg2 ye kdg2 x...hahaha...

ahhh rindu somi kuu...

bojie_boboy86 said...

hubby kita pn romantik sgt...tp adalah yg dibuat nmpk sweet bg kita...hehehe....penah la bg bunga time besday kat ofis kita....siap buat delivery tu....hihihihi...

harzharun said...

dulu sblm kawen, ada la aku berangan, nnti nak cari suami yg romantik.
-bg bunga
-bg coklat
-bg hadiah seprise
-pastu kalo seprise, tutup2 mata aku then aku pun akn tkejut sambil blinangan air mata sebab terharu.walaaaa!!!..

sekali semua di atas adalah angan yg x menjadi kenyataan..

pernah sekali ms bchenta dia bg kad raya. ayat dlm kad raya tu mmg jiwang habis..ayat yg mmg ada kat kad..bukan dia tulis...bila aku ckp, pandai abg pilih kad, kata2 situ best..dia ckp, ye ke?..abg x baca pun ayat dlm tu..dah kat luar kad tulis tuk kekasih, abg amik je la....

Hooohhhh, rasa nak lepuk!

SweetLikeWhat said...

#jalanmendadabontotmelentik katanyaaaa..hahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahaha

che ta sangat!!

k bai!!!

Mimy Hamid said...

laki aku ko pun tau kan..romentik la sangat...** mata keatas tangan kat bahu**...romentik dia kedok kedok..ehhhhhhhhhhhhh

PinKy MoMMa said...

hahahaha micha thn depan uols sila mnta borang jadi ratu lawak kt astro eh..eh apsal lakiku x nk bawak handbagggg?? apsal? apsal? ketuk meja sambil tarik rambut

Haslinda Sadiken said...

romantik suam2 kuku saja..ahhahaa

donutayu said...

suami kita pun x brape romantik micha..kalo kita merajuk pun xde dia nak pujuk..alih2 baik sendiri je..huhuhuhu..xromantik pun xpe la..yg penting setia..hahaha..

donutayu said...

suami kita pun xromantik micha..xromantik pun xpe la..asalkan setia..huhu..itu pun dah
cukup romantik..huhu

Umi Qi said...

Uishhhh lomantik sungguh noooo....ini nama yer sayang binikkk...kikiki...untung la micha oiii...ayat hasgtag tuh kan kelakar che ta sesangat bahahhaha

SyimaSyaz said...

dulu masa bercinta... tiap2 thn dapat kad 'i lap u'.. skrg..?

ok lah tapi dia romantik jugak.tapi... rahsiee....! tet

Nadt said...

Selalu rasa laki nadt xromantik, tapi bila tetiba dia wat surprise, mula la fefeeling romantik.ececehh..

~ NANA ~ said...

hahahaha motip sgt entry ni micha...tahun dpt keluar sorang lagi yer, baru boleh dabik montot pulak..

kaliku romantik ke tak ek? romantik kotttt...haha

~MommyAqilMedina~ said...

hahaha..sweet sangatttt..laki kita pon romantiss sangattt!!bab forero tu sama case..sebijik!!hahahah..tak sangka lebih kurang je tahap romantis laki kita..kikikik

Shasha Azmar said...

ehhh cantik gak baba pilih walaupun tak pernah kan..
yang penting bahagia micha..tiap lelaki tak sama kelebihan dia , tol dak?? ehh gittew..

Chekgu Azrine said...

Opss..laki ahkak dik jauh sgt la romantiknya..siap tnya bila ek hri jadi u..boley??pastu tnya knp tnya..dia blg jwb nk banje u mkn tomyam jek..cettt!!

DYatie said...

Micha! Kita serupa.
Gitulah daku menilai romantik suami daku.
Terbaru; suami kiwi kasut isteri.
Hahahaahaha.

Nurul Aziz said...

ntah biasa-biasa je, takde de nak puji ke suprise ke apa memang takdela sebab kitorang memang suka mengutuk each other, gurau kasar namanya.. kekeke..


isabelle frankly said...

acecece... romatik gittew. tapi xleh blah kat gmbr2 yg dkt last tu la.

nasib baik laki mak romantik, noks.

veesakura said...

hadoi, terbahak2 bc entry micha ni tau. hurm, lakiku romantik jugak la, kadang2.tapi, jarang ku merajuk, sebabnye dah tau dah, kene pujuk ati sendiri. hehehee :D

ameris said...

bab nk beli brg anak tu... susah skit aarr, biasa dia bg duet kite yg beli. hiuhiu

~Lieza~ said...

Weh Micha...tue mmg caption mtk lempang pn...haha..pangg skali... Laki daku pn xromantik Micha ooii... dia pi basuh botol2 Sofiyya blk dr keje pn aku dh rasa sweet gittew... Hahaha...

Aty_Fared said...

Laki ku pon tak romantik mana..tp biler mlm2 sanggup kuar gi 7e beli susu pekat tuk biniknyer buat air milo esok nyer..aku dah terharu..eerrr...biniknyer tak perasan susu dah habes lngsung..laki pulak memahami bini nyer kalo tak pekene milo sehari boleh meroyah...aaauuu romantik laki ku...*tetibe

mrs kayrul said...

laki pun sama x lomatik....nk kek ke bunga semua kena mintak....huhuhu

Mama Likha said...

2x5 la tu dgn papa budak2 ni hahahahaha....adoiilah.....

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...