Iklan

Sharemyloves Geng!

19 April 2013

Tora kembali...

Salam

Hye u ols. Semenjak dah betukar background ala-ala ganti langsir macam nak sambut raya ni, semangat nak berblogging tu sudah kembali. Bak kata Mei-Mei dalam Upin&Ipin, "saya sukaa...saya sukaaa".

Bukan ganti backround susah-susah pon. Yang simple saje, sebab dah boring dengan design lama. Nak buat cun-cun tak reti lagi. So cuba yang simple dulu lah. 

Dikesempatan ini, nak ucapkan Happy Birthday buat babies yang lahir pada bulan April. Ramai rasanya dalam group kita yang baby derang lahir bulan ni. Antaranya: 

1.faida annaila bt mohammad hakim -1/4/12
2.(Umie-puanpingu) Nur Dhia Khadeeja Bt Mohd Termizi - 03/04/2012
3.(ibubearlife) Nur Qaleesya Izara Bt Mohd faizal- 05/04/2012
4.Nur Daaliyaa Rafhanah Binti Norzaidi- 15 April 2012
5.Adelia Zahra Mohd Akbar-21/04/2012
6.Muhammad Razin Mikhaill bin Mohd Saifful - 22/4/2012
7.Muhammad Farish Adyan B. Mohd Fahmy (Nana Farhana) - 30/04/2012
8. Aish Yusuf bin Asrul Sani (Erin Jamaludin) - 09/04/12
9.Muhammad Elman Mikhael bin. Mohd Mirza - 16.04.2012
10. aty fared - qaleef eeman b mohd farid - 18 april 2012

Semua mommycha curik dari file dekat group fb kite. Hehehehe :)

Ramai sungguh ada 10 orang semuanya. Meriahuolsssss!
 Semoga semua baby-baby ini menjadi anak yang soleh & solehah serta menjadi akak-akak & abang-abang yang baik kepada adik-adik mereka nanti. Amin!

Terkini, mommycha sudah genap 34weeks. Maknanya dah 8 bulan. Estimated baby weight pon dah 2.2kg last week check-up. Baby takdelah besar sangat. Yang besar tu emaknye je. Berat mak dah 75kg! Memang gaya ikan paus tengah berjalan sangat, sebab kalo compared dengan penguin tipulah pulak kennn? Kemain cinonet penguin dibandingkan dengan mommycha tu. Harharharhar!

Situasi orang mengandung 8bulan seperti biasalah, kejap cramp, kejap sakit ulu hati, kejap kaki bengkak, kejap sakit perut memulas, kejap-kejap nak terkencing, kejap-kejap pening, takbley tidur malam alahai macam-macamlah. Sebagai ibu, kita terpaksa lah bertahan kan? Takkan sakit gini pon, nak mengagau carik panadol jer. Bahaye tu....isk!

Simptom yang paling ketara mommycha kena sepanjang mengandung adalah kerap selsema dan bersin. Pantang hoi, habuk skit dah bersin. Orang vaccum pon aku yang bersin. Itu tak masuk kalo termakan makanan yang mengandungi belacan lagi tu. Lagi hebatlah penangan bersin haku! Terpakse jugak tahan, lap-lap dengan tisu je, nak makan ubat pon Doktor tak galakkan sangat. Jadinya redha & pasrah sudah ler bersok-sek-sok-sek sedut, hembus hingus sendiri :)

Oh buat yang merindui mommycha, nanti ai akan letak sekeping gambo latest/terbaru/terkini sewaktu melawat one of my officemate last 2 weeks. Hehehehe. Tak berapa nak gorjes lah wajah daku ketika itu, tapi hentam sajalah labu!

My officemate, Puan Wawa Raihan selamat melahirkan baby ketiganya, yakni baby girl setelah beranakkan 2 orang hero-hero lelaki terdahulu. Cewah! ayat gomen sangat kan? Akhirnya tercapai jugak hajat Wawa untuk berbabykan gegel. Tahniah Wa!

Oh! sebelum terlupa, pada sesiapa yang berminat nak beli pam spectra mommycha tu silakan wassap/pm/emel/bbm mommycha yer. Entry ade dekat bawah. Hilang ingatan dah camne nak buat sticky post. Hahaha!

Itu sajalah yang mampu ku tulis today. Mengah sangat hari ni sebab setelkan satu perkara yang penting. Hehehe! Ape kah ianya??? 

Buek. 

Rahsia.....!

sedap tido yer baby? gift set tu dari mommycha & the geng :)

Airin Adriana :)

tak boleh edit dah. tang idong memang dah kembang semangkok. Mommycha with Mama Airell, Aaron & Airin :) Triple "A" dah, ko mampu badan slim gitew dalam pantang?


sharemy
mommycha


 

15 comments:

intandayani said...

owh patut la baby tu cam penah nmpk..adik Abam Aaron upernye

Ratu Hatiku said...

alololo...comelnya...

mrs kayrul said...

ala comeynya....tak sabar nak tunggu mommycha plak tayang baby..hehehe

Mimy Hamid said...

tetap comel.............

Wawa Yusoff said...

Elman mikhael said : Thank u mommy cha..!! Tlg reserve bb dlm perut tu untuk saya ye. :D

comelssss sangat perut. meja pun x leh nak sorok dah kecomelan perut mommy cha :)

moga dipermudahkan semua nye.

Mr n Mrs Zaidi said...

buat satu background untuk saya jugak...comelll jer... cepatkan mase beralu..tup2 nak kuar sorg lagi dah pun.... ape2 semoga selamat sumenya....nnt dh kuar gegel, kita gi shopping baju gegel same2 k...hahahahaha..

Allene said...

berat kita lebih kurang sama je... ihihihh.. =)

m@m@yAyA said...

eh comei mommycha~

time kasihla doakan ank-anak yang lahir bulan 4 nie,insyallah semoga menjadi anak yang soleh solehah..~

Mooniqueen said...

tanjat gegel..Ingatkan mommy punya pic baby tadi..
hihihi..
rupanya anak member tadi..
moga semuanya selamat ye..
MQ deliver dulu time 33 weeks berat 2.1kg je..
Hope no 2 ni bior la lahir cukup minggu n bulan pulak ;)

CikNaa said...

ape pasal comei sgt gegel tu?
heeeee! eh ade ke org ngandung tak kembang idom aa mommycha?
serius geram sbb jd bahan kutukan laki kepada ku.. ciss!

cik chinta said...

kt nye baby scan rtu da 2.7kg. ala, xde r kembang sgt momy. kcik je lg tguk

UMIE SUE said...

tetap gojes la cha!! heheh

WaWa_EzRiLL said...

Tengs cik cha... (sama beso je bdn kita..hehe) pengumuman: saper2 yg xpenah jumpa mommy cha depan2..she is so beautiful lady..airin pki baju pink tu g pavi mommy cha..huhuhu basuh sidai..pastu pki balik..adoii♥

cha said...

i pun april babies jugak u hihi. take care mommy cha.

SweetLikeWhat said...

comel baby tu..
take care ye mommycha..moga dpermudahkan segala urusan ye..amin..

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...