Iklan

Sharemyloves Geng!

22 April 2013

Cousin wedding

Salam

Isnin menjelma. Marilah mommycha re-post entry yang telah tertangguh agak lama. Disebabkan mood ber blogging kembali. Marilah kita merajinkan diri menaip apa yang patut, yek?

Dalam bulan March aritu, ade my cousin wedding. Bertempat di Hotel Istana, Kuala Lumpur. Disebabkan ade VVIP di majlis tu so, mommycha takbley lah bawak baby masuk grand ballroom. Jadinya daku stay bersama Mikhail dalam bilik jer sampai majlis habis...oppps! siap tido sana semalam jugak :)

Sempat lah Mikhail berendam dalam bath tub sampai kecut-kecut hehehehe :)

Baba join lah wedding tu, siap hantar nasik minyak ke bilik..ala-ala room delivery gitew. Kami tunggu dalam bilik sambey lepak-lepak dengar Manifesto BN..hahah boley gitu? Petang before wedding Opah mama sangatlah sibuk. Tapi dalam kesibukkan tu sempat lah jugak opah, achu, granny pegi Ariani Jalan TAR membeli tudung yang matching dengan baju. Ehem...baju pon sponsor okeh dari family pengantin. Untunglaa....

Opah Mikha jadi urusetia lah for that majlis. Kena in-charge bahagian gift untuk VVIP & VIP. Opah buat handmade tart nenas untuk semua VVIP. Kelasss kan? Pastu derang jugaklah yang kena ikat-ikat riben for VVIP punya cenderahati. Cenderahati pon bukan calang-calang punya hadiah woo...menangis mommycha tengok isi dalam kotak tu. Huhuhuhu!

Oleh kerana ini entry pendek, marilah kita layan beberapa keping gambar. Tak banyak pon, sebab sibuk mengepong Mikhail dalam bilik. Ko tau lah budak dah dapat kaki, berlari sana sini. Jap-jap dah ade dalam bilik air sorang-sorang ko! Urut dada mak ko, Mikha..gitu lah orang kampong dapat duduk hotel jadi jakun seketika...Hikhikhik!

Pastu boleh pulak dia usik gift-gift untuk tetamu. Haiii..kecut perot mommycha nengok budak sorang ni. Takut habis jatuh berterabur berderai tart nenas opah kang....hai laaa anak! Opah sumpah jadi decoder Astro kang, baru tau ;p

antara gift nya.

so cute...suka the combination color

The very VVIP :)

VVIP also..

Inilah hasil kerja opah, tart nenas kepada VVIP & kerabat diraja

baju untuk opah & adik beradik nye..

suka betul ai tengok kaler combination hadiah ni :)

sibuk dia ke hulu hilir dengan bantal busuk. gigi tak comey asik isap puting jerrrrr! geram hokeh!

achu pulak melayan anak buahnye, kasi gtab diam lah sat..
bala tentera kami :)

last but not least, THE PENGANTIN. My cousin yang lelaki. Side perempuan dah buat dekat Sime Darby Convection Centre.

Itu saja dulu ye kengkawan. Nanti mommycha update citer lain pulak. Dah basi punya story pon nak jugak ku hupdate :)

C ya later on!

sharemy
mommycha

12 comments:

lia said...

wowwww baju penganten.... lawooooo...

SweetLikeWhat said...

fuyooo..kawen dengan kerabat raja ker..
hensem lah abam mikha..lama tak tengok gambar terbaru mikha ;)

Aty_Fared said...

Baju pengantin dah mcm kate middlton tu dah..eeaahh..betul ker..heheh..:-) suker gift tu...kalau mampu dulu nak gak bg mcm tu...berangan..!! ;)

cha said...

wah doorgiftnya i like comel comel kaler dia

pengantin perempuan lawala. dress dia niceee

Mimy Hamid said...

memang verthe classs giler VVIP...siap jemput agong...cousin org ada ada eh

With Julia said...

kelasssssssssssss!
yg ptg mommycha gojesssss plak dari pengantin acaner tuh...hehhe doakan mereka semoga berbahagia hingga ke syurga... :)

Mommy_Cha said...

Ju..nade gambo mommycha dalam entry ni? hihihi...itu opah ler. ayoyoyo...dah tua ke haku muka sama ngan opah ni? hihihi. lawak arrr ju!

Mommy_Cha said...

cousin anak VVIP jugaks kak. err..kiranya pak sedara kita lah yang VVIP tu, so anak nya kena tempias VVIP jugeks :)

Mommy_Cha said...

pengantin kan harus lah lawooo :P

Mommy_Cha said...

kawin dengan orang biasa jer u. cuma wedding ni grand :) sebab ade YDPA.

Mommy_Cha said...

Yeke Aty? mcm Kate eh? tak pasan lak cha. mebi lah eh? Sekarang semua trend tiru kate punye design jer kan?

Mommy_Cha said...

aah comel, sebab mix match kaler nye tu. pengantin pompuan lawa & jugak mesra. suka bersembang ngan dia :)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...