Iklan

Sharemyloves Geng!

04 March 2013

Sudah 7 bulan today! Fuhhhhhh.....!

Salam  1 Malaysia!

Salam bulan March 2013!
Gitewww.....

Tik-tok-tik-tok masa berjalan dengan cepat. Today genap lah 28 minggu bersamaan dengan 7 bulan. Takut jugak 7 bulan ni, sebab boleh terberanak kan? Harap-harap baby boleh tunggu dulu, main-main dulu dalam perut mommycha sampailah EDD bulan May nanti. Seronok nya menjadi ibu bila kandungan menginjak ke 7 bulan adalah, baby dah semakin aktif dan sering melakukan aksi super spontan & gerak geri gasing dengan tendangan-tendangan yang mengalahkan Ratu Karate-Do sedonia....Inilah yang dikatakan a moments that money can't buy...best buy ke hapa pon takbleyyy ;p

:)

Perkembangan bagi ibu pulak, macam biasa. Kuat nafsu makan, cepat lapar, makan pulak suka yang manis-manis, asam-jeruk dan sewaktu dengannya tak ku gemar. Last check up berat mommycha naik 15kg since first day of pregnancy. Pastu Dr. Norleen cakap, berat ni dah macam berat orang nak bersalin dah. Naik secara mendadak, dah tu achaner nak kontrol? Balik rumah ade nasik kerabu, balik umah ade laksam, balik umah ade laksa johor, balik umah ade mee jawa...Sapa suh dapat mak mertua tokey pasar malam kan?kan?kan? Jangan jelesssss! Semua FOC tau!

Heh!

Sebenarnya, nak cerita pasal "habit" mommycha since pregnantkan Mikha dulu until now. Sape yang sudi baca, silalah baca tau...Asal daku mengandong je, rajin sesangat join ape-ape jer club susu. Errr...means bila beli susu pastu leh join jadi membership secara FREE. Dan sekaligus kita layak dapat all the free gift tu. Yang bestnya, bila promoter Anmum dekat Tesco tu tanya, Puan ni mengandung...minum susu ape yer? Selamba jer aku  jawab haa...mestilah Anmum, sebab Anmum ni sedap..bla-bla-bla. Ok, terus dia kasik borang register jadi member club. Then jalan depan sikit ade pulak promoter Mamil, dia pon tanye. Puan...puan minum susu ape? Aku pon jawab...ehhh..susu Mamil lah, Mamil ni sedap..bla-bla-bla....Hahahahahah! Terus isi application form lagik jadi member.

Gila saiko! Bab nak dapat free gift mengaku minum segala-jemala toknenek susu! 
Hahahahahaha! Padahal tak minum setitik susu pon for this preganancy....!

Itu tak temasuk yang bahagian Sales susu call lagi tu...Semua aku tibai jawap aah..saye minum Friso Mom ni sedap ler, rasa macam vanilla! Kahkahkahkah...tibai sudah, padahal rupa susu Friso Mom tu pon aku tak tahu cena?!!....Dan secara tak langsung aku rasa nama aku ni dah terkenal di database setiap sistem di company susu untuk ibu-ibu mengandong. Kihkihkih! Ade ke aku kisah???

Itu belum lagi yang aku isi online application. Mintak sample diapers free untuk Mikha dengan sample susu free. Hehehehe...kengkadang sampai tak ter TRY pon sample tu...last-last bila nak try dah expired. Amalan SYAITONNIRAJIMM sangat! Itu lah mak saiko katanya, yer tak? Hahahahahaha!

Bestnya kalo dapat diapers free ni selalunya aku bubuh dalam beg travel Mikha. Kot-kot dia ter "berry" ke aku zasss basuh-basuh, then sarung diapers free tu sebabnya selalunya derang akan kasi Diapers Pants. Senang kata koo...especially bila travel nak tukar pampers, alih-alih takde baby room. Tak ke dah bertunggang-langgang aku & apak Mikha nak kasi dia pakai pampers biasa tu. Pakaikan pampers dalam bilik pon jenuh dah bersilat aku. Ni kan pulak nak pakai pampers tempat yang takde baby room, berpeluh "ketir" mak Bedah nak oiii!

Buat yang tak pernah try diapers pants tu. Silakan try. Memang berbaloi-baloi. Senang nak dipakai kan...sarung jer macam pakai suar dalam tu. Pastu zassss siap! Kekdahnya, drypers pants tu pulak comel-comel coraknya, kalo rasa tanak bubuh seluar dekat anak korang tu pon boleh jer...Gasak korang lah! Huhuhuhuhuhu!

Hoi..dah tersasar cerita. Berbalik pada free gift yang aku saiko gila nak kumpul tu kan? Pastu hari-hari balik rumah check le postbox. Sekali bila nengok sampul surat Anmum ke, EnfaMama ke, Mamil ke, Friso Mum ke...alahai....! Macam menang duit tikam weyyyy! Paling tak tahan bila ayat dekat sampul bertulis..."Open now for a welcome surprise"!

Menggigil nak bukak Senah oiiii! SUPRAISSSSS sanggattttttt!
:)

Setakat ni mommycha dah dapat kumpul frame, kalender, year planner, mommy's diary, anak patung bunny, sticker kereta, tempat lap screen hp, sample susu, pen, and a few yang dah ku lupa. Cantik ke tak itu belakang cerita, sapa nak bagi barang free sesenang kan? So, bila tengah preggie ni lah gunakan peluang yang hado untuk grab this thing. At least rasa happy bila dapat special gift...Tak gitew kengkawan?

:)

Itu sajalah entry untuk today. Patutnya dah start kira berapa kali baby melakukan tendangan dan sommersault berputar dalam perut by today. Tapi oleh kerana kita dah berpatah arang & berkerat rotan dengan KK Gomen. Abaikan jela...oppsss! bukan bermakna tak kira carta pergerakan bayi, still kira tapi malas nak pegi check di Gomen dah. Kenapa dan mengapa? Later-later ai is story telling yu ols okeh?

Till then, moh kita layan mata dulu..sebab dah "selamat" memakan sebungkus nasik lemak berserta ayam goreng krup-krap+krup+krap and milo aissss yang terhebat di abad ini....Zzzzzzzzzz! Ngantokk derrrrrrr penangan nasik berlemak!

hahaha. jakun + saiko = JAKKO!

comel jerrrr :)

Ni pulak fridge magnet, holoh comey-kecik-molek jer..

sticker kereta "family-on-board" Cun-cun anak 2 ekor, mak-pak satu-satu.
hamboih hover...cara nak bukak tin foil susu pon nak bagitau yek?....

pamplets nye 1meleysiaaa sangattt...india, cina, melayu punya muka semua hado!

Dapat mobile screen cleaner gitew...siap tunjuk ajar cara guna. Kihkihkih!

Holohhhhhh...comeyyyyyyyy!


sharemy
mommycha

15 comments:

With Julia said...

Hahahha lawak lah mommy cha nih...kalo jumpa sembang2 sure x kering gusi ye kan mommy cha...wahh gitukkk...semua leh jd member kan...xper leh cuba mcm2 jenis susu kalo sesuai...x rugi pon kan dear...yg ptg nak wish Happy 7 month dear...moga bb dlm perut mommy cha happy mcm mama dia...muahhhhh :*

mama leen said...

selalu gak dapat.. tapi yg terbaru ni tak buka plastik lg.. kalau dapat wipes henpon tu best gak.. hehe

Puan Ira said...

hahaha..mmg terbaik la mommy..i like u...

.:Wanie:. said...

hehehe..kite pon suke jdik ahli..setakat nie da dpt free gift dari enfamama, huggies n drypers...hehe

Allene said...

amboi.. bijak mommy cha...

Mr n Mrs Zaidi said...

hamboiiiiii....seronok yek mommy duk mengumpul free gift..nak jgk la..

Mr n Mrs Zaidi said...

hamboiiiiii....seronok yek mommy duk mengumpul free gift..nak jgk la..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

bijak2

Misz Pinkie Winkie said...

bestnyaaa...

lia said...

theheheeee gelak sorg2 baca n3 ni...

cha said...

haha teruk giler perangai u mommy cha. kiranya sume susu u telan la semata nk dpt free gift kan muahaha. mmg syaitonirrajim :p

Cik Puan Rara said...

Mmg pon.pengalaman baby menedang xde nilai.xleh dibeli.best kan.enjoy da moment.

SweetLikeWhat said...

bestnyaaa..dah 7 bulan..kejap jer kan..

Aty_Fared said...

Oohh..aty akn buat bnd yg samer ar nti..heheh....untung gak hek..tak pernah terpikir lak..seblm ni join anmum jer...

Wawa said...

betulllll....sume sebat...asal tau ade sample2 ni, terus isi form...kihkih...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...