Iklan

Sharemyloves Geng!

21 March 2013

Idola Mikhail.....

Hi uols!

Adakah anak anda "admire" kan sesuatu?
Contohnya, Mickey Mouse? Batman? Upin & Ipin? Dora? kereta? lori? train?

Mikhail sangat admirekan "sesuatu" yang ini. Nak tergelak pon ade. Tiap kali naik kereta kalo nampak "sesuatu" yang ni, mesti dia akan terjerit-jerit...Kahkahkahkah!

Sampaikan bila dia merengek/menangis gigih bebenor lah Erie bawak dia round-round, cari "sesuatu" yang ini jugak. Bila dah jumpa sebijik, terus senyap koo... Siap boleh tersengih-sengih kalo nampak benda yang di admire kan itu sangat. Hai anak, makin banyak "peel" sejak nak jadi abang ni.

Buku cerita dia pon ade gambar "mendalah" tu. Asal lalu tepi rak buku jer dia dah sebut...Nakkk-nakkkkk! Nakkk *&*&&^%#$......Bila kita kasi buku tu kat dia, elok jer dia bukak dan tunjuk terus gambar tu. Sedangkan banyak lagi gambar lain dalam buku kan? Punyalah minat sampai cenggitu sekali, yer dik?

Aritu ade sekali weekend dia memang mengamuk sakan. Pagi-pagi dah mengamuk. Nasiblah Erie memang cuti. Memula bawak naik motor round sekali dua. Asal masuk rumah nangis balik. Takpe pastu dengan aku yang mengikut trend tido terkini "berbaju kelawar" tribal turut terjebak. Oleh sebab dia nangis tanpa henti, kitaorang pon bawak round naik keta. Sekali tak cukup...pusing lagi seround pastu kali ni betul-betul stop sebelah dengan "secret admire" dia tu lah....

Terus SENYAP tau!
Drama baby sangat, Mikhaillllll!

So, sejak gunakan GTab ni pon gigih jugak mommycha download kan ape saja yang berkenaan dengan kesukaan Mikhail ni. Guna Apps Store sudahh, FREE kan? Pastu dapat lah downloadkan lagu feveret dia yang memang kesukaan dia sebab ade "admirer" dekat dalam tu. Semalam jer lagu tu berkumandang dekat G Tab dan 30 kali dah dok ulang. Haiii..siap aku pon dah terhafal lagu tu...

Err..mesti u ols nak tahu kan? Ape lah yang Mikhail suka sangat ni. Jap eh...nak hapload gambo.

Haaiiii anak sapelah ni.....?????

Dengan tak pakai selipar nye, comot sungguh lahai abang Mikhail oii.. ;p dan tiap kali mommycha tunjuk gambar ni dekat dia...sibuk la terjerit-jerit bassshhh-basshhh-basshhhhh! heheheh!

Siap baba pon enteprame sekali, hai anak ke bapak yang eksaited lebih ni?

Ni lah lagu tema Mikhail "wheels on the bus"...takpe nak, sok lusa bila kawin mama akan main kan lagu ini berkumandang di majlis perkahwinan mu...Kahkahkahkah!

Balik kampong aritu, dia mengamok jugak. Sampaikan mommycha, Erie and Pakngah & Makngah Mikhail bawak round-round tengok bas. Dekat STESEN BAS Parit Buntar, Hokeyyy! Dah le time tu tengah malam buta. Layankan jerlaaa....Pastu, Pakngah sound..."Dah besar nanti bolehlah buat Mikha Liner pulak. Mikha Liner takpo, jangan besaq-besaq jadi dreber bas sudah....."

Harharharhar! Takpat aku nak bayangkan budak muka macam Mikhail bawak bas weyyyyyyy!
;p

sharemy
mommycha

10 comments:

With Julia said...

Bashhhhhhhhhhh....bashhhh pon pon...heheh auntie bawak bashhh utk abg mikha....jom naik jom ngan adik Qaiser ilman...pon pon...mommycha nak tumpang x? pon pon...hahhahhaha besttt2 fav mikha sekarang...julia dulu masa besar mikha suka naa tgk traktor...pantanggg tgk traktor sah dlm keta abah tuh bergoyang sakan hahaha yolah lompat x ingat dunia...hehhe sweet memory nih mommy cha

missayu said...

teringat anak kawan ayu obses dengan lorri...pantang nmpak lory...siap ade nama singkatan,lori simen dipanggilnya "limen" gabungan lori+simen

Allene said...

wah... hebat sungguh idola komu mikha... =D

Ros Anis Rusli said...

hahahaha..lawak aih mikha...naty besar jd tokey bas ek...

MimahAjil said...

mama carikan je bas sebijik untuk Mikha...bas menan la....hehe :)

*same paten ngan anak sedara lakiku......tapi yg si bujang ni suke bajak...umah penuh menan bajak...jangan hasif ikut jejak sudaaaa*

amirah said...

ya Allah samaaaa sgt dengan Ahmad ni cha. masa baya2 mikha memang obses dengan bas. sampai kalau balik dari melaka ke kuala kngsar menjerit2 mcm histeria kalau bas lalu sebelah. byngkan berapa ratus bijik bas yang lalu. adoi. ada gak gambor ahmad dengan bas. sama cam gambo mikha kat atas..hihi..tapi lepas ahmad obses dengan bas, lori pulak dahhh...skrng ni dah besor segala mcm kenderaan pulak dah

cha said...

haha comel giler suka bas. sgt unik tau mika ni sabar jelah haha

sorry mommycha i busy lama tak jenguk blog u ni ha

veesakura said...

Hahaha. cute sungguh bila mikha obses. eh,kalo ade Mikha Liner, pakcik kayo tuuuuu :D

CikNaa said...

hahaha..
suh la mikhail jumpe papa afiq..
1 kepala dah dorang tu.. hoho..
bleh jadi bisnes parner nih..

SweetLikeWhat said...

hahahha..comelnya mikha..takpe boleh kawan tumpang ramai-ramai...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...