Iklan

Sharemyloves Geng!

06 March 2013

Go Genting jom.....!



Ini Mikhail yang tulis, sila baca..pecah gelas pecah kaca..sila baca sampai habis...




Hari tu, mama & baba belanje kite pegi Genting. Genting best tapi sejuk, pastu banyak nyonya, amoi-amoi cekci. Ini gambar kita tengah tunggu nak tido hotel. Baba cakap ini lah nama nya check-in hotel. Tunggu mama setel dulu, sambil tunggu sambil kite makan roti krim Gardenia. Sebab bila sejuk perut kita lapo..




Dah dapat bilik, baba & mama kemas-kemas dulu. Kite macam biasa mintak toys dekat mama. Kalo mama tak bawak toys mau kita menjerit satu hotel First World ni.... bior bergegar Genting...Hehehehe!


Inilah view dari bilik kite. Giler scary-mary, tingkat 20 kot. Mama kata jangan buat perangai nangis-nangis, kang mama campak ke bawah. Dzolim sungguh mama ni! Baba pulak buat-buat hero, ade ke dia nak bukak tingkap bilik? Aii...ape ke hei tingkat 20 pon nak bukak tingkap baba oi? Buang tebiat orang tua ni dah...


Bila mama kemas-kemas, kite dengar baba sound mama...Amboi ni nak bukak kedai runcit ke hape ni dekat Genting? Sekali kita tengok...humang aiii banyak sungguh makanan mama bawak. Hehehe! Dasar KG betul mama ni....Kahkahkahkah!


Pas rehat-rehat, minum susu, minum milo. Mama ajak turun bawah ricky tempat. Hahahahaha! Bila turun bawah ramainya orang. Pastu mama terus pakse baba beli tiket untuk kite main kuda cantik pusing-pusing. Baba redha kan jerla arahan mama tu...Kihkihkih! Nasib le baba sapa suh dapat bini garang kan?


Lepas main terus lapar. Biaselah tu, orang perempuan perut buncit, pipi kembong macam mama memang kuat makan, cepat lapar. Mama ajak makan dulu. Pilih-punya pilih terus nak makan nasik. Kan kite dah bagitau mama dasar orang KG. Mana-mana pon nak carik nasik jer... Patut le pipi mama kembong semacam....! Hehehehe..jangan marah ar mama :)


Bila dah oder nasik goreng ni baba yang makan dulu. Kite nengok baba share makan dengan mama. Hurm..romantik betul lah main share-share derang ni kan? Pastu kita terdengar baba kata satu set nasik goreng RM28++ kena share..mahal giler, kalo beli 2 set dah berapa kan? Cait! patutlah share makan...ingatkan loving couple yang romantik, main suap-suap...Rupanya baba KEDEKsss tanak bayar mahal-mahal...Cisss! Taik idom masin punye baba....Hihihihih!


 Air teh tarik ni harga RM7++ segelas, mahal gak kan? Mama kata mungkin depa pakai air Evian tu yang mahal. Disebabkan harga nya berlipat kali ganda, kite nengok baba & mama berlumba-lumba makan sampai habis. Tak tinggal setitik air atau sebutir nasik pon dalam pinggan...Hehehehe :)



Kite pon lapar. Mama kasi honey stars ngan roti. Ok lah tu, janji kenyang. Kite pon hepi, yer tak?


Makan punya makan, kite terpikir sebab ape tempat ni ramai orang eh? Nak kata best, takdelah best sangat pon, dah le semuanya mahal. Nak naik sini pon pening sebab jalan berpusing-pusing...Nape kah orang ramai jugak dekat sini eh?


Pas makan balik bilik. Rehat, tido. Kita rasa tak best sebab bilik tu kecik. Mama kata dia beli dekat Groupun je pon. Murah cuma RM69. Takpelah mama, janji kite dah sampai Genting kan? Mama upah sekotak coklat cadbury...baru kita boleh duduk diam-diam :)


Esoknya bila bangun tido terus tak mandi, sebab sejuk. Mama pon tak mandi pagi, baba je semangat kental mandi awal. Kitaorang naik bugs train ke hapa ntah namanye. Round satu genting. Sejuk jangan cerita.. buat perut kite lapar jer 24h.


Pastu kita tengok view outdoor theme park. Mungkin bila dah besar nanti kite nak ajak makwe datang main dekat sini. Harharharhar! Tapi kena mintak izin mama, sebab dia kan garang....Garang-garang pon tapi dalam hati mama ada taman... :)


Last but not least, inilah souvinear dari Genting. Baba belikan untuk kite, siap dapat keychain lagi :) Kita suka sangat. Pasni mama cakap takleh jalan mana-mana lagi, sebab perut mama ada adik baby. Mama dah tak larat. Nanti bila dua-dua dah besar baru boleh jalan-jalan lagi. Mesti best sebab kite dah ade adik, baru ade geng..

Oklah acik-acik, mama dah nak pakai pc ni. Nanti kite tulis lagi tau. Feeling pulak tau tulis belog mama sambey isap ting-ting ni.
;p

sharemy
mitail!






21 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

pandai Mikha bercerita.. esok besar bukak blog sendiri. Tu lah makanan sana berganda2 harga nya. Memang patut pun kongsi & bukak kedai runcit.. haha

Mooniqueen said...

alololo.. comel je mikha ni nak share story dengan aunty die ye... tapi rasanya yang lebih excited nak ke sana mesti papa n mama kan ;)jangan marah mommy...

♥ Wina ♥ said...

ahahahahhh seronoknye baca Mikha tulis :)

Allene said...

bestnya... planning g genting lin tergendala.... =( mmg tak pergi lagi da la....

SweetLikeWhat said...

hahahha..geli hati tau auntie baca entri mikha taip nih..comel sume gambar mikha.tq share pasal genting ni ye mikha..nanti auntie nak bawak hannah pulak datang sini..sian tau auntie dengan hannah tak pernah sampai genting lagi..

mama leen said...

hehe.. pandai la mikha tulis ni... mama mikha tu kompom nak buka kedai... banyak benor stok dia... hehe

Wawa Yusoff said...

alololo...kiutnye mitail ni..
mitail, acik nak bisik sikit ni.. mama awak cun sangat :)

missayu said...

alolololo.......sweetnye......

~Leyyatasha~ said...

pndai mikha tulis.
acik leya ketawe dekah dekah tau bace mikha cite.

e k i n ♥ y u s r i said...

waaaa...syoklah die pi genting

Ros Anis Rusli said...

pi genting xhajak pun mitail....majuk lah..hehe

D Yatie said...

wihhhhuuuuu. smkin kuat rs hati ni nk g genting.. mikhael la ni.. cter2 lak.. hehehe

Cik Puan Rara said...

Mmg mahal makanan kat sana.sbb tu kami kalo g mkn kepsi je.hehehe.amboi mmh banyakpon jajans.borong eh.

Chekgu Azrine said...

pandai btul ank mama ni story ek..bg besar sikit..sure blh ada blog sndiri ni..kot lg ramai peminat...haha

With Julia said...

yeyyy bleh geng gan Qaiser nih suka bukak blog mama dia wat story dia heheh...lama laaax pi genting...nanti nak pi lah...hehhe seronok mikha sejuk2 tuh...

m@m@yAyA said...

wah kagum tau anty bc penceritaan mikha nie~

teror gak mikha yer bahan mama ngn baba..hihi
bestnya abg mikha g jejln Genting,sejuk x?skrg musim pns ok gak lau g Genting kn..

mekasih yer abg mikha sb bg idea kt yaya nak ajk mama g Genting gak~

CikNaa said...

ayoyo.. stok makanan tu abis idop? haha.. teruja weh nak pg jengjalan..tp si afiq tu lembik.. jalan lebih cket demam.. hadoii..

♥ ROS ♥ said...

Amboi dia..berjalan sakan no..jeles tau...hahhaha

Puan Ira said...

bercuti sakan dia...best bc story u..

mama ila said...

Wahhhh..mikhail ensem!!!! Pandai mikhail cerita...auntie suka!!! Hehehe..bestkan gi genting..stay kat First World jugak ek...samalah kita..tapi tulah..kecik sket bilik dia kann

Mimy Hamid said...

kalau ada promo genting bagi tau pleaseeeeeeeee..terlepas pandang

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...