Iklan

Sharemyloves Geng!

06 February 2013

Terry Fayel vs Mikha Van Persie (at Fayel's Birthday)

Mari kita update pasal besday Megat Nufail Anaqi pulak nak? Asik-asik tengok gambar besday Mikhail naik muntah hijau pulak kepada sesapa yang anti pada kitaorang ni...Oppps! Anti-anti, jeling-jeling, juih-juih mulut, mengata bukan main tapi tengok jugak blog mommycha...alahai sapa suruh tu deknon? Cer habaq mai?

Hoh! 
#tiupkukusilangkaki#

kalau duduk dapat le sembunyikan kebuncitan & kegemukan...sekali kalo bangun..berjalan... macam tong dram bergerak! hahahahah. itulah aku! makan jamu Mak Dara pon tak LUT ni ;)



Hari Sabtu lepas 2/2/2013 kitaorang memang dah plan nak ke besday Fayel anak kak mimy. Dah siang-siang bagitahu baba, jangan balik lambat...Tapi balik lambat jugak. Takpa jangan marah-marah...sorga di bawah tapak kaki suami ku  jua :)

Pukul 4petang baru bertolak dari Shah Alam. Tetiba bunyi message. Oh...blogger ekinyusri yang sms tanya datang tak besday Fayel. Bukan ekin mawi tau. Hahahahaha! Mommycha suka benar dekat ekin ni, sebab ade satu cerita kelakar. Boleh pulak hari besday Mikhail tu dia datang sehari awal dari tarikh majlis tu? Hahahaha! Tak ke lawak ke der? Sian dia pastu siap kolling mommycha. Dan yang bestnya, mommycha ni ade dekat majlis pertunangan my cousin di Kepong. Elok lah Ekin...awak orang Kepong datang Shah Alam...orang Shah Alam ni pulak yang pergi Kepong. Dek kerana henpon mommycha ade dalam henbeg memang wassalam lah nak menganagkat time majlis bertunang tu kan?. Sian si Ekin. Free datang Shah Alam, pastu balik dengan perut berkeroncong...Lapar kata kooooo!

Ok. Berbalik pada cerita besday bash Fayel. Pastu sedang molek dalam perjalanan ekin sms bagitahu..."mommycha jalan ke Batu Caves jem teruk". Pastu aku macam ooo...ingat jem normal lah...Rupanya SUPERNORMAL punya jem. Taik kucing tol lah... Berakar buntot ai duduk dalam keta, nasib lah Mikhail tido sepanjang perjalanan. Kurang sikit satu beban...hahahahha!

Pastu, ekin sms bagitahu dah sampai. Mommycha ckp ni kitaorang jauh lagi. Alamatnya tinggal kerak nasi lah dekat majlis Fayel nanti. Sebab aritu kak mimy wassap kata nak buat menu nasik-nasik. Then pujuk hati sendiri...takpe sabar, niat ikhlas nak pergi melawat dan menghadiri majlis Fayel. Moga semua dipermudahkan. Setelah 2 jam bila melintas tepi Tokong besar dekat Batu Caves tu rupanya ade perayaan/kenduri orang India. Bas beratur bersusun tepi MRR2 yang sedia kala jem tu. Itu baru bas belum kereta lagi yang paking di gigi-gigi jalan tu. 

Hadoiyai!
#naikdarahibumengandong#

macam nak frame je gambo ni :)

Terry Fayel start dah usik/cuit Mikha Van Persie...haiippp! hehehe...


Bila sampai dekat Kolej UNIKOP tu terus carik dewan kafeteria. Masuk bagi salam, peluk-peluk cium kak mimy & omak kak mimy, then terus carik makan. Makan apa yang patut...sedar diri sebab time tu memang dah dekat pukul 7malam. Nasib Mikha tak meragam. Baba ku lihat tak menoleh ke kiri dan kekanan lagi lapar sangat...Memula makan spageti, pastu roti jala, pastu pulut kuning, pastu mihun sup...Wallawey! sian suamiku...Hahahaha! Ai maintain cute, makan pon comel-comel jer, makan mihun sup, ai kan pemalu orangnyer. Bukan ape dah gemok-gemok ni makan sikit pon memadai, banyak lelemak lagi yang tersimpan dalam pelipat baju...Hahahaha!

Sepakan Mikha Van Persie terus menerjah ke gawang gol! hahahahaha!
Sikit punya selim ni ade orang kata aku gemmsss...apekah derang buta? Kurusssssssss gileerrrrr ni........hahahahaha!
Adaa jugak komen dekat fb ni peminat bola ke, peminat ragby. hamboiii mulut!

Then Kak Mimy datang, kasi itu ini suh makan. Samosa memang paling sedap. Nak amik lagi tapi malu. Hahahaha! Pastu terus amik gambar dengan tuan rumah. Sian Kak Mimy, dia kata penat sangat...sakit kaki bagai. Memang lah kak, kita pon centu aritu...lagi pulak kita tengah preggie..pastu aritu ujan pulak! Huwaaa...sadissss :(

Itu sajalah cerita besday Fayel. Eh..Fayel ni dari kecik suka nau nyakat Mikha. Mikha pulak macam redho ja Fayel tarik tangan dia...tarik rambut, tarik telinga dia. Hahahah! So cute...sorang agresif dan sorang suka beralah. Eloklah tu...Sok besar-besar jangan berebut makwe yang sama sudah yer? Hahahahaha! Lagi satu mommycha rasa ralat sebab tak jumpe mommy blogger yang lain sebab atas kelewatan kitaorang. Rugi tau! Dengar citer ramai jugak geng yang datang :(

Till then, mommycha ucapkan Selamat Happy Besday buat Fayel. Semoga menjadi anak yang baik. Besar nanti jangan lupa pada mama&papa tau. Harap Fayel suka hadiah daripada mommycha tau...Mikha yang pilih! Boleh mandi pool sesama katanye.....Barulah Mikha Van Persie vs. Terry Fayel!

Cayang Terry Fayel!
Family Chealsea vs family man Utd!

Sapekah juara BPL this season? kita tunguuuuuu ;p

Itu dia bodyguard yang menghimpit suami masing-masing...AMARAN: Jangan Berani kaco suami kami. Kami bodyguard profesional....Hahahahaha!


#pisnowar#
mommycha!

15 comments:

amirah said...

uiyo....mufc ni..

~ NANA ~ said...

berseri-seri muka mommy cha...pujian ikhlas ni...hehe

takde rezeki kn kita nak jumpa...sobsob :(

e k i n ♥ y u s r i said...

x sempat nak jumpe mommy cha...
huhuhhu

Liyana said...

jeles! hehe

mommycha cantek :)

Aty_Fared said...

Sumpah sgt2 terkilan nk gi majlis korang ner dua....:( nk gi umah korang hntar hadiah pon tak tau biler...hurrmmm....

Cha makin berseri lah.....cantik....:-)

aTieYusof Family said...

Meriah je nampak majlis ni kan?..
anak2 mesti seronok..dapat hadiah banyak tak?? hehe:)

With Julia said...

Great event with mommy bloggers....berangan nk buat meet up mommy bloggers kt titwangsa la waweeeee sonokk beriadah sambil kenal2 ngan mommy blogger area kawasan Kl dan selangor neh :)

mrs kayrul said...

seronoknya...mommy cha pregnant2 pun semangat bola tetap membara

SweetLikeWhat said...

bestnye... comel fayel n mikha ;)

erna said...

suami dari jauh cakap.."tu apa senyum sorang-sorang tengok laptop tu?" ahahaha...rasa nak senyum-senyum baca entry ni :)

somel sungguh mommycha :)

D Yatie said...

kan best kalau anak suami saya duduk KL jugak.. leh join sekaki.. :'(

Mimy Hamid said...

tq datang my darling....mak akak asik la tanya ...kawan ko syah alam mana...tak nampak muka...hadoii penat nak jawab...hahaha...sekali nak cha n family dtg...kemain la dia kan....i suka u datang...nnnt nak ajak next dtg umah kita lak..mandi pool with mikha eh

UMIE SUE said...

wahhhhh...dpt pegi.su ngan aqilah tak dapat dtg pun.hasben bertugas la pulak..
dua2 hensem la budak dua org ni.
tau mane satu aqilah nak mengorat ni...pulak?? hahha

♥ Wina ♥ said...

salam kenal mommycha :)

nice theme!

Wawa said...

comel!^^

eh eh fayel dgn mikha dua2 ensem...mama naila yg juling tengok jejaka2 kecik...hihihi...:p

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...