Iklan

Sharemyloves Geng!

18 February 2013

My baby jantina? Guess what???!

Salam 1 Malayysiiiiaaa....ceh! mentang-mentang nak dapat BRIM kan?kan?kan?
Hihihihihihi...

Lamanya tak menaip. Bukannya apa dek kerana tuan empunya badan kureng sihat. Ditambah demam dan melayan kerenah "kemengandungan" hehehehehe! Eh...time flies so fast-fast kan? Sudah nak menjangkau 7 bulan usia kandungan momycha ni. Semoga dipermudahkan urusan bersalin ku nanti.

Amin!

Last week I went for my routine antenatal check-up at DEMC, Shah Alam. Kali ni ditemani dengan SIL sebab dia pun preggie 3mons. Rezeki berganda tahun ni buat kami sekeluarga. Mikhail pun tumpang sekaki jugak ikut mama pegi nengok adik dalam perut. Bercerita pasal Mikhail ni ada satu benda lawak sikit. Mommycha ada ajar dia ceni. Kalau tanya, "adik mana? Adik mana?"...pastu mommycha akan gosok-gosok perut lah kan tunjuk "adik ni...mai sayang adik....mai"

Pastu dia akan datang dan peluk cium adik dalam perot. Kira oklah tu kan? Bijak gak la budak ni. Tapi bila ko dah tanya dia 2,3 kali adik mana? adik mana? Ko tau dia tunjuk mana? Dia tunjuk dekat perut dia sendiri daaaa....Siap gosok-gosok perut sendiri, kata kooo....
Hoi..ngandong gak ke anak jantan aku ni?

Hewhewhew!

Itu jelah kisah Mikhail. Moh sambung cerita mommycha ber check-up. Pastu tunggu punya tunggu turn tetiba turn kitaorang pulak. Masuk dengan penuh berdebar, sebab kali ni my Gynea akan scan untuk tahu jantina baby. I yang request okeh! I kan gelojoh orang nya...Nak sangat tahu jantina baby kali ni, padahal dulu sibuk war-warkan yang kali ni malas nak scan gender. Nak kasi suprise. Ni suprise ke LAUT namanya....

Kahkahkahkah!

Memula macam biasa, doktor Norleen cakap berat naik mendadak. Gulp! Not a good sign. Naik 15kg since mula pregnant aritu, dah macam berat orang nak beranak dah. Takpe cool down-cool down. Pastu, dia tengok result BSP (blood sugar profile) dekat buku pink. Cantik bacaan! Itu dah ade good sign kan? Hehehehe!

Then, sebab Mikhail dah "meroyan" dalam bilik doktor. So, doktor percepatkan proses scan. Dalam hati dup-dap-dup-dap, macam lagu dangdut...! Doktor scan berat baby, ok lah 26 weeks at 700gram. Doktor cakap baby tak besar, tak kecik. Ngam-ngam soi untuk 26weeks punya berat. So, kalau u ols tengok aku pastu nampak perut aku besar...pls! jangan le kata...ooo besarnya perut momycha. Tensi aku tau dak. Yang besarnya badan ku, itu sebab perot bersekali besar. Cakap je mommycha alahai gemuknya....Takpe tu boleh diterima! 

Hehehehehehe!

Pastu Dr. Norleen cakap jom kita scan jantina baby. Tengok betul-betul yer, sha. Ok baik doktor! Padahal mana lah aku reti nengok mesin scan tu, mana kepala, mana kaki, mana tangan pon aku rasa sama jer...Hahahahahaha!

Pastu doktor kata haaa...tu Erie, tengok tu jantina baby nampak tak. Oh! Doktor nampak macam *teeeettt* jer ni. Tak nampak pon *teettttt*. Erie nampak  tak? Erie cakap...ooo nampak doktor, nampak. Yo-yo-oooo jek laki aku ni. Ntah betul ke tak dia nampak tu. Hehehehehe!

Then doktor said, ok its ok. Let's do double confirm. Aku memang cuak tahap cipanzee ok! Harap-harap yang first nampak tadi sama macam yang second scan ni. Sekali nya doktor kata...Tu nampak macam bengkak sikit dekat bawah tu...dah confim baby *teeeetttt*, kalau baby *teeeettt* takde bengkak-bengkak. 

Alahai! rasa nak melompat dari katil! Im soooooooooo happy! Alhamdulillah! Sujud syukur padamu Tuhan!

Bila doktor cakap jantina baby ni, momycha macam happy sangat. Eh! bukan macam...tapi memang happy sangat. Alhamdulillah! Apa yang Allah SWT bagi adalah rezeki kan? So tak kiralah dapat lelaki atau perempuan yang penting bayi nye sihat udah le yer tak? So, kesimpulannya mommycha dah tau apekah jantina untuk my second baby ni. Doktor pon cakap 70%-80% adalah tepat jantina nya. Oh...it's make me so happy than ever...double of joy!

Mommycha akan reveal kan nanti apekah jantina baby. Err...or, let me keep it as a secret? Kahkahkahkah! Bajet retis internationale sangat aku kan? Hahahahahaha!

Or let me give u guys a sweet little clue...which is?
I've to buy a whole NEW SET of baby needs & items, soon! Dah takleh share-share dengan Abang Long Mikhail dah....

Disebabkan terlalu happy, aku berkongsi kegembiraan kepada diri sendiri dengan membeli ding-dang....hahahahaha! aci tak? mengidam ding-dang woooooo, korang mane tau...

ding-dang & baby scan that make my day :)

hi my baby, mommy can't wait for ur arriving...soon!


Errrm...cerr tekaaaaaa?
;p

sharemy
mommycha

24 comments:

SweetLikeWhat said...

wah mesti gegurl nie yeayyyy...tumpang gembira..cepatnye masa berlalu kan..ish tgk mommycha preggy ni rase teringin pulak nk bagi hannah adik..haha..

comel mikha usap perut die..haha

CikNaa said...

bengkak? huhu.. malu ai membaca nye mommycha oit! tau dah.. kalo dh hepi tahap beli ding dang, sure punye dpt puteri.. congrate! haih, adik afiq esok laki ke ppuan yer.. dup dap dup dap..~ nak lagu dangdut jugakssss... :)

e k i n ♥ y u s r i said...

wah...mesti gegirl nie
sepasanglah nmpknye
bestnyeee

Wawa Yusoff said...

PiNK le teww!! Hehehe

Allene said...

gegirl la tu... wah.. bestnya... sepasang da...

achiek anis said...

gegirl ye mommycha...tahniah....:)

Puan Ira said...

tahniah mommy cha..semoga semuanya sihat yew...gembira utk awk..

With Julia said...

Umi Qaiser ilman doakan baik2 utk bb kedua dear...comelllllll :)

Cik Puan Rara said...

mengidam dindang? hehehehe zaman sy kecik2 tu.nasib ada jual ag.

Mooniqueen said...

yeahhh let me guess what ye mommycha... its a gurl..

Mimy Hamid said...

nak teka nak teka...baby girl ehhh....

~aYu~ said...

insyallah.. girl la tu. bestnya dapat sepasang..

ieda said...

lpsni mest byk beli brng2 warna pink kn ;)

MimahAjil said...

wah.....seronot berganda la mommyCha....bakal ada sepasang ank...untung la....tahniah untuk jantina baby ni...kite doakn semoga selamat kedua2nya...mama n baby tau.......eeeeeiii...kite plak rs cambes...(^__^)

Mr n Mrs Zaidi said...

wahhh...dapat sepasang la nnt yek...seronokkkkkk...

Aty_Fared said...

Kalau dah hepi nk lompat bintang tuh mesti bb gurl...kan kan kan....lg pulak ckp bengkak2 tuh....ayat same mcm dik aty dulu nk dpt bb gurl..:-) sonok lah dpt sepasang..alhamdulillah...mesti comel cantik nnti..:-) kejap jer heh dah 7 bln...:-) aty nebes ni...jeng jeng jeng....nak bagi qaleef adikmlepas qaleef setahun..eeaahh..apakah...miahahaha...

Asz Miza said...

wah kalau da hepi sangat tu and clue dia terpaksa beli whole new set mestilah gegirl kann..bestnyeee dah sepasang. :)

'Aien Awien' Husaini said...

: Gegurl la tue...! Yippppie...! Nak lompat bintang buleh...? hahaha..! *excited plaks*

~ NANA ~ said...

girl girl girl! sbb tu syok sgt kn? hehe

Erina Asmawani said...

Aaaaa..seronoknya. Mesti baby gegerl sebab semua dah takley share ngan abam lom. Nak join lompat bintang jugak!! :D

amirah said...

gegirl..yeayyy!!

♥ Wina ♥ said...

congrats!

semoga semuanya selamat :)

malynd_anggun said...

Girl kan??? Yeeehhaaaa!!

erna said...

biarlah dah terlewat mengomen entry ni ponnn sbb dah berhari hari kan? tp erna nak jugak meneka.

girl! girl! girl!

tahniah =)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...