Iklan

Sharemyloves Geng!

07 February 2013

Majlis bukak-bukak hadiah! Jom sekodeng jomss!


Hola miyamorrrr!

Korang tahu tak dalam hidup ni, part paling manis adalah bila kita dapat hadiah. Tak kira lah hadiah besday ke, hadiah anniversary ke, hadiah menang lumba lari ke, hadiah dapat nombor satu ke, hadiah pelajar terbaik ke, hadiah pekerja contoh ke, hadiah menang contest ke, hadiah dari pakwe/makwe ke...ahhh! segala jenis bentuk hadiah lah senang citer.

Bila dah rasa best dapat hadiah, rasa sangat-snangat hepi. Apatah lagi time nak membukak hadiah lagilah double hepi kan? Waaahhh! tak menyabor sesangat dah ni. Sebenarnya apa isi hadiah tu tak penting sangat. Tapi kesudian orang bagi ke kita tu lah yang paling UTAMA.

Firstly mommycha nak cerita betapa terujanya Mikha dapat hadiah time besday dia aritu. Ditolak kira tambah ade lebih kurang 30 hadiah tak termasuk yang pos lagi. Alhamdulillah rejeki anak-anak. Betul kata kak mimy...setahun punya stock tayah beli. Tapi mommycha rasa bertahun-tahun punya stok ni. Sebab budak-budak ni taleh kuarkan banyak-banyak menan sekaligus, nanti dia cepat bosan. Kan?

Expression besday boy macam blur hokeh! First time dapat hadiah banyak. Mana tak blurr...Takpe biar dia explore, dia kan dah nak jadi abang. Kebanyakkan menan semuanya berunsurkan kejantanan. No barbie doll, no masak-masak, no make-up, make-up. Yang ade toys car, lorry, train, boat, ball, t-shirt, guitar dan ade jugak terselit sekor Smurf. Comel jer kan?

Majlis berbukak hadiah berlangsung di rumah MIL. Ko bayangkan bila hadiah Mikha & Haniey bersatu, bergabung...haruslah meletop rumah. Meriahnya macam majlis bukak hadiah malam pengantin. Gitew! Siap ade anak-anak jiran yang datang tolong bukak hadiah untuk dua orang budak ni. Kelasss kecik-kecik dah pasang PA.

Hahahahaha!

Marilah kita nengok gambar disekitar majlis bukak hadiah berlatar belakangkan baju tidor semata-mata. Dah malam tayah feeling prince & princess sangat yer adik-adik :) Tunggu lagi 12 tahun baru leh kumpul duit nak buat grand-grand lagi...Ni pon dah berasap kalkulator dok kira duit bayor itu ini. Hehehehehehe ;p

Nape rasa macam ade lorry Santa Claus terbalik je dekat Shah Alam ni? Hahahaha!

Dia ni paling tak keruan, kejap berdiri, kejap duduk, kejap korek bontot, kejap korek lantai...Ish-ish-ish!

Sebab terlalu banyak mommycha sendiri tak dapat re-call sape bagi ape...sorry tau! Neway much thanks... He loves it!

Sapakeh pengirim misteri? hahahahaha....dah boleh bukak kedai menan lah aku pasni...

Kelas ko Leman....kecik-kecik leh main macam-macam menan :)

Anak-anak jiran yang tumpang sekaki meraikan kegembiraan membukak hadiah..
dapat set mirror siap dengan automatik remote..giler kentang hebatt hadiah Haniey...

Princess ni dapat Talking Tom, Baby Alive, Minnie Mouse, bas sekolah, errr macam-macam lagi girl stuff :)
salah satu hadiah yang dipos oleh mommy blogger Kayrul, yang tak dapat hadir sebab kena kerja. Terima kasih tau Kayrul :)
Mommycha nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada yang memberi hadiah. Insyallah hari ini kita memberi, esok lusa kita akan mendapat lebih rezeki yang berlipat ganda. Nampaknya bukan setakat Mikhail yang teruja, mama dia pon seronok tengok hadiah yang banyak. Terpaksa jugak kitaorang transfer semua hadiah ni ke rumah di Putrajaya. Dah tak muat nak letak rumah Mak Wan di Shah Alam.

Oh! ya...sebelum terlupa, sebenarnya ada satu hadiah paling GRAND Mikhail dapat on his birthday. All the way from Kangar, Perlis! Terima kasih to Pak ngah & Mak ngah Mikha yang sudi memberikan hadiah special ini untuk Mikhail. Pasni boleh Mikhail press-press minyak, vroom-vrooom, bako-bako line dekat Dataran Masjid Putrajaya naik Mercedes biru rim bling-bling ni. Kihkihkihkih! Mana tau ade aweks cunggg sangkut nengok Merc Mikha?

Anyone need a bling-bling ride?
Ini hasil salam "kaut" daripada Mak Wan...belum dicampur dengan orang lain punya salam lagi :p REJEKIIIIIIII!
Last but not least, kepada yang salam-salam "berisi" tu jugak mommycha ucapkan terima kasih. Yelaaa bukan semua ade masa nak keluar beli hadiah kan?. So bila dapat salam "kaut" tu rasa macam terharu...ingat jugak la korang dekat Mikha. Yang salam dengan mommycha, dengan mama Haniey, dengan Makwan, dengan baba lagi...alhamdulillah, rezeki Mikha. Akan mommycha terus simpan dalam akaun Tabung Haji Mikhail nanti. Moga cepat Mikha naik haji...hehehehehe! Boley tukar nama panggilan ke Haji Mikha nanti....Wahahahahaha!


#pisnowar#
mommycha!

23 comments:

cha said...

banyak giler hadiahhhhh. tapi yg menarik perhatian i meja solek pink tu i nak gak please hahaha

ah mommy cha kerekla lama tak datang blog i kan lepas dh byk dapat hadiah ni sudahla *tarik muka*

cik puan aini said...

acik belom sempat lagi nak pos adiah mikha..
sabar ye hensem..nnt acik pos..

Mommy_Cha said...

nak meja solek pink eh? hehehehe....tak muat kerusi tu cha oiii...

nade kerek, masa membataskan ai utk ke blog u. smlm semua yang ai komen semua asik loading..ape tak bayo bil tenet ke opis ai ni...
;p

arini dah pegi la blog u, dah tinggal jejak dah..dont worry ur blog still in my heart...gitew!

*cayang ckit*

Mommy_Cha said...

alahai acik, tayah le susah-susah.
besday nya dah lepas dah. susahkan acik jer.

tapi kalo nak kasi hadiah boleh kasi ke mama dia jer. sebab besday mama dia bulan 3 ni.

hahahaha! tak kelakar kan?

Mimy Hamid said...

yer betul la cha...kita lak tumpang sonok ngan hadiah anak ...hahaha kemain kan..hover...salam kaut memang berbaloi la...boleh cover majlis...ahaks...

ShaFIha said...

wahhhh teruja nya tgk hadiah mikha. banyak betul.
thaqif nanti setahun ntah ade ntah takde hadiahnya...

Mommy_Cha said...

betul tu kak...salam kaut part paling best. boleh cover majlis kan?kan?kan? hahahahahaha!

Mommy_Cha said...

alhamdulillah rejeki semua tu. hihihihi!

insyallah kalo ade rezki adelah tu hadiah utk thaqif :)

SweetLikeWhat said...

wah banyak nye..best2..hannah nak tumpang naik merc biru tu boleh..?haha

CikNaa said...

uish.. manyak syokk aaa.. tuan haji mikha bersama2 mama yg akan jadi tokey kedai menan.. huhu.

missayu said...

bestnye lahai tengok hadiah byk2...ni yang xsabar nk celebrate birthday Hanania.....mak nye yang semangat

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

bepinau mata tgok hadiah Mikha !

Ros Anis Rusli said...

boleh bukak kedai!!! byk gila menan..brand2 mahai2 pulop tu..rejeki mikha!

e k i n ♥ y u s r i said...

wah, murah rezeki mikha

e.t.t.y said...

bakooo line kt melaka lah kalu berani. lawan umar raihan!!!

MimahAjil said...

amboi...manyaknye adiah abam lom Mikha ni...mmg puas main la pasni...:)
dlm pic nmpak cam Mikha dh blh jalan je....syomel sgt tgk dia cam beria nk bukak hadiah...:))

amirah said...

uiyooo....meghiah nyaaa adiah mikha!

Mooniqueen said...

Bukan besday Mikha esok ke? Ya Allah, sebab kad tu,MQ mati2 ingat besok,8th...ke MQ yg silap pandang? Sorry Mommycha..

Aty_Fared said...

Adiah besh2..!!

D Yatie said...

wow! best nye!!! salah satu punca saya tak buat majlis utk arissa sebab dok ipoh (blogger kalau nk jemput tak ramai kt ipoh) dan family kecik kecik kecik sangat..

Mr n Mrs Zaidi said...

wah2 banyaknya hadiah mikha....sori la untie xdpt nak kasi hadiah kat mikha..nak gi beli tak sempat, dah la nak dtg majlis pun xdpt..ingt hari tu kalu datang nak kasi salam kaut jer...takpe2 nanti bila kita jupe untie kasi yek syg....

cik puan aini said...

haha.untuk mama nan hado ye.. utk mikha je..
acik da siap bungkus..
tapi asek lupa nak salin address..
insyaAllah minggu depan ye..

Wawa said...

hoh...bestnye...mmg stok setahun ni...takpun menan tak abes main, taun depan dapat baru lg...duit utk beli menan mikha boleh simpan utk mama papa pergi honeymoon...untung2 taun depan dapat baby lg...hahaha...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...