Iklan

Sharemyloves Geng!

20 February 2013

Entry makan-makan & banyak gambar sedonia :)

Lama sungguh tak cerita pasal makan-makan. Moh le kita "merombak" gambar lama yang dipenuhi dengan aktiviti makan-makan sedonia. Sebenarnya ada 4 kejadian makan-makan yang mommycha dah lalui bersama-sama keluarga. Jom kita gegarkan perut di pagi Rabu yang mulia ini. Baca doa makan dulu sebelom tengok gambar yang bakal dipublishkan dibawah ni nanti yer :)

Scene 1:

Ai iz keluar makan bersama baba dan Mikhail di Big Plate Restaurant, Kg. Melayu Subang. Time tu "merembes" air liur nak sangat makan western. Jadinya ke Big Plate lah kita. Kalau ditanya sedap ke tak? Boleh lah tahan rasanya. Takdelah sedap sangat...dan takdelah taksedap sangat. Voleyyy laaa....

ehem-ehem..baba makan yang ni: MIX STEAK!

mine :)

sama-sama share, mushroom soup+bread. tak sedap sangat sebab rasa aji sangat banyak!

Mikhail makan yang ni je :) err..means yang timun + tomato + salad tu je hahahaha!


Scene 2:

Baba lanjer mommycha makan salad. Hoh? salad jer? Hehehe. Actually time tu awal-awal preggy memang tersangat mengidam mix salad bersama air coke. Sila jangan tiru aksi ini. So, makan lah kami di Pizza Hut siap dengan set pizza bersama-sama salad jugak. 

baba lah tu buat peace yaw tu..haish! nampak coke tu terliuq lak dah....

harus taruk sos banyak-banyak, baru layannnn :)


Scene 3:

Gamaknya ini gambar tahun lepas, yakni bersamaan dengan besday Mak Wan bulan November lalu. Sekali lagi tekak Mak Wan nak makan pizza. Moh beramai-ramai kita "kayakan" tokey pizza hehehehe. Mommycha dah lupa time tu pizza nye nama apa. Lapar kata koo...so, main sebat mana yang terdaya. Kata pregnant kan? Makan pon haruslah untuk berdua...whoopppsss!

besday cake tajaan dari momycha + baba + mikhail

sementara tunggu makanan sampai, photogediks dulu ;p

Mak Wan tiup lilin, dikelilingi cucu + atok tersayang. Tahun depan tambah lagi 2 cucu, Insyaallah!

homei-homei kek ni, tak muak pon. sedap mata memandang, sedap tekak memakan :)

brownies kot? huh! sedap...tak manis pon, sesuai untuk pesakit Diabetes macam ai

yang ni cookies with ice-cream kot. lupa sudah...tapi tersangat manis hokeh!

pizza in the house

mommycha punye :)

Scene 4:

Ahad aritu, Atok bermurah hati belanja kitaorang breakfast dekat Kopitiam di Tesco Shah Alam. Lupa plak nama kopitiam yang ade muka Misbun Sidek tu. Huhuhuhu. Disebabkan hampir pukul 11 pagi semua dah berperut keroncong. Pastu masing-masing order makanan berat sebab dah lapar. Haiiii kata breakfast?... breakfast ke ceni, bedah?


keowteow kungfu rasanya..this one is baba punye

nasik lemak rendang ayam..old time peberet...

air tiga layer...bapak manis kooo! air potong kaki ni...ish-ish-ish!

siap Kate Middleton Jr. bersantap dengan kami, kau mampuu pakai crown pegi breakfast? hahahaha!

awek baru nampak?

muka ku sesuci murni baru lepas bangun pagi....

rakan sepermainan & seperjuangan bersama-sama.

Scene 5:

11.2.2013 adalah besday Achu Eira. So, Achu kata nak makan KFC baru yang ayam ade wrapping tu. Alahai kfc kreatif betul ayam pon taruk wrapping eh? Tanpa mengecewakan permintaan besday girl. Kitaorang pon bergerak-gerak khas menuju ke KFC Sek. 7 Shah Alam, bersebelahan Jakel tu. Sorry le, tekak momycha takleh terima le ayam wrapping tu. Baik makan ayam goreng + cheezy wedges je lagi mengancam :) hoi-hoi-hoiiiiii!

ayam wrapping di KFC

yang ni jugak menawan QOLBU....

kali ni no cake for achu, momycha + baba menaja Big Apple donatz. muak la asik cake jer kan? Tukar selera pulak :)

Mikhail ni semedang tak duk diam...grrrr! Haiseh..muka aku tu muka mak-mak Bedah sangat...hadoiyai!

berangan lah kendian hari dapat sepasang baby gurl & boy :) #ehem-ehem#

itu dia Mak Buyong bersama-sama famili terchenta :)

harap u ols tak urut dada dok scroll gambar banyak-banyak ke bawah yer? Hahahahaha! Nafsu makan melebihi segalanya...kan? Pasni masuk bulan March adalah besday seseorang...sapekah itu???? #ehem-ehem-ehem#  

p/s: baba..err mama nak adiah, voley?


sharemy
mommycha

12 comments:

Liza Ahmad said...

wahhh..sedapnya makan2..terliur saya..anyway salam perkenalan..

♥ Wina ♥ said...

agagagagaaaa...

jahatnya kamu! pagi² dah buat orang terliurrr! :)

SweetLikeWhat said...

ohoiiii...sodapnyeeeeeee.....
adehhhh lapar perot den...

e k i n ♥ y u s r i said...

waaa....
sume gmbr makanan
terliur tgk.....

erna said...

entry makan makan sekali sekala best jugak! terliur laaaaa mommycha

Misz Pinkie Winkie said...

wah...sedapnyaaa

Mimy Hamid said...

blog ni telah membuat akak ko ni craving ...nak ayam wrapping KFC>.ok balik keje nnt akan ku singgah...memang tauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Hani Othman said...

sedapnyaaaaaaaaaaaa

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

penuh gambar makanan je.. haiz

malynd_anggun said...

amboiiiii...terliur i tengooookkkk..gambar makanan semua! wow!

mrs kayrul said...

telan ar liuq bergelen2 tengok gambar tuw...huhuhu

AkmaFaizal said...

sedap...sedap..sedap...dah lah aku cuba mengganti pose ini hari..ko hadapkan segala jenis makanan le pulok..nyaris nak terbuka pose den..huhu

ala..tau dah..besday hang kan Tasha. Hang buat open house dak celebrate besday tu nnt? Sowi aritu xdpt join besday Mikhail...gi bercuti kat PD le puloks..jgn marah ek

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...