Iklan

Sharemyloves Geng!

25 February 2013

Aqil Hamzah turning 1, at KFC Extrema Park

Salam Isnin, guys!

Hari gaji today untuk orang gomen, marilah kita bukak Maybank2u dan transfer ape-ape yang wajib. Hehehehe...Biar berasap acc. maybank, jangan berasap bontot bank dok kol tak bayo kereta, tak bayo loan, tak bayo rumah. Hehehehe..Lagi kes naya tu, tipah...!

Lupakan kesah Tipah tertipu, sebab nak cerita pasal pegi besday anak mommy bloggers sorang ni. 

Firstly nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada mama Aqil Hamzah, yang menjemput mommycha se famili ke besday Aqil last Saturday di KFC Extreme Park, Sek. 13 Shah Alam. Dekat pon dekat...so moh le kita pergi makan KFC sekaligus berjumpa dengan idola zaman kecik-kecik mommycha yakni, Si Cheekie...

Tak kenal Cheekie?
Alahai...Si ayam besar kaler putih yang pakai baju & topi KFC tu...
;p


Inilah rupa-rupa mak-mak yang hadir. Ada Mama Naila, Mama Fayel, Mama Qaleef, Mommy Aish, Mommycha & opcos ade Mama Aqil sebagai tuan rumah. Kalau ade yang tertinggal pohon maap diucapkan, ai is bukan kenal orang sangat...Hahahahah!

Abaikan kalo gambar bergegar, tak cantik ke hapa. Biasalah bila ada babies ni, "perilaku" derang sukar di kontrol. Jangan kata babies..kengkadang gambo mak-mak pon ter "parkinson" gak. Bergegar semacam..al maklum camera tak canggih..Kuikuikuikuikui! 

Kalau gambar bergegar takpe, marilah kita salahkan camera. Tapi kalo objek dalam gambar tak berapa cantik, tudung senget, tudung melekap kat muka, dagu berlapis, pipi kembong, peha berlemak (refer pada tuan empunya diri) itu jangan dok gatal nak salahkan camera...Itu salah sendiri kot, mommycha oii...Hoi-hoi-hoi!


Sesampainya di KFC, tercengang-cengang mommycha nengok para ibu bloggers yang dok berposing amik gambar. Takpe-takpe, pas salam-salam dengan mama Aqil terus ku pon tumpang sekaki bergambar. Apa lagi Mikhail pon dalam tercengang-cengang lagi lah tercengang sebab suh pandang kamera. Dia memang cenggitu, asal pandang kamera buat gaya idong kembang, alahai..cer try buat gaya pisnowar ke, rock the world ke, yaaa aaww auww ke, muncung mulut itik ke? Boleh dik?


Tak sah kiranya tak dipertemakan dua orang budak "kembar" tak seiras ni. Hahahah! Inilah Fayel anak Kak Mimy. Sama baya dengan Mikha. Sama pulak tu bulan Januari 2012. Sorang awal bulan and sorang akhir bulan. Derang ni asal jumpa je saling mengusik, ko cuit aku, aku cuit ko. Haa...gitu!


Ok marilah bercerita pasal besday Aqil. Inilah first time ku jejakkan kaki ke Party di KFC. Selalunya kita buat besday kan dekat rumah je? So macam KG jugak lah omak ko ni pestime pegi party dekat KFC. Jakun/jangok/perghak semua ada. Hahahahaha! Pada mommycha, best tau buat di KFC. Suka dengan surrounding yang babies-babies, pastu suasana yang amat sesuai lah untuk sebuah besday party. Hujan pon tak basah...tak macam ai dulu u ols...basah kuyup para tetamu yang sampai time hujan tu. Kesian nyer...

Pastu, mama Aqil ni tersangatlah kreatif. Ai iz very like the candy bar preparation. Sangat suwit! Memang kena dengan tema Jungle Safari, lah mama Aqil. 5 star mommycha kasik! Ai iz very the like-like....


Candy bar yang sweet ni di penuhi dengan choki-choki, ladybug choc, jelly, macaroons, chupa chup mini, choc rocks, pop-cakes, cheese tart yang berflavor-flavor and ade jugak baby bites! Mikhail bila tengok memang semua dia nak...Last-last, pop-cakes menjadi pojaan hati dia, habis sebatang sorang dekat dia. Mommycha & Kak Mimy kami berdua berulang dok merasa cheese tart....Sedap weyh! Setiap satu rasanya lain-lain...harus semua flavor nak ku coba.....!

Kang ngidam kang jenuh mama Aqil nak menghantar ke Sek. 20...Hewhewhew!


Inilah Cheekie. Haru koo..bila Party Planner ni kata ade kuiz untuk parents terus mak-pak teruja lebih...Errr! Aku lah tu yang teruja, kemain tamak nak hadiah banyak-banyak. Sekali Minah ni tanya, sape ade henbeg? Terus zassss kasi henbeg sebab memang dok galas kat bahu, kahkahkahkah! Saiko sungguh aku!, Pastu dia tanya, sape ade kunci kereta...teruss zassss laki aku pulak kasi kunci keta. Lagi dapat hadiah! Kahkahkahkah! Laki bini saiko nak hadiah. Pastu-pastu minah ni tanya lagi...sape ade kasut baby, terus zassss kasik kasut Nike Mikha. Kehkehkeh! Terlompat-lompat mak buyong hilang ingatan kejap kata tengah mengandung 6bulan....Harharharhar! Pastu Erie kata dah la tu sayang, kasik chan orang lain plak...Ala, gitu tau baba ni. Dalam hati redha jela jangan tamak dapat hadiah banyak-banyak! Ni buat macam party sendiri ke hapa ni? Hehehehehe!


Pastu dah letih-letih main, tibalah masa untuk besday boy tiup lilin. Ala tomey, siap cheekie teman gitu. Tapi Aqil nangis nengok ayam besar tu...Tanjat boboi Aqil kan? Nengok ayam besar hidup-hidup? Hehehehehe :)


Lepas dah tiup lilin potong kek, tibalah masa untuk makan. Apa lagi kitaorang pon melayan lah anak-anak nak makan. Kesian Mikha lapar sangat kot? Tengok ar tangan dia, cubit ayam sendiri tu...Mulut tak habis mengunyah..harharharhar! Dia memang hantu ayam goreng sikit, sebab terpengaruh cite Upin, Ipin. Makan nasik pon hari-hari ayam goreng je lauk dia..Takpe makan lah nak oi, jadi tokey ayam besar nanti pon boleh gak...ayam memang sentiasa larisss sokmo, nak-nak musim raya :)
Tehehehhehehe!


Tiba masa untuk berpisah setelah borak sakan paling tak hengat donia. Baba siap bagi hint-hint mata ajak balik, sebab tak larat nak melayan Mikha yang semakin aktif nak ke sana-sini. Dia kan dah boleh tatihh-tatiihh sikit, pastu kejanya nak berjalan jerla. Sebelum tu tengok lah hasil kerja Erina, Mama Aqil yang kreatif ni, aduhai jeles tengok idea-idea dia yang cun-melecun ni :)

Pada mommycha, Alhamdulilah... selain dapat meraikan besday Aqil ni, dapat jugaklah para ibu-ibu, bapak-bapak merapatkan silaturahim sesama kita. Best sebenarnya bila buat majlis macam ni, cuma penatnya jangan ditanya. Boleh tercabut tulang empat kerat, mak Bedah oiii...! tapi segalanya untukmu duhai anak...mak-mak rela kan jua.....



To Aqil Hamzah, once again mommycha, baba erie & Mikha ucapkan Happy Birthday ye, sayang. Semoga menjadi anak yang soleh dan berjaya di dunia dan akhirat! Dan terima kasih sebab sudi jemput kitaorang datang :)

Next babies birthday please?
;p

sharemy
mommycha


10 comments:

With Julia said...

Seronok tgk lah semua mommy blogger join birthday party...aduyai mmg nk pi tp sepupu rapat tunang on dat day...kalo x sah leh heboh sekali satu group yehaa

UMIE SUE said...

jeles tak dpt pi
hasben keje

klu event hari sabtu mmg su xdpt join
klu ahad pasti datang..ihihi

lepas ni aqilah
tengok inbox fb ok

aqilah majlis kecik je..heheh

e k i n ♥ y u s r i said...

wah...cam best je
nape x kenal ngan mommy aqil nie
huhuhu

Allene said...

wow.. hapening....

Liyana said...

Bestnye
Meriah...
Ntah bile la dpt jmpe.knl k mimy je. Dh tntu 1 opis. Bhaha

SweetLikeWhat said...

wah meriahnye..
hensemnye abang mikha..
mama pun hot jugak..kena dengan color yellow mustard tuh ;)

Erina Asmawani said...

Thank u mommycha for this nice entry. Baca 6 kali pun dok tersenyum2 lagi. Happy sebab korang semua yg datang pun kelihatan happy. Dap kan cheesetart tu..Ena pon suka. Hikhik

Aty_Fared said...

suker giler..!!! aty banyak gambar korang..beratus..!! tak sempat post lagi..sibuk pindah ni weeyyhh...penat tahap nak sawan dah..ngeee...
memang happening gak kan buat kat kfc..tetibe plan nak buat besday qaleef kat kfc jugak..:)

cha..awak sebenarnye biler jumpe peganan 6-7 bulan ni..tak nampak pon gemuk...siyes...cume nampak perut kedepan jer..tapi tak melebar..:)

malynd_anggun said...

mmommy cha anda nampak kunen..soo suweett...dgn perot boyot..hehe
happening nye bt befday party kat kepci..loike the much! :P

janu jann said...

cantik la baju mommycha pakai..baju ape tu??beli kt mana eh???gojesss sgt..

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...