Iklan

Sharemyloves Geng!

04 January 2013

Terpengaruh entry Mama Mimy Hamid pulak....

Nengok blog kak mimy terus zaaasssss teringat/terpengaruh nak tulih serba sedikit pasal preparation besday abam lom Mikhail.
Lagi sekali momy cha sangat berbesar hati menjemput semua orang tak kira tua, muda, miskin, kaya, cun ke tak cun ke, gemuk ke kurus sebab minum SD II ke, pakai tudung Fareeda ke, tudung bawal ke atau sape-sape sajalah yang membaca belog ini....Hadir ke majlis besday yang serba sederhana anjuran kami sekeluarga..
Jangan risau takde "cover charge" dikenakan semuanya FOC.
Boleh makan puas-puas apa yang tuan rumah jamu, okey?

Disebabkan bajet kita tak lah banyak beribu-ribu lemon, kita pon buat yang terdaya. Mana yang boleh DIY, momy cha DIY. Contohnya, invitation card, goodie bag dan ade a few things lagi yang akan ku DIY. Boleh lah ku save serba-sedikit.
Saving kan amalan mulia...Hehehehe!

Makanan semuanya akan dimasak sendiri oleh my family-in-laws. Kita memikirkan menu yang sesuai untuk kids. Finger food yang senang derang makan, dan untuk menu utama masih dalam perancangan. Kena ke taruk nasik jugak..sebab event tu petang...
Heh?

Khemah dah selamat di tempah oleh MIL. Bertemakan...cewah nak jugak tema kaler tu. Bertemakan apple green and pink itulah kaler khemah kitaorang. Jangan silap pergi kaler khemah orang lain, sebab kengkadang dekat area kuaters memang ramai buat kenduri serentak. Kang siok-siok dah makan, tersalah rumah...Haaaa! achaner tu???

Guest book ke, ape ke non-hado. Sebab situ banyak bebudak...kang hilang pulak guest book den. Huwaa....! Cuma terpikir nak buat wishes tree...ala yang boleh tulih pastu gantung dekat ranting tu. Apo kono eii jang namonyo tu? Itu pon kalo den gigih la, kalo tak gigih kemsalam sayang lah jawabnyer.
Hehehehe!

Masuk bab DIY tadi. Kad invitation ku carik sendiri, suh pakar-pakar IT betulkan sikit pastu terus zassss emel ke achu di Parit Buntar. Murah sikit kata koooo.... Sebab nak buat efek ala-ala 4D momy cha mintak tolong Hani, my fren guntingkan riben. Nak tampal dekat kad. Kengkonon comel...
Hasilnya, nanti kita nengok.
Errr..sesapa nak kad emel lah pada momy cha. By next week I boleh post dekat u ols....Kalau sudi lah, tak sudi takpe...
:(

Goodie beg pon DIY. Tapi bahan-bahan isi belom dibeli. Memang nak sauk dekat kedai borong jer. Murah dan menjimatkan. Kahkahkahkah!
Dari tahun lepas terpikir nak buat cupcakes sendiri. Sekali ter pregnant...so abaikan cupcakes homemade. Nanti ku ganti dengan Kek Apollo sudah...hehehehehehe!

Cerita pasal kek ni. Tema nak buat kek pon tak tahu. Mikhail ni kejap suka baby tv tu, pastu bila bukak upin ipin pon suka jugak, bukak transformers pon suka, Mickey pon suka...yang pelik nya kalo bukak Kemah-Keming Ustaz Azhar Idrus pon suka gak....kang buat the UAI baru tau. Nahhh kek printed muka UAI hehehehe!
Baru fefeling besar nanti jadi Ustaz...gitew!
Kek nanti dulu. Sebab tokey dah ade tunggu green lite customer jer nak tema kartun ape.

 Oh. Kepada yang taktahu, birthday party ni nanti akan dikongsi bersama sepupu Mikhail, Haniey. Itu pasal sibuk bagai nak pasang khemah tu. 

Erm. Itu sajalah update untuk hari ni. Sebetulnya besday budak ni 9.1.2013 nanti. Tapi momy cha postponed...haaa...ko takkan nak buat hari Rabu kot? Buat ler 27.1.2013 (Ahad), esoknya boleh rehat lagi sebab cuti Thaipusam pulak. Hujung bulan, ramai dah bergaji yer dop? Hadiah pon besau-besau sikit yer dop?
Hahahahahahahah!

Nota: Sape nak invitation kad pls emel alamat rumah u ols at puanatasha@gmail.com yer.
Tohcheeeiiiii!

ni bukan besday boy, ini baba besday boy. celebrate besday comel dengan kek comel, dengan pakai boxer comel dekat rumah, berdua saja. comel kan? #tangan kedada#

kek last minute oder. pastu akak tu cakap kek ni merekah, tak cun terus dapat half price. Hehehehe! takpe merekah pon rasa tetap hebat Chef Michael....kalah kek SR. Harga pon berbaloi-baloi. Hamboi lilin secoet jer...baru setahun ker banggg?

inilah riben DIY hasil kerjasama momy cha & hani. Tak ikut kaler tema sebab time tu minat biru..lani tup-tup minat hijau. Gasaklah jemah oi...janji ade. Bukan kena tangkap polis masuk jel pon kalo larik tema...hahahahahahah!

Ni lah tukang "karot" nyer. Suraya Hani, merangkap jiran sebelah tempat duduk di opis. Gigih buat riben time bos cuti @ meeting saja. Bos ade semua belakon jadi rajin.

Yang ni pon I beli. Nak buat riben belit lagu mana tak tahu lagi. Pakai sauk beli jer. Ikut kemampuan kata nyer. Itu saja u ols. Ade lagi tapi malas nak amik gambar dah. Choas! Nak siapkan assignment pulak ni. Lusa ade kelas. Matiklaaaa....!

#pisnowar#
momycha!


14 comments:

Mooniqueen said...

Boleh ke nak join? Segan la ;)

Mimy Hamid said...

entry terpengauh adik badik hehehehe...ok kita dtg awak..awak datng kita ..Fayel kate....diy kamu sungguh rajin la...ok kami datang baju green apple & pink gitu..baik!!!!!!

CikNaa said...

hah.. bak mari sekeping kad untuk razin anak beranak.. hihi. tak jumpe lg si mikhaill.. and mommy cha, we olss can laga2 perut right? kahkahkah..

as ♥ Leenda said...

habislah..semua dok pakat terpengaruh ni..hehehe..
boleh bisnes ni kak..

cikpingu said...

hihihi... diy best kan

cha said...

u buat kat mane? seganla nk dtg sebab takde baby lg huwaa :(

'Aien Awien' Husaini said...

Mommy cha... Nak join... Tapi tak de baby laie... Nak sangat jumpe abam lom mikha tu... Hhehe...

Sent kat nooraiin.husaini@gmail.com taw...

Ehhhh... TERbagi email add laa... Kih...kih...kih...

m@m@yAyA said...

mommycha

nak join~azam taon 2013 ni insyallah nak bwk yaya g bfdy party~
[lau ada org jmputla]
nti leh berbalas kjungan plak bln 4 nti~Insyallah

Nie email kta, syahira_zunida42@yahoo.com

With Julia said...

best ye pi event u dear..pasti meletupssss ;)

Aty_Fared said...

tetibe rase nak buat preparation jugak..heheh..nak theme ape hek..*tetibe

Wawa said...

bestnyeeeee...annaila takde kot party2 ni...kte makan2 biase je lah naila...hihihi...

mommy cha nak join! hikhik...:p

tp org keje swasta ni, awal bulan baru dapat gaji...lalala..:p

mrs kayrul said...

alahai keje swasta belum gaji la momy cha,...hehehe....kena cari baju lagi nak ikut tema katakan...hehehe

Mama Damia said...

tema sama dgn fiyya tis week..ijau pink..tp of cos la kartun girl kn..jemput dtg ye mummy cha

AkmaFaizal said...

Seronoknye semua DIY...Cayalah. Kagum dengan kesungguhan ibu-ibu yg rajin nak buat sendiri utk majlis besday anak ni. Me..huhu, stakat beli kek je. then makan sesama kami anak beranak. Jadilah..hehe

Masih dok terpikir2 nak beli hadiah ape...huhu

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...