Iklan

Sharemyloves Geng!

17 January 2013

Ini Serius..jangan GELAK!

 Kisah mengimbau zaman budak-budak baru nak UP...

Kulit putih mulus kan igauan setiap wanita, dara, mak dara, jejaka, teruna di zaman kini
Bila nengok iklan Fair&Lovely  tu...
"Woiii..putihnya muka model ni, pakai 7 hari pon dah putey berseri"
Nak try lah centu.

Pastu bila tengok Yuna guna Olay, gedik nak try Olay pulak
Pastu bila nengok Adira makan Beauty Skin SNE, gedik nak try jugak
Bak kata ikhlas dari hati, daku memang kuat terpengaruh dengan iklan
Rabak.rabak.rabak.

Dolu-dolu, daku berkulit hitam
Seyes-aku-memang-hitam
Sampaikan nak pakai tudung bawal pilih kaler hitam jer
Kaler putih non-hado
Sebab kalo pakai tudung bawal putih, maka bertambahlah "kegelapan" kulit wajahku.

Sebab apa hitam eh?

Sebab dulu time belajar aktif,inovatip & kreatip kata kooo..
Orang main hoki, aku main hoki
Orang main netball, aku main netball
Orang masuk kawat, aku join kawat
Orang lumba lari, aku join lumba lari
Sampai melekit hitam, ireng, arang muka aku
Tetap buat dekkk jer.

Sampailah aku sendiri terasa nak berubah mengikut arus zaman "keputihan"
Aku start tonyoh muka aku dengan Fair&Lovely everyday
Sebab dulu dekat UiTM mampu beli tu je pon
Serius very the DESA dat time
Kah-kah-kah-kah!
 
Inilah daku time belajo dulu....
Tayah nak  gosok-gosok mata buat-buat tak caye sangat lahhhhh oi!

 
Tak caye dolu-dolu mommy cha "segorgeouusssssssss" ini?
 
Sobs....
Percayalah weiiiii!
Hahahahahaha :)

#pisnowar#
mommycha!

17 comments:

mrs kayrul said...

hahaha...gelak setan jap....

oppssss...over plak gelakkan orang padahal kayrul dulu pun macam momy cha..tenyeh la semua benda nak kasi putih, masa sekolah semua persatuan dan kelab kat sekolah nak masuk sudahnya muka berbelang...


tengok iklan fair&lovery terus terpengaruh..gigih la beli benda alah tue kat co-op sekolah..tapi jangan tak tau...fair&lovely dulu2 memang berkesan....kesan belang2 kat muka memang hilang tau

cha said...

apasal sekranag dh putih gebu? haha i dulu keding je u keding dr skrg haha

Mommy_Cha said...

hoi berani gelak setan dekat haku eh?
nak kena nih...hahahahah!

aah fair&lovely dolu memang pemes pon. Dah le murah, kiranya mampu milik lah gitew!
:)

Mommy_Cha said...

sekarang duduk dlm ekon, dulu duduk atas padang ;p

mmg dulu kena keding nama pon anak gadis dari desa, harusler keding kahkahkah!
dah mcm bini popeye dah pon gambau momycha tu hahaha!

amirah said...

kuruihnya cha....huhu..uihhh...sekrang dh melepak gebu dah. tips plisss...akak sah2 la takan dpt kulit cm cha sampai bila2..except byk duit nak buang mcm late michael jackson..muahaha

Wawa said...

eh eh...tapi tak jumpa...mana mommy cha nye??hahaha...punye la tak kenal kan...:p

AkmaFaizal said...

Hahaha...same gak aku pernh pakai Fair&Lovely tu..tp alergik gatal2 muka. So jadi putih skit bile guna Olay ke Nivea pula. Tu yg cerah skit time gambar ni...yang best aku je pandang kamera. Tokleh lupa masa ni gi menara mencari ayor. Krisis takdo air kat Seroja...huhu.

CikNaa said...

kan kan.. ai syak yg tepi sekali baju putih tu.. kegelapan nye sampai buat kite tak kenal.. jgn marah aaaa.. ciknaa dulu lagi teruk, tp ai guna temulawak! lg murah yu.. haha..

Mommy_Cha said...

ko memang hoverrrr! siap pakai cap tutup rambot. orang semua bermuslimah pakai tudung weh!
hahahah!
yela seroja takde air, mandi dekat toilet fakulti kekdahnye.
Hahahaha! nasib tak jumpe antuuuuu ;p

Mommy_Cha said...

dulu kuruih loni gemok gedempol hahahaha. rahsia putih? takdelah putih sgt pon akk. cuma hati kena putih dulu jgn nunjuk riak bla-bla-bla hahahaha...opppsss! sorry mulut i memey takde insurans kahkahkah!

Mommy_Cha said...

hahahaha. udah-udah cukup-cukup jgn ngutuk ai lagi. kang sumpah jadi katak kang hahahahah!

dulu zaman merlin, zaman ahli sihir tu yang dalam kegelapan tu.
kini tidak lagi :)
kini zaman maharajalawak mega yawww!

~ NANA ~ said...

pesal i pon x cam mne satu mommy cha dlm pic tu? yg pkai cap merah tu ke? hihik

Liyana said...

mane 1 mommy cha? kompius sudahh...hehe
kt skul dulu pakai temulawak. ade member jual 3 ringgit je, hahahahaha

Mimy Hamid said...

yer la sekarang gojes la darling.......... putih tau ...mikha pun ikut mama dia

Ros Anis Rusli said...

hehehehe...anis pun hitam legam jgk masa kecik2...eh, prasan cm putih plak skg..pdhl skg pun coklat2 jek...

AkmaFaizal said...

Kalau jumpa hantu...kite cabut larik ajelah...idok le teman jadi penunggu di situ... :P

AkmaFaizal said...

cap merah tu saye Nana...tetiba pandang kamera dikala semua org dok usha mamat mana bawa motor ke arah kiteorang...tula..sibuk nak bergambo di tgh2 jalan..hehe

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...