Iklan

Sharemyloves Geng!

31 December 2012

Hoi...lapar lah!

Bila orang lain semua sedang menghabiskan sisa cuti penghujung tahun,
Kami tetap gigih bekerja.
Sebenarnya kalau ada cuti nak jugak bercuti.
Hohohoho..meri kismes....!

Jadi jangan melayan nafsu kemalasan anda,
Mari segarkan mata anda dengan hidangan yang disediakan sebelum berlabuhnya tirai 2012.
Oh...how time flies!
Anak sudah mahu menginjak ke setahun dan.....kini alhamdulillah mengandung lagi..
:)

Pray to Allah SWT!

Ok. lupakan hal tahun 2012, lupakan hal anak, ni momy cha nak berkongsi satu tempat yang mebi boleh dijadikan "port" lepak makan korang di tahun baru. Hari tu, Momy cha & my in-laws family telah pon selamat makan di Restoran Tat Nasi Ayam di Sek. 24, Shah Alam. Bersebelahan dengan Carrefour dan jalan nak menghala ke Uptown Shah Alam tu.

Nama jer pon restoran nasik ayam tapi, pelbagai aneka juadah ade dekat situ. Antaranya, char keow teow, Rawang Beger Bakar (RBB), sotong bakar + kangkung, Western Food, goreng-goreng dan pelbagai lagi. Restoran yang bercirikan "warung" ni memang hapening. Ramai orang..nak makan pon kena tunggu meja kosong! Mebi sebab makanan nye sedap. Untuk tekak momy cha memang boleh terima. Thumbs up untuk sotong bakar, waffle coklat, char keow teow and nasik ayam. Memang best!

Untuk RBB yang orang kecoh-kecoh kata sedap tu, hurmmm not my taste. Baik I makan beger Mc' D. Kahkahkahkah! Mari nengok gambar, tapi sorry wahai kengkawan, sebab I lupa nak bawak camera....Nak bawak camera terbawak beg botol susu anak pulop. Kihkihkih!
So, amik gambar dengan henpon saja...takpe at least ade bukti "pembelian"..
Heh!

Rawang Beger Bakar (RBB) yang ni namanya "bergembira" harga dalam RM11.90 kalo tak silap. Rasa dagingnye sangat kuat..not my taste!

Yang ni "pecah kepala". Inilah sotong bakar. Sepinggan RM20. Sedap cuma sos nye sedikit manis, yang manis-manis macam I mebi suka hidangan ni....Nampak jer sikit tapi satu family makan pon tak habis wa cakap lu...!

Ni adik pada sotong bakar. Namanya tauhu bakar. RM5 sepinggan. Ok sedap jugak. Tekak ibu-ibu kata OK!

Pada yang ada anak-anak kecik kalo oder ni alamatnya derang dah tanak makan yang lain. Mesti nak makan eskrem ni saje. Inilah waffle + eskrem. Harga nya RM5. Sedap, tak muak. Sebab waffle nya nipis tak tebal macam  sesetengah waffle tu. Ok, masuk dalam list order pasni.

This is mine. Nama beger ni Madu 3. Sebab ape madu 3? Isi beger adalah campuran ayam+daging+udang. Pastu ade slice of pineapple/nenas. Kalau gigit macam-macam rasa dalam mulut. Pastu boleh buat muka macam ehhh...ade rasa manis...eh...ade rasa masin...eh ade rasa masam....gitulah. Sebab tu lah dinamakan madu 3 kot? Harganya RM9 kalo tak silap. Rasanya biase-biase saje.
Yang ni tadak dalam menu. Ini ku mengimbas kembali kenangan makan nasi kandaq di Hamedeeyah. Aduhai sedapnya lahai di pagi hari ni. Berkeriuk perut sebab bekpes pon lite-lite jer, sebab kafe tutup today! Hoi...boikot orang keja ke ape ni? Ku tinggalkan kenangan nasik kandaq ni bersama perut yang berkeroncong....sobbssss!
Last but not least, terimalah gambar Pejal Tahir junior ni...kihkihkih! Asal baba dia pakai rayban...dia pon sebuk nak pakai. Padahal Rayban dah sama besar dengan muka dia....hahahahaha! Pis yawwwwww!

Itu saja untuk entry ni.
Taktau dah nak tulih ape, sebab laparrrrrr!
Grrrr...makangggg budok!

#pisnowar#
mommycha!

5 comments:

cha said...

serius doh i rasa nak tergelak makan Rawang burger bakar ni tak sedap langsng. i bengang giler makan. sbb i dh mkn kaw kaw dgn notbadlaagrill. jauh beza.

cuba u baca entry i pasal rawang burger bakar ni kt sini

http://whitewallsofhermind.blogspot.com/2012/10/rawang-burger-bakar.html

pastu bila i komen kt fb Rawang burger bakar ckp rasa burger dia x sedap terus i kene block hahahaha

Mommy_Cha said...

memang pon cha oiii. taste kita sama. I pon taleh terima akal kot beger tu, dah le rasa macam kayu api ke ape eh? sebab rasa bakar tu kuat sangat. kalo daging ke ayam bakar boleh terima otak boleh cicah dengan kuah assam. ni beger bakar?
wat the heck?
hihihi..oppss! jgn saman saye tau. ini hak pengguna, kita boleh komen sedap ke idop seseuatu makanan tu. lain tekak lain seleranya, tak gitew?
heh!

cha said...

kan. i pnh mkn beger bakar lain tp takdela rasa camni. ni mcm rasa asap ke apa ntah u haha. eh eh kita ada hak ok nak komplen lalala

CikNaa said...

eskim tu menarik-narik daku ke sanun.. haih la mommy cha..

Wawa said...

errrr...kenapa mcm sume makanan nampak best??huhh! mencabar keimanan!

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...