Iklan

Sharemyloves Geng!

30 November 2012

Wedding of Azrie & Aida

Salam Jummat!

Ingat tak ade aritu momy cha bagitahu yang my bro nak kawin?
Alhamdulillah, majlis akad nikah dah selamt berlangsung pada 11.11.2012 yang lalu. Uniknya tarikh ni bukan hanya kerana number nya yang senang diingati. But, this is my late father's birthday :(
Insyaallah semoga everytime wedding anniversary korang akan ingat tarikh ni jugak besday arwah baba.

Al-Fatihah!

Majlis akad nikah berlangsung selepas solat Asar di sebuah masjid di Alma, Bukit Mertajam. Dengan dua kali lafaz (gile adik aku punya kecut, sampai 2x lafaz) maka sahlah derang berdua menjadi status pasangan yang halal kepada satu sama lain :)
Alhamdulillah! Tahniah abang Imigresen & kakak pensyarah :)

Ni cuma majlis nikah saje. Kenduri akan berlangsung bulan Disember ni. Maka rumah opah Mikhail akan meriah dengan kehadiran tetamu. Oh! This is first time buat wedding di rumah opah. Sebab before this momy cha kahwin di Putrajaya...Putrajaya okeh! I kan orang Putrajaya :)  #matakeatastangankedada#

Hoi! ni nak cerita pasal wedding orang ke wedding ko? Hoverrr tau menyelit kisah dia pulak!

Ok berbalik kepada cerita akad nikah tadi. Aku ni punya nak tergelak nengok adik aku terketaq-ketaq, sampaikan nak sign kat borang nikah tu pon boleh menggeletar satu badan. Siap ustaz tanya:
"Ni nama Mohd Azraie ka?"
Dia boleh jawab "yaa...yaa saya". Padahal nama dia Azrie jer...Hadoilahhhh hang, buat malu kampeni jek! Ciss....Ni nak gelak ke nak kasi penampar sedass ni? Hihihihihi....
Nasib ustaz tak tanya ni nama Aaron Aziz ka? Kalo dak mau dia tibai...ya..yaa..yaa jugak! Hehehehe :)

Alahai dik....itulah malam tadi Western sangat sampai ada Bachelor Party bagai...kahkahkah! Depan ustaz bachelor kemana, party ke mana.... ;p

So, bertambahlah sudah ahli keluarga momy cha sekarang. Dah ada adik ipar dah aku. Sweet sangat adik ipar ku dok panggil aku along-along-along :) Bajet akak-kakak sangat momy cha sekarang...gitew!

Kepada pasangan sama sepadan ni Mohd Azrie & Mas Aida (double MA), sebagai along I nak ucapkan semoga perkahwinan ini kekal selama-lamanya dan diberkati oleh Allah SWT, serta dikurniakan cahayamata sebagai pelengkap keluarga ampa berdua. Nikmatilah sweet moments sebagai pengantin baru...

nak kasi ke pihak pompuan, simple saja kitaorang buat. nanti wedding day kasi hantaran betul-betul. ni saguhati je. coklat tu momy cha tempah dekat choc lovers :)

muka pengantin yang cuak+ketar. eh ade gambar tok la...hi tok, sian tok tak larat dah... tapi kami semua sayang tok :)

ni bukan bini dia, tapi ni adik dia hihihi...my bro wit our lil sis :)

ni pulak bukan adik dengan abang tapi anak-beranak haaa gitew... :)

hoi peten idong sama lah u ols ;p kihkihkih!


adik + sepupu mama


masuk mesjid pakai suaq pendek...tak tutup orat tau Mikhail!

pengantin + opah+ ibu pengantin + adik pengantin + sanak sedara..eh! eh! ade pic ai lah terselit tuuu.... :)

muka ni kalo toreh pon tak kuar darah kan? pucat bebenor dik!

sweet je pengantin pompuan punya hantaran ni

:)

yang baju merah tu bapak pengantin pompuan

upacara sarung cincin

:) semuga berbahagia ke anak cucu cicit

muka ekslusip i masih belom ada kan?..kihkihkih! kita tunggu kenduri-kendara nanti lahh....
:p

#pisnowar#
momy cha!


10 comments:

CikNaa said...

idom jugak mommy cha ni buat cite.. kehkeh.. swit adik abam giter.. :)

cha said...

haha punya gelabah eh sampai apa org tu tanya dia iyekan je huhu. selamat pengantin baru to your bro :)

cik fadh said...

ade naddy ! lame xtau khbar brita..da bukak braces ! hihi

its naddy. said...

aah la ade kite! hehe. rindu ek? :P

erna said...

mikhail bukan main tau awak..rambut u style habis!

Mommy_Cha said...

oh ada naddy ni...si silent reader kiter ahaks!

its naddy. said...

hakhakhak. hari2 aderrr..

PUAN SUE said...

Rambut pacak mikha tu.aqilah suke

Liyana said...

hensemnye abam mikha... hehe

Wawa said...

jenuh mencari mommy cha. rupenye menyorok lagi. hihi

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...