Iklan

Sharemyloves Geng!

26 November 2012

Space U8 jom!

Kengkadang kesian tengok Mat Mikhail terperap macam "anak dara" seharian dekat rumah.
Asal nak bawak jenjalan wiken, time tu jugaklah baba on-call, kalau tak on-call, time wiken jugak lah nak turun hujan selebat-lebatnya...
Dah tu achaner nak bawak main dekat playground? Cu citer?

Duduklah Mikhail dekat rumah nolong bibik lipat kain, mop lantai, sapu sampah, kemas bilik, cuci toilet, masak lunch+dinner...haaaa! bertepatan sangatlah dengan tema nak jadi "anak dara" yang terperap dekat rumah seharian..gitew!

Oleh sebab itu, minggu lepas, yakni semalam momy cha bertekad nak jugak bawak Mikha ni keluar jenjalan. Bukannya apa, kita ni dah kesian sesangat nak bawak dia hirup udara luar. Kalo hujan takpe, momy cha bawak indoor saja. Janji kuar jenjalan...kan?kan?kan?

Dekat Shah Alam, ni memanglah "kaya" dengan Tesco, Giant, K4, Mydin dan sewaktu dengan nya. Dah jadi boring pulak asik nak ke situ je. Alkisahnya, suruh la baba try bawak kitaorang pergi Space U8. Mall baru dekat TTDI, Shah Alam. Nama macam nak pegi angkasa lepas ke hapa..space-space gitew. Tapi sorry to say, NOT INTERESTING AT ALL!
Heh! Jangan saman ai :)

Kita ni ingat nak widow sopink ke hapa. Pastu kedai nya ala-ala bukak tak bukak. Aiii...nak meniaga ke tak ni? And dengan suasana yang agak panas, macam tak ade air-con lagi buat tempat ni tak berapa best. Cumanya orang ramai sebab nak pergi nengok movie dekat situ. Yela...Shah Alam kan non-hado TGV & GSC...so terpakse lah deme nih pegi Space U8, kekdahnye gitew.

Ditengah-tengah mall ni, ada macam giant playground lah untuk budak-budak. Yang momy cha ni punya teruja kasi lah Mikhail main belon, main dalam playground tu. Dalam tempat tu pon ramai bebudak..sekali ade pulak orang sound 
"Sapa nak main suruh mak pak korang bayar dulu.....tak bayar tak boleh main!"
Hoh!
Sentapmaknak.
Kot ye pon nak sound orang taleh ke cakap berbudi bahasa amalan kita sikit? Ko tak sekolah ke, main nak sound sondol orang gitu je? Next time tanak kasi orang main, letak pagar besi ke, pagar lektrik kat playground ko. Takpon tulih banner besar-besar BAYAR DISINI ke hapa..takdelah mak-pak yang KG macam aku ni tak nampak...ada paham? 

Pastu sebab tawar hati terus dukong Mikhail bawak pegi tempat lain. Dan tetibe..eh..eh..eh! ada kereta kontrol yang besaq tu. Terus sewa 5 minit untuk dia naik. 5minit pon RM5 tu...takpelah janji anak hepi. Baba tukang kontrol, kemain budak tu menyengih naik kereta tu. Siap berdiri lagi sambil kereta bergerak. Kemain buat aksi stunt PRO dia....Cewah...

Sempatlah mama amik video kenangan. Snap 2,3 keping pic and send BByem dekat opah. 
Hoh!
Terus opah cakap tunggu besday Mikhail nanti opah beli lagi canggih punya...cayalah opah....!
Hoh! Besday Mikhail??? Errr..serabut-serabut pikior...lupakan hal besday tu jap...kuikuikui!
 
Lepas 5-10min main, teruslah dukong dia kengkonon nak balik. Niat nak round-round cuci mata terbantut sebab mall tu tak menarik. Terus zasss ke Giant nak beli makan Mikha. Tapi budak kecik tu "meroyan" mengantok, so mama nya tak sempat nak beli apa pon. Alahai kalo dah mengantok...ko sogok apa pon tanak. Cuba kalo kat rumah,"berasap" tangan tepok pon tanak tidoq lagi...Grrrr! makan budok!

Dah la. Itu sajalah update untuk minggu lepas. Semenjak dua menjak ni, nafsu makan mengatasi segalanya. Dok menghitung time nak makan jer...Ngeee :)
Penangan berbadan dua...Oh! today tetiba nak tampal pregnancy ticker kite lah...
Kepada yang tertanya-tanya pasal my pregnancy sila rujuk ticker di bawah, gitew ;p
Hoh!
Tapi....ade ke yang tanye???....Haaahaaahaaa...! 

semoga semuanya dipermudahkan. amin :)
menyengih sungguh anak bujang ai :)
dia belom pandai jalan, tapi nak suruh orang bawak dia gini. So baba...layankan saja laa.
ade fountain tengah-tengah laman mall Space U8 ni
sebelum dihalau sempat lah bergambar dekat sini jap
sepadan je saiz kereta ni dengan Mat Mikhail ni :) boboi boy sesangat!
orang duduk dia berdiri...aksi stuntman katanya...makpak yang seriau nengok dia gitu....janji hepi yer dik? yang terjengol tu kaki baba, ngah pegang remote kihkihkih!

Nota kaki: gambar mama adelah sekeping, tapi belom sedia nak reveal. Muka exclusive katanyer...Ekslusip ke? Ko hengat ko Leuniey Natasha?? Heh?! hahahaha!
 
#pisnowar#

momycha!

8 comments:

missayu said...

BESTNYE.....tungga my baby dah pandai berdiri.....

Mimy Hamid said...

sekejapan sudah 14 weeks...tak sabar nk tgk adik mikha...jengjeng jantina nya...

wahh power la hensom boy mikha drift keta...caya lah...

ala ala leuniey natasha la..nama dah sama ...ngehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Allene said...

gembiranya si mikha dapat jalan2... :D

Aty_Fared said...

Eeerrrr...aty tak tau pulak kewujudan mall ni kat shah alam...huhu..sejak2 jd oeg rawang nih..;p

Mama Likha said...

mami cha.. dtglah setia city mall.. mcm2 hado. siapkan poket jer. huhu.. nk dtg tu koling2 dulu.... i duta setiacitymall.. kahhhhhkah !!


hmmm... klo tk sebab aritu, kite pun dh 14-15weeks jugak kot :((

D Yatie said...

eh eh kite br tau mommy cha pregnant adik mikha! :D congrats!!!

Wawa said...

waaaaa. dah 14minggu, tak sabor nak tengok adik mikha pulak!
tak sabar nak tgk mommy cha gak. hahaha. cepat tepek gambar!

luvira said...

ari sabtu ari tuh hubby ira g u8 nih, balik tuh siap cakap cenggini : "mama, kat u8 tadi ada playground besar utk alysa macam dekat ikano tuh, nanti kite g ari sabtu depan eh bawak alysa"

tetibe mommy cha kata kene bayo...tak jadi la nak g...hahaha, baik g lepak IKANO, dapat masuk FREE :)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...