Iklan

Sharemyloves Geng!

07 November 2012

Mandi-manda lagi?

Sebelom gambar jadi basi. Let's JOM kita buat entry baru :)

Kanak-kanak dengan air memang tak dapat nak dipisahkan. Kalau ko biar anak ko, mandi kolam sahih sampai kecut-kecut pon still tanak naik lagi kan? Itu belom bawak pegi Sunway ke, Wet World ke, Lost World of Tambun ke, Bukit Merah Lake Town ke. Kalo tidak, lagi masak ko sekali nak kena berendam bersama-sama anak tercinta, kennn?

Nak-nak pulak musim cuti sekolah. Memang meriah lah semua pusat-pusat rekreasi air ni kan?. Ye la itu jerla time kita sebagai parents nak spent time bawak anak-anak bergumbira. Seperti kataku sebelum ni, jika anak kita happy kita pon turut happy jugak!

Itu intro saje. Ini baru masuk isinya. Hehehehehe. 

Oleh kerana Mikhail suka main air. Tak kira hatta, di bilik mandi sekalipun sebab itulah daku sangat teruja nak membawak dia untuk swimming-swimming lagi for the second time!

Dan disebabkan dekat Shah Alam tu ade Pusat Akuatik, jadinya terus momy cha menyuarakan hasrat ke baba untuk kasi Mikhail experience bermandi-manda di situ. Kali ni, ditemani sepupu nye Haniey berserta Mak Wan, Atok, Achu Iera, Mak Long Jue sekali. Together-gether, reramai kan best!

Nasib baik lah time tu tak hujan. Cuaca cun jerk. Jadi berbekalkan maruku sebungkus berserta air mineral kitaorang pon gerak lah ke destinasi yang dituju. Charge per person cuma RM2.50 kalau tak silap momy cha lah kan, dan untuk kanak-kanak...SUMPAH ku lupa! Disebabkan hari itu hari Sabtu, maka ramainya umat memenuhi swimming pool yang besar gedabak mengalahkan pool Olimpik tuh!

Momy Cha tak mandi pon. Bagi chan, baba mandi ngan Mikhail. Nasib ade achu Iera yang jadi bodyguard temankan Mikhail mandi jugak. Hehehehe. Sepupu Mikhail, si Haniey, jangan ditanya dah hilang dengan mama nya pergi menyelam kat mana ntah ler...huhuhuhu!

Mak Wan ngan Atok dating! Hehehehe. Asalnya derang nak mandi sama tapi disebabkan ramai orang, so niatnya terbantut...takpelah next time kita pergi Sunway Lagoon eh?

Mikhail mandi...hoi! mengalahkan perenang sukan olimpik. Berenang macam pandai, duduk dalam pelampong tanak orang pegang. Yang kita ni cuak, takut terbalik ke, tertonggeng ke...tak pasal-pasal minum air kolam free. Yang best tu, dia sikit pon tak takut, senyum-senyum, happy-happy, gelak-gelak jer memanjang. Alhamdulillah, tak semestinya, nak bawak tempat mahal-mahal aje anak-anak teruja. Masuk tempat bayar RM2 hengget setengah pon anak dah happy kan?

Mandi dalam half and hour sudah. Kecut dah atas bawah diknon. Bibir dah biru-biru sejuk. Baba pulak baru ala-ala nak buat gaya kuak kupu-kupu. Dah life guard tiup wisel, kata pool nak tutup sebab nak bukak balik kul 6petang. Ho..ho..hoi! 

Dah siap mandi, kena mandikan lagi sekali. Nasib syampoo, baby bath semua bawak. Tonyoh kepala dengan badan abam Mikha sekuat mungkin. Hehehehe! Dah siap pakai baju, momy cha sempat suap kan bingka roti yang momy cha buat khas untuk si anak. Sekali ngap abis, sekali ngap habis...Tau pon ko lapar yer??? Pastu kasi susu 8auns seteguk pon habis. Kalo tak, nak habiskan 3auns pon bercinta.

Gitulah serba sedikit membawa Mikhail "outing". Pasni boleh pergi tempat best skit kan? Kita ajak Opah pulak! Yeay....rindu laaa kat opah :(

tak menyabor dah..eh ade atok pulak kat belakang tu! :)

test dulu...

huahuahuahuahuahua..pelampong pinjam kakak haniey punye! Ben10 ade kat Putrajaya

main air jugak

napelah dalam pic ni muka dia macam dah matured sangat eh?

hahahaha. baba jadik katak :) love this pic!

achu iera pulak sengih lebih melayan anak buah dia

tengkiu achu jadi bodyguard Mikhail :)

ish-ish-ish..baba...baba...happy sakan nampak?

pelampong dalam hati ada taman tau...!

Mikhail sebok nak jilat air hadoiyai....

abang+adik sesanggattttttt! ade pacebook takkkk?????!!!!

memang Mikhail non-hado baju mandi lagi. Takpe nanti mama belikan spender renang Princess oppps! hahahaha..

Dia sibuk korek sana, korek sini...alahai!

Mak Wan + Atok berdating...amboih! Makan maruku bedua-duaan nampak?.....Hehehehe!

Kak Jue tunggu haniey main air...errr? mana haniey?

Cobaan untuk bermandi manda di kolam lain pulak

Dah sudah mandi, itu nampak kakak haniey kat belakang tu...siap baju renang pink polka dot!

Time untuk mandi dan bilas...gambo sedikit censored. Nanti Mikhail marah mama dia tayang bontot kat public blog! ;P
Mesti ramai tertanya-tanya aku jadi apa jer hari tu? Hahahaha.. Pegang anak idop, mandikan anak pon idop, kerjaku cuma jadi camerawomen....hahahahah! Dasar ibu mithali kan????

#pisnowar#

momycha!

16 comments:

Mimy Hamid said...

nak join mandi !!!!!!! bebop nya anak mama mimy ni sekarang...nak jadi abam kan...


dear..akak ok sihat cuma hal tempat keje stress..kena jadi kambing hitam...sightttt

Mommy_Cha said...

alahai sian u kakak. takpe bykkan bersabo tau! ade hikmahnye tu...
hahaha..nanti kita pegi bwk derang mandi, berendam jadi hypo ok?

as ♥ Leenda said...

asyraf pun takde baju mandi yg proper..pakai spender sudah..hehe..

~ NANA ~ said...

alorrr bestnya mikha main air...jom buat gathering kat bukit gambang *tetiba*

Allene said...

mommy cha.. u duduk tngkap gambar je.. jgn dekat ngn kolam bahaya u... :D

Mommy_Cha said...

itulah budak jejansss senang kan? hahahahaha!

Mommy_Cha said...

hui jauh tuh bukit gambang hehehehe..meh cni la kita pegi sanwei lagon! hahahaha :)

Mommy_Cha said...

aah dalam kolam ade buaya kahkahkah!

fifi tiez said...

Bagusnya mikha x takut main air..eee..geram tgk dia..

Nizam Ijam said...

wah seronok benar dia main air yer..hehe

saya dah update.. jom check

PUAN SUE said...

hahhaa...anty nampak spender biru mikha..eee..tak malu
aqilah pun tengok tu
pusat akuatik kat mane ek
aqilah tak penah lg pi swimming pool ni
umienye pun teringin jugak

Erina Asmawani said...

Ololoh..tomeynye abam lom mandi. Pakaikan dia pelampung yg kat leher tu mommy Cha..kompem 1 kolam renang tu mikha tawaf swimming.Wiwiwiw. Alaa.. Aqil nak join swimming gak tapiiiii...takut air sejuk. Camno tu? Huhuhu

luvira said...

waaa...bestnye...alysa suke sangat swim...kalau bawak baby2 ber swim beramai2 mesti comel kan??

Mr n Mrs Zaidi said...

wahh syokkknya mikha mandi manda...dh boleh swim yek..nnt boleh dtg dengan adik plk...

cha said...

ni kt shah alam ke u? kt mane eh? bole bg specific detail tak :D

aTy _faRed~ said...

ngah tunggu fared b alik nak gi sini..dari hari ke sehari nak gi sini..eeerrr..sebab murah sikit dari theme park..hahaha...;p

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...