Iklan

Sharemyloves Geng!

01 November 2012

Cerita mengidam tapi tak dapat!

Cerita ibu-ibu mengandung arini....
Kang kalo tak layan keinginan namanya mengidam tak dapat pulok!

Tapi memang pasni kena ajak jugak Erie pegi carik balik kedai Toyam kat Kampong Baru ni. Alahai kenapalah rasa tekak nak makan sangat kari ketam spesel ni. Isk-isk-isk!

Sementelah bila tengah preggie ni, boleh jadikan alasan nak makan itu ini sebagai mengidam, baik momy cha ajak Erie cepat-cepat. Kang tak pasal-pasal airliur baby meleleh macam Mikha. Until now, almost 10mons airliuq dia dok meleleh situ lahai. Nak tau puncanya? Apekah yang momy cha nak sangat tapi tak dapat?
Jeng-jeng-jeng........!

AIR COKE!

Eleh...air coke je pon. Iyelah diknon, kalo pon air coke pastu laki ko bermati-matian tak kasi ko minum. Tak ke dah meleleh airliur anak tu? Perkara ni betul-betul terjadi pada ku. Memang time preggiekan Mikha dulu selama 9bulan, everyday asik teringat nak minum coke, nak minum coke!

Nak minum tanpa persetujuan laki, kang jadi ape-ape kena tanggung sendiri pulak! Dah le time tu memang "DESPERATE" nak ber baby sesangat. Pastu, telankan jerla airliur tiap kali nengok iklan coke kat tv yang berbubble-bubble gas pastu ade ais sekali tu...Menggoda dan tergoda ai...NYAMPAH!

Pastu sekarang, MIL ku dah sound awal-awal dekat erie...."Ko ayie, kalo Tasha nak makan ape pon ko kena kasi. Nanti jadi macam Khail ni, asik meleleh airliur...." Gitewwww! Harharharharhar! Terasa nak copy paste ayat mak buat status FB /  BBM time-time tu jugeks...hehehehehe :)

Gini lah ragam ibu megandung kan? Semoga kali ni, adik baby tak meleleh airliur macam abam lom Khail dia. Tehehehehehehe :)

#pisnowar#

air peberet mak-mak air watermelon gitew mat saleh tak??? hihihi!

lala ni pon sorga jugak, sos nye sedap!

yang ni makan sampai "kekoh" ke tulang, sirip, ekor semua sedut, isap, makan hehehehe!

yang nih la pojaan lobang idom ku itewww ;p ketam kari!!!!!

makan 3 jenis dalam rm 60++ ok lah kan?

abam lom khail :)


p.s: nasib abek ngidam nak makan ketam kari, kalo ngidam nak pi Venice ke hape...naya laki aku! kan-kan-kan khail kan??? padan muke baba! Harharhar....

love,
momycha!

12 comments:

CikNaa said...

haiyaaa.. air coke aa? lai-lai, aunty mei naa kasi same lu.. tapi aa, lu takmau kasi tau lu punye laki tau.. ehehehe.

Mama Likha said...

tahun lepas mngidam utk mikhail.. thun ni mikhail dok atas riba dh hehe.
tk phm pape lg... tup2 ngidam utk si adik....
nk jd abg long dh yerrrrr..... :)))
tgk gmbr makanan hurmmmmm tk menahan toi... hiks

cha said...

Macam kat rosdet je ni. Nomnom i tak pregnant nk ngidam gak bole tak haha

amirah said...

tu la, kalo x peknen tp nak ngidam jugak...ngengade dak? hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kat ane kedai tu mommy cha, nampak cam best je

Riana said...

yana skrg tgh ngidam nutella sapu roti..mcm lawak pun yer..hahahaha...ni iklan tv la ni punye pasal..haha..
betul gak kan kata org2 tua..kwn yana ngidam choclate dr oversea..kbtulan time tu suami dia outstation n malangnyer laki dia lupa..sampai bape bulan ntah baby keluar air liur jer..pastu kebetulan ada sorg mbr dia ke oversea,kirim n bagi kat baby..terus ok baby tu..pelik tp benar..haha..
naya ngidam yg obersea2 ni apatah lagi nak g venice..ngehhhhh

Puan Ira said...

sedapnya lala tu...

D Yatie said...

kita sampai hari ni tak tau apa sebenarnya kita tak dapat makan masa pregnant sebab Arissa sangat berliur. Huhuhuhu.

Allene said...

wah.. ngidam ketam tu... :D

Ros Anis Rusli said...

terliurnya tgk ketam tu!!!!

AkmaFaizal said...

wah sedapnye semua...yg tak mengidam pun rase nok jugok...ce ko bagi rasa air coke setitis dua kat Mikhail..mana tau bole ilang terliur tu. dpt rase skit pun jadilah... :)

Mimy Hamid said...

abam montel...luvv...no coke yer mommy cha

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...